Σκάνδαλο FIFA: Στη Ζυρίχη για να καταθέσει ο Μάριος Λευκαρίτης

Σκάνδαλο FIFA: Στη Ζυρίχη για να καταθέσει ο Μάριος Λευκαρίτης

Δεν έχει λάβει ακόμα κλήση, κάτι που αναμένεται να γίνει μόλις φτάσει στην Ελβετία - Συγκεντρώνονται στη έδρα της ομοσπονδίας τα μέλη, καθώς για αύριο είναι προγραμματισμένες οι εκλογές για πρόεδρο

Σκάνδαλο FIFA: Στη Ζυρίχη για να καταθέσει ο Μάριος Λευκαρίτης
Για τη Ζυρίχη ταξιδεύει ο εκ των Αντιπροέδρων της UEFA Κύπριος, Μάριος Λευκαρίτης, όπου ο ίδιος αναμένει να κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση της ανάθεσης των Μουντιάλ του 2018 και 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα.

Όπως δήλωσε ο κ. Λευκαρίτης στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει οποιαδήποτε ειδοποίηση από τις ελβετικές αρχές για κατάθεση, ωστόσο ο ίδιος αναμένει, όπως είπε, με την άφιξη του στη Ζυρίχη να τον καλέσουν να καταθέσει ό,τι γνωρίζει για την υπόθεση.

Όπως εξήγησε, από τα 22 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής που πριν πέντε χρόνια ψήφισαν για την ανάθεση των Μουντιάλ της Ρωσίας και του Κατάρ, τα 12 είναι και σήμερα μέλη της Επιτροπής. Από τους 12, οι δύο διαμένουν Ελβετία, και οι αρχές της χώρας μπορούν να τους καλέσουν ανά πάσα στιγμή. «Για τους 10 που βρισκόμαστε εκτός, θα μας καλέσουν να μας κάνουν διάφορες ερωτήσεις», είπε.

Ο κύριος Λευκαρίτης είπε πως έτσι και αλλιώς, ολόκληρη η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA βρίσκεται τώρα καθ' οδόν για το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας με προορισμό τη Ζυρίχη, όπου πραγματοποιείται το ετήσιο Συνέδριο της FIFA. Χθες τα μέλη της Επιτροπής παρακολούθησαν από κοντά τον τελικό του Europa League που διεξήχθη στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και το κατά πόσον υπήρχαν τόσο καιρό υποψίες για σκάνδαλα, ο κ. Λευκαρίτης είπε πως εδώ και δύο χρόνια διεξάγεται έρευνα από την Επιτροπή που όρισε η FIFA. Ωστόσο, όπως εξήγησε αυτό που διερευνούν οι Ελβετικές αρχές είναι τις αναθέσεις των παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και 2022 και είναι κάτι ξεχωριστό από τις έρευνες των αμερικανικών αρχών.
Κλείσιμο

«Στην προκειμένη περίπτωση είναι οι ομοσπονδιακές αρχές της Ελβετίας που θέλουν να κάνουν διάφορες ερωτήσεις, και δεν ξέρω και τι είδους ερωτήσεις θέλουν να κάνουν». είπε.

Οι χθεσινές αποκαλύψεις για τα στελέχη της FIFA, πρόσθεσε, έχουν να κάνουν με δωροδοκίες, με προμήθειες κλπ. «Το μόνο που θα έλεγε είναι πως είναι φοβερά λυπηρά διότι δυστυχώς ο μόνος ο οποίος πληρώνει το τίμημα είναι το ποδόσφαιρο για τις πράξεις ορισμένων ανθρώπων», σημείωσε.

Σε παρατήρηση πως τα αδικήματα που διερευνώνται πάνε πίσω 20-25 χρόνια άρα τα φαινόμενα είναι διαχρονικά, ο κ. Λευκαρίτης είπε πως συμφωνεί, προσθέτοντας πως αυτές οι υποθέσεις που διερευνά το FBI πάνε πίσω στο 1990-91 «και δεν ξέρουμε τι μπορεί να συνέβαινε και προηγουμένως».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης