ΠΑΟΚ - Προμηθέας 78-75: Τρελή ανατροπή στο φινάλε!

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε 9 πόντους στην τρίτη περίοδο, αλλά 29 στην τέταρτη και με τρελή αντεπίθεση πήρε τη νίκη απέναντι στον Προμηθέα 

Τι κι αν βρέθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης πίσω στο σκορ; Ακόμα και με διψήφια διαφορά πόντων; Ο ΠΑΟΚ ξύπνησε στην τέταρτη περίοδο, «έπνιξε» τον Προμηθέα και κάνοντας απίστευτη αντεπίθεση πήρε τη νίκη-θρίλερ. 

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου μπορεί να έχει δύσκολο στη συνέχεια (Ολυμπιακό εκτός, Κόροιβο εντός, Παναθηναϊκός εκτός), ωστόσο ανέβηκε τέταρτος στο 13-10 μαζί με τον Άρη, την ώρα που ο Προμηθέας είναι 8ος στο 9-14.

Για τον απίστευτα άστοχο ΠΑΟΚ, ο Θαντ ΜακΦάντεν, ήταν πρώτος σκόρερ με 18 πόντους,ενώ από την άλλη μεριά 8 παίκτες ευστόχησαν σε τουλάχιστον ένα τρίποντο (13/25).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Προμηθέας ήταν από την αρχή οδηγός του παιχνιδιού, είχε το προβάδισμα, ενώ το κάρφωμα του Φαγέ στο τέλος της τρίτης περιόδου ανέβασε τη διαφορά στο +13 (49-62). Ο ΠΑΟΚ όμως αφυπνίστηκε στη συνέχεια. Από τους μόλις 9 πόντους που πέτυχε στην τρίτη περίοδο, πέτυχε 29 (29-13) στην τέταρτη περίοδο και πήρε αγχωτική νίκη. Στα 6'' που είχαν απομείνει ο Τζόουνς άργησε να πασάρει, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έκαναν φάουλ κι ο Γκίκας αστόχησε σε τρίποντο υπό δύσκολες συνθήκες. 

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Θαντ ΜακΦάντεν ήταν αυτός που κράτησε τον ΠΑΟΚ στα δύσκολα.Πέτυχε 18 πόντους με 4/6 τρίποντα, 4/5 βολές, μάζεψε 2 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ και έκανε 4 λάθη σε 25:30.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τζόρνταν Ντίκερσον είχε 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος και κανένα σουτ σε 9:51.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Στα -8'' Ο ΜακΦάντεν ευστόχησε σε 2 κρίσιμες βολές και στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Προμηθέας δεν κατάφερε να κάνει κάτι στην τελευταία του επίθεση, με τον Γκίκα να επιχειρεί τρίποντο... γλιστρώντας και με παίκτες πάνω του.

ΑΦΑΝΗΣ-«ΗΡΩΑΣ»: Ο Ιβάν Άσκα μετράει λίγες ώρες στην χώρα μας, αλλά αποδείχτηκε πολύ καλή λύση. Στην τέταρτη και κρίσιμη περίοδο, έδωσε πολύτιμους πόντους στην ομάδα του και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 9 πόντους, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 10:00.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εκπληκτική συνεργασία των Σομπέι και Τσόχλα με τον πρώτο να καρφώνει για το 40-42!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Προμηθέας την τέταρτη περίοδο και την τελευταία φάση, τις 13/25 βολές, ενώ ο ΠΑΟΚ την αστοχία (19/37δίπ., 19/28βολ.) και τα 18 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 40-43, 49-62, 78-75
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr