LIVE

Κορωνοϊός

ΑΕΚ: Παραχωρούν στον Χατζηχρήστο τις μετοχές τους Γκούμας-Χατζηιωάννου

ΑΕΚ: Παραχωρούν στον Χατζηχρήστο τις μετοχές  τους Γκούμας-Χατζηιωάννου

Την απόφαση  να παραχωρήσει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ  το σύνολο των μετοχών του (18%) γνωστοποίησε ο Γκίκας Γκούμας με επιστολή του, που αποκαλύπτει μέσω του www.sport-fm.gr ο Γιάννης Κυφωνίδης.

Παράλληλα διαθέτει 1,5 εκατ. ευρώ υπό την προϋπόθεση να χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν  οι μισθοί στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Η  κίνηση του Γκίκα Γκούμα συμπεριλαμβάνει και τον Πόλυ Χατζηιωάν

Την απόφαση  να παραχωρήσει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ  το σύνολο των μετοχών του (18%) γνωστοποίησε ο Γκίκας Γκούμας με επιστολή του, που αποκαλύπτει μέσω του www.sport-fm.gr ο Γιάννης Κυφωνίδης.

Παράλληλα διαθέτει 1,5 εκατ. ευρώ υπό την προϋπόθεση να χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν  οι μισθοί στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Η  κίνηση του Γκίκα Γκούμα συμπεριλαμβάνει και τον Πόλυ Χατζηιωάννου, αφού οι δύο άνδρες λειτουργούν σαν ένα.  
 
Ακολουθώντας τα χνάρια των Τάκη Κανελλοπούλου και Νίκου Κούλη, πέταξαν το μπαλάκι στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ και τον πρόεδρό της, Δημήτρη Χατζηχρήστο, που πλέον καλείται να διαχειριστεί το 44% των μετοχών του συλλόγου. Ανάλογο ποσοστό είναι αυτό των Νίκου Νοτιά, Πέτρου Παππά, Νάσου Θανόπουλου και Παντελή Αθηνή. Πλέον δημιουργούνται δύο μεγάλα «μπλοκ», ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Πέτρου Παππά, ο οποίος στήριζε πολλά στους Γκούμα-Χατζηιωάννου. Η Ερασιτεχνική, δηλαδή πρακτικά ο κόσμος της ΑΕΚ, φαίνεται πως μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επόμενη μέρα της αγαπημένης του ομάδας. Με όποια δικαιώματα, αλλά και ευθύνες συνεπάγεται αυτό...  
 

Κλειστά χαρτιά από Χατζηχρήστο...

 Κλειστά κρατάει τα χαρτιά της Ερασιτεχνικής ο Δημήτρης Χατζηχρήστος αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της μετά την παραχώρηση των μετοχών των Γκίκα Γκούμα και Πόλυ Χατζηιωάννου. Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ FM», ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ κάλεσε τους μετόχους να μην κρύβονται, αλλά να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ σαν μια από τις επιχειρήσεις τους.

 Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος:  
 
Για τις επόμενες κινήσεις της Ερασιτεχνικής: «Αυτά ξέρω μόνο, τα υπόλοιπα τα μαθαίνω από τα ΜΜΕ και ένα φαξ που ήρθε. Η επικαιρότητα τρέχει και πληγώνει καθημερινά την ΑΕΚ. Ξεχνάμε την ομάδα, που ειδικά χθες έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια. Το κινητό μας δεν κλείνει, είμαστε πάντα εδώ. Θα τοποθετηθούμε αργότερα, όταν καταλαγιάσει όλος αυτός ο ορυμαγδός. Θα τα πούμε σύντομα».  
 
Για τη στάση των μετόχων της ΠΑΕ, που παραχωρούν τις μετοχές στην Ερασιτεχνική: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και όσα συμβαίνουν είναι θλιβερά. Είναι μεγάλη τιμή για μένα, αλλά μικρή τιμή για την ΑΕΚ η πρόταση που μου γίνεται. Τα λάθη μπορούν να γίνονται, αλλά όχι συστηματικά και απανωτά. Εμπλακήκαμε στην ΑΕΚ από μεγάλη αγάπη για το σωματείο. Απορώ πώς δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να μας στείλει στο διάολο και στην εξέδρα, από την οποία δεν φύγαμε ποτέ. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω. Δεν είναι μόνο ότι δεν μπορώ να κάνω τον πρόεδρο στην ΠΑΕ, δεν θέλω κιόλας. Την κάναμε τη μ… ια φορά, από αγάπη στην ομάδα και μόνο. Οι μέτοχοι που έχουν μείνει και ασχολούνται, εντός κι εκτός εισαγωγικών, μπορούν να τρέξουν την ομάδα για 50 χρόνια. Πέντε χρόνια πώς είχαν τη διάθεση και τώρα δεν την έχουν. Αν αγαπάνε την ΑΕΚ, να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο που την έφεραν. Τα κάνανε μπάχαλο πέντε χρόνια τώρα. Οι αποτυχημένες επιλογές οδήγησαν τα πράγματα εδώ. Δεν είναι μια απλή δουλειά η ΑΕΚ, είναι μια ιδεολογία. Δεν έχουν το δικαίωμα να κρύβονται και να παίζουν τέτοια παιχνίδια. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από ηγέτες και όχι υπαλλήλους, έχει ανάγκη από παρουσίες. Απορώ πώς αυτοί οι άνθρωποι που έχουν την οικονομική οντότητα να έχουν ο καθένας μόνος του την ΑΕΚ και να κοντράρουν στα ίσα τον Κόκκαλη, καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους. Να παραχωρούν, να χαρίζουν τις μετοχές τους δεξιά και αριστερά».  
 
Για τη διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών του Τάκη Κανελλόπουλου στην Ερασιτεχνική: «Οι νομικοί κύκλοι του σωματείου-κι αυτοί απλήρωτοι είναι- συνεργάζονται με αυτούς του κύριου Κανελλόπουλου».  
 
Για τη στάση του κόσμου της ΑΕΚ: «Πρέπει να είμαστε όλοι σε επιστράτευση, να έρχονται 50.000 άνθρωποι στο γήπεδο γιατί έτσι κάποιος δεν θα κωλώσει να πάρει την ΑΕΚ. Οι μέτοχοι φοβούνται από την κατάσταση που επικρατεί στο γήπεδο. Καλώ όλο τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο και να φωνάζει μόνο ΑΕΚ. Με το να βρίζουμε το μόνο που καταφέρνουμε είναι να δημιουργούμε τέτοιες παρενέργειες. Μετά από απανωτά λάθη κατάλαβα πως η ΑΕΚ δεν είναι ο Μανωλάς, ο Σαβέφσκι, ο Δημητριάδης, ο Μπάγεβιτς και ο Νικολαΐδης. Ο τελευταίος μεγάλος εμπνευστής ήταν ο συγχωρεμένος ο Μπάρλος. Μετά ήρθαν τα 40 κύματα».  
 
Για τις ανάγκες της Ερασιτεχνικής: «Εμείς πάσχουμε από 4.000 ευρώ που χρειαζόμαστε για την ποδηλασία, 6.000 για το ενοίκιο και 100.000 για το χάντμπολ και το βόλεϊ. Με 200.000 τη βγάζουμε μέχρι τις 30 Ιανουαρίου και κόβουμε βασιλόπιτα. Αντιμετωπίζουμε έναν κυκεώνα προβλημάτων ως Ερασιτέχνης. Είμαστε άοπλοι και δεν μπορούμε να γίνουμε δυνατοί. Το μόνο που μπορεί να μετατρέψει την Ερασιτεχνική σε δύναμη είναι τα 10.000 μέλη. Ο κόσμος όμως ασχολείται με τον Μπλάνκο, τη μεγάλη δεξαμενή ή λίμνη όπως λέγαμε παλαιότερα. Τα μόνα χρήματα από την ΠΑΕ είναι αυτά που μας οφείλονται και με τα οποία θα μπορέσει να αναπνεύσει η ΑΕΚ».  
 
Για την τιμωρία δύο αγωνιστικών στην ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ: «Με το σκεπτικό που τιμωρήθηκε η ΑΕΚ στο χάντμπολ με δύο αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Ηρακλής δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Η ομάδα αυτή ανεβάζει το χάντμπολ στην Ελλάδα και τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές με το σκεπτικό πως δυσφημεί το άθλημα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης