Σαρλερουά - ΑΕΚ 58-80: Περίπατος στο Βέλγιο με ηγέτη τον Ούκιτς

Ο Κροάτης με 18 πόντους  έδωσε τον ρυθμό στην ΑΕΚ που... εκτέλεσε τη Σαρλερουά έξω από τα 6,75μ. κι έκανε το 2/2 στο Champions League (58-80)

Η ΑΕΚ ακολούθησε το ρυθμό από τα τύμπανα των φιλάθλων της που φρόντισαν να ζεστάνουν την κρύα «RTL Spriroudome» κι ο... ντράμερ Ρόκο Λένι Ούκιτς την οδήγησε στη νίκη! 

Ο Κροάτης γκαρντ έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο με 12 πόντους και έδωσε ώθηση στην ΑΕΚ στο τρίτο δεκάλεπτο που άρχισε να «χτίζει» μία διαφορά που σταμάτησε στο +22 (58-80).

Η Ένωση μπήκε λίγο μουδιασμένη στην αναμέτρηση,άργησε να βρει ρυθμό και το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξεφύγουν με +6 πόντους, ωστόσο ο Νίκολα Ιβάνοβτις με 2/2 βολές και το τρίποντο του ίδιου μείωσε στον πόντο. Στη συνέχεια πέρασε στο παρκέ ο Μάικλ Ντίξον που βρήκε στόχο σε τρία τρίποντα στη δεύτερη περίοδο και με τον Ούκιτς οδηγό η ΑΕΚ πήρε διαφορά ασφαλείας στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (37-43).

Η Σαρλερουά κατάφερε να πιέσει μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου! Κάπου εκεί ήρθε το τρίποντο του Ούκιτς, το καλάθι του Βασιλειάδη και με σερί 0-10 η ΑΕΚ πάτησε... γκάζι (41-57 στο 27')! Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να επιστρέψουν, η oμάδα του Γιούρι Ζντοβτς δεν έριξε ρυθμό και παίζοντας και καλή άμυνα έκανε το 6/6 σε επίσημες υποχρεώσεις.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ συνηθίζει να μπαίνει δυνατά σε κάθε παιχνίδι φέτος. Στην έδρα της Σαρλερουά δυσκολεύτηκε αρχικά, ωστόσο φρόντισε να πατήσει γκάζι στην τρίτη περίοδο και πήρε ακόμα μία άνετη νίκη. Η Ένωση κράτησε την αντίπαλό της κάτω από τους 60 πόντους, είχε πολλές λύσεις, ενώ η περιφέρειά της ήταν ξανά «καυτή».

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς ήταν ο παίκτης που έδωσε ρυθμό στην ΑΕΚ. Ο Κροάτης γκαρντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 18 πόντους (3/4τρίπ.), μάζεψε 2 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ, έκλεψε 1 φορά και είχε και 2 τάπες.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μαξίμ Γκοτό είχε 0/3 σουτ. 3 λάθη και 3 ριμπάουντ σε 20:58. 

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ:  Το σερί 10-0 της τρίτης περιόδου (41-57 στο 27').

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Ράνταλ Φάλκερ πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα της Ένωσης. Ο Αμερικανός σέντερ έκανε καλό πρώτο ημίχρονο και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 7 πόντους με 3/4 δίποντα, 1/2 βολές, μάζεψε 5 ριμπάουντ και έδωσε 3 ασίστ χωρίς κανένα λάθος σε 15:13.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ:  Η Σαρλερουά το 0-2, ενώ η ΑΕΚ πρέπει ν' αφήσει πίσω το 6/6 και να συγκεντρωθεί στα παιχνίδια που έρχονται με Τρίκαλα και Μπεσίκτας. 

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 37-43, 45-60, 58-80
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr