Γκουαρντιόλα: «Από τους καλύτερους στον κόσμο ο Ποκετίνο»

Ο τεχνικός της Μάντσετσερ Σίτι είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον προπονητή της Τότεναμ δύο ημέρες πριν το ντέρμπι κορυφής στο Λονδίνο 

Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ, οι δύο πρώτες -κατά σειρά- ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ και οι μόνες αήττητες, «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» την Κυριακή (2/10) με έπαθλο την κορυφή. 

Μιλώντας ενόψει του μεγάλου αυτού ντέρμπι, ο προπονητής της Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν δίστασε να «πλέξει το εγκώμιο» του αντιπάλου του, Μαουρίσιο Ποκετίνο.

«Δεν θεωρώ ότι είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Αγγλία- θεωρώ ότι είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Απολαμβάνω το να παρακολουθώ την Τότεναμ να παίζει τώρα και κάνει φανταστική δουλειά από πέρσι. Αν ήμουν φίλαθλος ή ένας νέος άνθρωπος που θέλει να γίνει προπονητής, θα έβλεπα την Τότεναμ και θα έλεγα ’Θέλω πραγματικά να παίξω έτσι’». 

Έχοντας αντιμετωπίσει τον Αργεντινό και στο ισπανικό πρωτάθλημα, ο Πεπ θυμήθηκε και στοιχεία από τη θητεία του Ποκετίνο στην «άλλη» καταλανική ομάδα, την Εσπανιόλ: 

«Όταν ήρθε στην Εσπανιόλ, ήταν πολύ επιθετικός και με ψηλά το πρέσινγκ από το πρώτο παιχνίδι και πολλά παραπάνω πράγματα και ο τρόπος που παίζει ο Μαουρίσιο είναι αρκετά όμοιος. Η διαφορά τώρα είναι φυσικά η ατομική ποιότητα των παικτών- είναι όλοι τόσο καλοί». 

Μένει να δούμε αν ο Ποκετίνο θα φανεί αντάξιος των φιλοφρονήσεων του Γκουαρντιόλα στο γήπεδο, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη και την κορυφή ή αν θα φύγει νικητής ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα, έχοντας μεταδώσει την πίεση στον αντίπαλό του...

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ
Παρασκευή
Έβερτον - Κρίσταλ Πάλας (22:00)
Σάββατο
Σουόνσι - Λίβερπουλ (14:30)
Χαλ - Τσέλσι (17:00)
Σάντερλαντ - Γουέστ Μπρομ
Γουότφορντ - Μπόρνμουθ
Γουέστ Χαμ - Μίντλεσμπρο
Κυριακή
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Στόουκ (14:00)
Λέστερ - Σαουθάμπτον (16:15)
Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι (16:15)
Μπέρνλι - Άρσεναλ (18:30)
Πηγή:www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr