Wimbledon: Αποκλείστηκε από τον Γκασκέ ο Κύργιος

Το Νο21 του παγκόσμιου τένις, αποκλείστηκε μετά από σκληρή μάχη, προδωμένος από τα αβίαστα λάθη του

Η ραγδαία άνοδος του Νικ Κύργιου, στην ειδησεογραφία του παγκόσμιου τένις συνεχίζεται, καθώς φέτος ο Ελληνοαυστραλός αθλητής έφτασε μέχρι τη φάση των 16, όπου και αποκλείστηκε από τον Ρίτσαρντ Γκασκέ με 3-1 σετ.

Κερδίζοντας ευκολα με διαδοχικά 3-0 τους Σβάρτσμαν, Ντε Σέπερ και Μονακό, έφτασε μέχρι τη φάση των 32, να πρέπει να αγωνιστεί εναντίον του Νο11 του παγκόσμιου ταμπλό, Μίλος Ράονιτς, τον οποίο και κέρδισε με 3-1 σετ. Στη φάση των 16, έπαιξε εναντίον του Νο26 Ρίτσαρντ Γκασκέ, από τον οποίο και έχασε σχετικά δύσκολα με 3-1.

Προδωμένος από τις βιαστικές επιλογές κοντά στο φιλέ (21/36) προσπάθειες, αλλά και έχοντας υπερδιπλάσια αβίαστα λάθη από τον αντίπαλό του (48 έναντι 21), ο Κύργιος κατάφερε να κερδίσει εξαιρετικά δύσκολα το τρίτο σετ με 7-6, έχοντας πρωτύτερα χάσει το δεύτερο σετ με κατεβασμένα τα χέρια, με 6-1. Παρά την προσπάθειά του, το τέταρτο σετ ήταν και το τελευταίο, παρά το γεγονός πως βελτίωσε εκπληκτικά το σερβίς του, με τον Γκεσκέ να κερδίζει με 7-6 και να παίρνει και το εισητήριο για την επόμενη φάση του Γουίμπλεντον, όπου θα περιμένει τον αντίπαλό του, ανάμεσα στο ζευγάρι Βαβρίνκα - Γκοφίν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr