Tα Νησιά Φερόε αντιμετωπίζει απόψε η Εθνική Ελλάδας

Tα Νησιά Φερόε αντιμετωπίζει απόψε η Εθνική Ελλάδας

Η νέφωση που υπήρχε στα Νησιά Φερόε δυσκόλεψε την Εθνική να φτάσει στο Τόρσχαβν, όπου σήμερα ελπίζει να πετύχει την πρώτη της νίκη και να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της με στόχο να φτάσει στο Euro 2016

Tα  Νησιά Φερόε αντιμετωπίζει απόψε η Εθνική Ελλάδας
Μετά από ταξίδι… Μαραθώνιο κατάφερε τελικά η Εθνική Ελλάδας να φτάσει χθες το απόγευμα στο Τόρσχαβν, όπου σήμερα αντιμετωπίζει τα Νησιά Φερόε για την 6η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2016 (21:45: ΕΡΤ1, OTE Sport 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). 

Η νίκη για τη «γαλανόλευκη» αποτελεί μονόδρομο, καθώς σε περίπτωση άλλου αποτελέσματος οι όποιες (μαθηματικές) ελπίδες υπάρχουν να προκριθεί στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας θα εκμηδενιστούν. 

Αποστολή στα Νησιά Φερόε, Σωτήρης Ταμπάκος 

Κλείσιμο
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στην τελευταία θέση του 6ου ομίλου, αφού σε πέντε παιχνίδια μετράει δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες και τη σημερινή της αντίπαλο να είναι μία θέση πιο πάνω, με τους τρεις βαθμούς που κατάφεραν να πάρουν τον περασμένο Νοέμβριο μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». 

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν και οι συνεργάτες του έχουν κάνει εμπεριστατωμένη ανάλυση των Νήσων Φερόε στους παίκτες όλες αυτές τις ημέρες, δείχνοντας μεγάλη σημασία στην τακτική προσέγγιση του αγώνα. Η «γαλανόλευκη» θα παραταχθεί στο γήπεδο «Τορσβολούρ» με το κλασικό 4-3-3. Την εστία της Εθνικής θα υπερασπιστεί ο Ορέστης Καρνέζης, που έστειλε το δικό του μήνυμα για την αντεπίθεση της Εθνικής στη συνέντευξη Τύπου. 

Δεξί μπακ χαφ θα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης και αριστερό ο Κώστας Σταφυλίδης, ενώ οι δύο στόπερ θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τον Κώστα Μανωλά. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή θα αποτελείται από τους Ανδρέα Σάμαρη (αμυντικό χαφ), Παναγιώτη Κονέ (δεξί εσωτερικό χαφ) και Παναγιώτη Ταχτσίδη (αριστερό εσωτερικό χαφ). 

Σε ρόλο αριστερού εξτρέμ προβάλλει ως φαβορί ο Νίκος Καρέλης με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να είναι το αουτσάιντερ. Υπάρχει ένα σενάριο που θέλει και τους δύο να συμπεριλαμβάνονται στο αρχικό σχήμα. Ποιο είναι αυτό; Ο μεσοεπιθετικός της Ελλάς Βερόνα να αγωνιστεί στον άξονα, «εκτοπίζοντας» από την ενδεκάδα τον Παναγιώτη Ταχτσίδη. Δεξιά στην επίθεση δεν τίθεται ζήτημα, θα παίξει ο Γιάννης Φετφατζίδης και στην κορυφή ο Κώστας Μήτρογλου, που δείχνει ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα. 

Πώς θα παίξουν τα Νησιά Φερόε 

Από την πλευρά του, ο Λαρς Όλσεν αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-1-4-1. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Νίλσεν, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Γ. Ντάβιντσεν, Νοτεσταντ, Γκεργκενσεν και Ν. Ντάβιντσεν. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Φαέρο, ενώ ως εσωτερικοί μέσοι θα παίξουν οι Χολστ, Βίτναμαρ και οι Γιάκομπσεν, Όλσεν θα αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες στο δημιουργικό κομμάτι. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Γιόχαν Εντμουντσον. 

Η βαθμολογία 

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων) 

1. Ρουμανία 13 (7-1) 
2. Β. Ιρλανδία 12 (8-4) 
3. Ουγγαρία 8 (4-3) 
4. Φινλανδία 4 (5-7) 
5. Νησιά Φερόε 3 (2-7) 
6. Ελλάδα 2 (1-5) 

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής 

19:00: Φινλανδία - Ουγγαρία (OTE Sport 1) 
21:45: Νησιά Φερόε - Ελλάδα (ΕΡΤ1, OTE Sport 1) 
21:45: Βόρειος Ιρλανδία – Ρουμανία (OTE Sport 2) 

Η επόμενη (7η) αγωνιστική (04/09) 

Ελλάδα-Φινλανδία (21:45) 
Νησιά Φερόε-Βόρειος Ιρλανδία (21:45) 
Ουγγαρία-Ρουμανία (21:45) 

Πηγή: www.sport-fm.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης