Το τέλος ενός θρύλου: Ο Ράιαν Γκιγκς αποχαιρετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από 29 χρόνια!

Ο Γκιγκς δεν χωρά στο προπονητικό τιμ του Ζοζέ Μουρίνιο και θα αποχαιρετίσει το Όλντ Τράφορντ – Αποχωρεί από την ομάδα μετά από 963 εμφανίσεις και αμέτρητα τρόπαια

Στην ποδοσφαιρική του καριέρα δεν φόρεσε άλλη φανέλα, καθώς επί 29 συναπτά έτη στάθηκε πιστός απέναντι στην Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ. Μόνο που στον σύγχρονο κόσμο του ποδοσφαίρου δεν υπάρχει χώρος για συναισθηματισμούς κι έτσι ο Ράιν Γκιγκς, παρόλο που έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα της καρδιάς του, θα αποχαιρετίσει το Όλντ Τράφορντ.



Ο Γκιγκς, ο οποίος την σεζόν 2013-2014 ξεκίνησε ως παίκτης αλλά και βοηθός του Ντέιβιντ Μόγιες, αναλαμβάνοντας το ρόλο του πρώτου προπονητή για τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, ήταν την τελευταία διετία βοηθός του Φαν Χάαλ και δεν είχε κρύψει την επιθυμία του να διαδεχθεί αυτός τον Ολλανδό.

Η διοίκηση όμως κρίνοντας προφανώς ότι δεν είναι έτοιμος, επέλεξε τον Μουρίνιο με τον Πορτογάλο να φέρνει μαζί του και τους συνεργάτες που έχει στο πλευρό του εδώ και πολλά χρόνια.

Διοίκηση και Γκιγκς προσπάθησαν τον τελευταίο μήνα να βρουν ένα ρόλο σ’ αυτή τη νέα Γιουνάιτεντ, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό και το μόνο που απομένει για το οριστικό αντίο είναι η επίσημη ανακοίνωση.

Μια ανακοίνωση που θα σημάνει ταυτόχρονα και το τέλος μιας χρυσής εποχής για την Μάντσεστερ, καθώς ο Ράιν Γκιγκς ήταν το τελευταίο πρόσωπο που είχε απομείνει στην ομάδα από την αυτοκρατορία που είχε δημιουργήσει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.



Κι η απόφαση της διοίκησης ή αν προτιμάτε η ανικανότητα της να του βρει έναν νέο ρόλο, έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις των οπαδών και σημαντική ζημιά στην εικόνα της ομάδας γιατί ο Γκιγκς δεν ήταν απλά ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά ο ζωντανός θρύλος της Μάντσεστερ.

Γεννήθηκε στο Κάρντιφ της Ουαλίας και στα 14 του χρόνια εντοπίστηκε από τους σκάουτερ της Γιουνάιτεντ που τον έφεραν χωρίς δεύτερη σκέψη στο Μάντσεστερ.

Το Νοέμβριο του 1990 σε ηλικία 17 ετών ο Γκιγκς υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «μπέμπηδες» και στις 2 Μαρτίου του 1991 ο έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Έβερτον.



Ακολούθησαν άλλες 962 (!!!) εμφανίσεις με την φανέλα της Γιουνάιτεντ με την οποία πανηγύρισε 13 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα, ισάριθμα Λιγκ Καπ, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, σκοράροντας ουκ ολίγα καθοριστικά γκολ.

Παίκτης προπονητής επί Μόγιες, βοηθός στην εποχή του Φαν Χάαλ είναι ο άνθρωπος που επέμενε για την προώθηση του 18χρονου Μάρκους Ράσφορντ στην πρώτη ομάδα και δικαιώθηκε αφού ο πιτσιρικάς βρέθηκε μέσα σε λίγους μήνες και στην Εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Πέρσι ο Γκιγκς είχε δεχθεί πρόταση για να αναλάβει την Σουόνσι που κινδύνευε με υποβιβασμό, αλλά αρνήθηκε έχοντας πάντα στο μυαλό του ότι σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Φαν Χάαλ η διοίκηση θα του δώσει την ευκαιρία που τόσο πολύ περίμενε.

Ωστόσο ο Ολλανδός λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου απομακρύνθηκε, η ανακοίνωση της διαδοχής δεν έγινε ποτέ και η συμφωνία με τον Μουρίνιο ήταν η αρχή του τέλους.

Για τον Πορτογάλο η παρουσία του Γκιγκς στον πάγκο θα ήταν μια συνεχής απειλή, για τον Ουαλό το να δεχθεί να δουλέψει σε έναν ρόλο που θα σκεπάζεται από την προσωπικότητα του «Special One» θα ήταν καταστροφικό κι έτσι για πρώτη φορά μετά το 1987 η σεζόν θα ξεκινήσει και στο ρόστερ των κόκκινων διαβόλων δεν θα υπάρχει πουθενά γραμμένο το όνομα Γκιγκς. Μόνο στις καρδιές των φιλάθλων της ομάδας που τίμησε όσο λίγοι.

Θυμηθείτε το αντίο του Γκιγκς τον Μάιο του 2014 μετά την τελευταία του εμφάνιση ως ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr