Σερένα Γουίλιαμς: Ρατσιστικές οι δηλώσεις Ναστάζε για το παιδί μου, στηρίζω την έρευνα

Σερένα Γουίλιαμς: Ρατσιστικές οι δηλώσεις Ναστάζε για το παιδί μου, στηρίζω την έρευνα

Το πρόσφατο σχόλιό του για το αγέννητο μωρό της Σερένα Γουίλιαμς «Να δούμε τι χρώμα θα έχει το μωρό. Σοκολάτα γάλακτος;», ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Σερένα Γουίλιαμς: Ρατσιστικές οι δηλώσεις Ναστάζε για το παιδί μου, στηρίζω την έρευνα
Ο Ίλιε Ναστάζε, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο του τένις, ήταν πάντα εριστικός και «κακό παιδί» από την εποχή που έπαιζε τη δεκαετία του '70.

Ακόμη και τώρα όμως στα 70 του δεν δείχνει να έχει αλλάξει συνήθειες. Το πρόσφατο σχόλιό του για το αγέννητο μωρό της Σερένα Γουίλιαμς «Να δούμε τι χρώμα θα έχει το μωρό. Σοκολάτα γάλακτος;», ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με την ομοσπονδία να χαρακτηρίζει τη δήλωσή του ρατσιστική.

Κλείσιμο
Σήμερα ήταν η σειρά της άμεσα θιγόμενης να πάρει θέση. Η Σερένα που ανακοίνωσε πρόσφατα ότι είναι 20 εβδομάδων έγκυος, χαρακτήρισε τη θέση του Ναστάζε για το αγέννητο παιδί της «ρατσιστική» και τόνισε ότι θα υποστηρίξει κάθε έρευνα για το ζήτημα.

«Είναι απογοητευτικό να ξέρεις ότι ζούμε σε μια κοινωνία όπου άνθρωποι σαν τον Ίλιε Ναστάζε μπορούν να κάνουν τέτοια ρατσιστικά σχόλια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. «Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ, αυτός ο κόσμος έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει. Έχουμε ξεπεράσει μέχρι τώρα πολλά εμπόδια, όμως υπάρχει ακόμη πληθώρα φραγμάτων να σπάσουμε. Αυτό το περιστατικό ή οποιοδήποτε άλλο δεν θα με σταματήσει από το να μοιράζω αγάπη, φως και θετική ενέργεια σε ό,τι κάνω. Θα συνεχίσω να είμαι μπροστά και να στηρίζω ό,τι είναι σωστό. 
 
Η Διεθνής Ομοσπονδία Τέννις ξεκίνησε έρευνα για τα σχόλια του 70χρονου Ναστάζε. «Ευχαριστώ την Ομοσπονδία που ξεκίνησε να εξετάζει τα στοιχεία. Στην έρευνα αυτή θα έχει την πλήρη στήριξή μου» τόνισε η 35χρονη πρωταθλήτρια.

Η 23 φορές νικήτρια Γκραν Σλαμ χρησιμοποίησε και στίχους από το ποίημα «Still I Rise» της ακτιβίστριας Μάγιας Αγγέλου στην ανακοίνωσή της για το θέμα: «Δεν σε φοβάμαι. Βλέπεις, δεν είμαι δειλή. Σε αναστατώνει η ευγένειά μου; Γιατί περιβάλλεσαι από σκότος; Μπορείς να με πυροβολήσεις με τα λόγια σου... μπορείς να προσπαθήσεις να με σκοτώσεις με το μίσος σου, όμως ακόμη όπως ο αέρας, υψώνομαι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης