Απίστευτο: Οι Τούρκοι γιούχαραν κατά τη διάρκεια της ενός λεπτού σιγής για το Παρίσι

Απίστευτο: Οι Τούρκοι γιούχαραν κατά τη διάρκεια της ενός λεπτού σιγής για το Παρίσι

Δεν σεβάστηκαν την ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης - Αποδοκίμασαν και στον εθνικό ύμνο της Ελλάδας αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα - Τι απαντούν εκείνοι για την συμπεριφορά τους

Απίστευτο: Οι Τούρκοι γιούχαραν κατά τη διάρκεια της ενός λεπτού σιγής για το Παρίσι
Μεγάλη μερίδα των Τούρκων στις εξέδρες του φιλικού με την Εθνική μας δεν σεβάστηκε δευτερόλεπτο τους αδικοχαμένους της τρομοκρατικής επίθεσης του Παρισιού… 

Την ώρα που ο διαιτητής της αναμέτρησης είχε δώσει το σύνθημα για να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των νεκρών, οι γείτονες μόνο αυτό δεν έκαναν. 

Κλείσιμο


Με έντονες αποδοκιμασίες που συνοδεύτηκαν από συνθήματα, «διέκοψαν» με τον τρόπο τους τον ελάχιστο φόρο τιμής που θα μπορούσε να αποτίσει το ποδόσφαιρο… 



Αποδοκιμασίες ακούστηκαν από μεγάλη μερίδα των Τούρκων που βρίσκονταν στο γήπεδο και την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Ελλάδας αλλά και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που ορισμένοι Τούρκοι γιούχαραν όταν κατευθυνόταν στη θέση του στις εξέδρες συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Νταβούτογλου.

Τι απαντούν οι Τούρκοι

Διαφορετική από την πραγματικότητα είναι, σύμφωνα με Τούρκους, η αλγεινή εντύπωση που δημιουργήθηκε το βράδυ της Τρίτης ότι αποδοκιμάστηκαν οι νεκροί του μακελειού στο Παρίσι.

Η κριτική για την τουλάχιστον αντιαισθητική αντίδραση των Τούρκων φιλάθλων -σύμφωνα με εξηγήσεις που διαρρέονται από τη γειτονική χώρα- είναι άδικη. Διότι -λένε οι Τούρκοι- παρουσιάζεται ως επιχείρημα ότι πάντοτε στην τήρηση ενός λεπτού σιγής σε τουρκικά γήπεδα ακούγεται από τις εξέδρες το «Sehitler olmez, vatan bolunmez» (μετάφραση: «Οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν, η γη μας δεν χωρίζεται»).

Μια συνήθεια που έχει μείνει, κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, από τις περιπτώσεις όπου τιμάται η μνήμη νεκρών από επιθέσεις του κουρδικού κόμματος PKK. Όπως εξηγείται λοιπόν από τουρκικές πηγές, το συγκεκριμένο σύνθημα ακούστηκε για να τιμηθούν και σε αυτή την περίπτωση τα θύματα, ενώ οι αποδοκιμασίες φέρονται να απευθύνονταν -όχι προς εκείνα- αλλά προς τους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το Παρίσι.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης