Βίντεο: Ασταμάτητη η Άρσεναλ «πάτησε» 4-1 τη Γαλατασαράι

Με έναν εκπληκτικό Γουέλμπεκ που έκανε χατ τρικ και ενώ έπαιζε για μισή ώρα με 10 παίκτες

Απέναντι σε Τούρκους δεν είχε ηττηθεί ποτέ. Η Άρσεναλ σκόρπισε και την Γαλατασαράι, κάνοντας εκπληκτική εμφάνιση στο πρώτος μέρος και με τον Γουέλμπεκ να κάνει χατ τρικ έφτασε στη νίκη με 4-1, παίζοντας για μεγάλο διάστημα με 10 παίκτες.

Οι κανονιέρηδες πίεσαν από το ξεκίνημα και η επιλογή του Πραντέλι να βάλει τον Μέλο στο κέντρο της άμυνας (έπαιξε με 3-5-2) δεν του βγήκε σε καμία περίπτωση. Το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου και όντως ήταν. Στο 22' μετά από ασίστ του Σάντσες έκανε το 1-0 με άψογο τελείωμα. Η εικόνα δεν άλλαξε στη συνέχεια, με τον Άγγλο επιθετικό να φτάνει και σε δεύτερο γκολ στο 30'. Μετά από βαθιά μπαλιά ο Σεμίχ έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και ο Γουέλμπεκ νίκησε τον Μέλο στο σπριντ για να κάνει το 2-0. Τα πάντα, φυσικά, είχαν τελειώσει, όμως οι Λονδρέζοι ήταν ασταμάτητοι. Στο 41' ήταν η σειρά του Σάντσες να βρει δίχτυα, όταν μετά από πάσα του Οζίλ και ωραία ενέργεια στην περιοχή, νίκησε τον Μουσλέρα για το 3-0, που ήταν και το σκορ στο ημίχρονο.

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη και στο 52' ήρθε και το 4-0. Αυτή τη φορά ήταν ο Τσάμπερλεϊν με την ασίστ και ο Γουέλμπεκ με πανέμορφο τελείωμα. Έτσι, έγινε μόλις ο 3ος επιθετικός της Άρσεναλ που κάνει χατ τρικ στο Champions League και ο 6ος Άγγλος που το καταφέρνει! Το μόνο που κατάφεραν οι Τούρκοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 4-1 στο 63'. Στιγμές νωρίτερα ο Σέζνι είχε ανατρέψει τον Πάντεφ εντός περιοχής και ο διαιτητής Ρόκι έδωσε το πέναλτι, δείχνοντας και την κόκκινη κάρτα στον Πολωνό. Ο Οσπίνα πήρε τη θέση του και ο Μπουράκ Γιλμάζ από την άσπρη βούλα τον νίκησε.

Η συνέχεια βρήκε τους φιλοξενούμενους να απειλούν, όμως κυρίως με μακρινά σουτ. Η πίεση αυξήθηκε μετά το 75', όμως ο Οσπίνα κατάφερε να βγάλει τις προσπάθειες των Μπουράκ (81'), Αλτίντοπ (83') και Σνάιντερ (87'), με το 4-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Τσέιμπερς, Μερτεζάκερ, Κοσιλνί, Γκιμπς, Φλαμινί, Καθόρλα, Οζίλ (77' Γουίλσιρ), Σάντσες (62' Οσπίνα), Τσάμπερλεϊν (68' Ροσίτσκι), Γουέλμπεκ

Γαλατασαράι (Τσέζαρε Πραντέλι): Μουσλέρα, Μέλο, Σετζού, Καγιά, Τέλες, Βέισελ (69' Μπρούμα), Γιεκτά (46' Αλτίντοπ), Τζεμαϊλί, Σνάιντερ, Πάντεφ (69' Μπουλούτ), Μπουράκ Γιλμάζ.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr