Ο Λεμπρόν μπουγελώθηκε με φόντο την ελληνική σημαία

Ο Λεμπρόν μπουγελώθηκε με φόντο την ελληνική σημαία

Μετά τον Ζούκερμπεργκ, τον Γκέιτς, τον Τζάστιν Τίμπερλεικ, τον Τιμ Κουκ, τον Τζίμι Φάλον - Προκάλεσε από ελληνικού εδάφους τον Μπαράκ Ομπάμα

Ο Λεμπρόν μπουγελώθηκε με φόντο την ελληνική σημαία
Ο «βασιλίας» του ΝΒΑ Λεμπρόν Τζέιμς είναι ο τελευταίος επώνυμος που αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόκληση του ALS IceBucketChallenge στην οποία όποιος δέχεται να μπουγελωθεί με έναν κουβά παγωμένο νερό στη συνέχεια αποκτά το δικαίωμα να προκαλέσει τρια άλλα πρόσωπα να κάνουν το ίδιο μέσα σε 24 ώρες ή σε διαφορετική περίπτωση να πληρώσει 100 δολάρια στην εκστρατεία στήριξης του ιδρύματος αντιμετώπισης της νόσου ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση) γνωστής και ως νόσου του Λου Γκέρινγκ.

Ο Λεμπρόν, μάλιστα, αποφάσισε να γίνει από την Ελλάδα άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα στην οποία μέχρι στιγμής φιγουράρουν ονόματα όπως αυτά του Mr Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο μεγαλομέτοχος της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, o τραγουδιστής Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, ο Κέβιν Ντουράντ, ο κωμικός Τζίμι Φάλον και άλλοι πολλοί.

Με φόντο την ελληνική σημαία - καθώς ο σούπερ σταρ των Κλίβελαντ Καβαλίερς περιοδεύει στο Αιγαίο με πρώτη στάση τη Μύκονο και δεύτερη τη Σαντορίνη - ο πολυεκατομμυριούχος μπασκετμπολίστας λούστηκε με έναν κουβά νερό και προκάλεσε να κάνουν το ίδιο τα δύο παιδιά του,  Λεμπρον Τζούνιορ και Μπράις Μάξιμους, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Αυτή είναι η δεύτερη πρόκληση για τον αφροαμερικανό πρόεδρο των ΗΠΑ τον οποίο πρώτον προκάλεσε η 86χρονη χήρα του δολοφονημένου γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ρόμπερτ Κένεντι, Εθελ, πρόκληση, που πάντως αρνήθηκε ευγενικά επιλέγοντας απλά να στηρίξει οικονομικά την καμπάνια. 

Κλείσιμο


Για την ώρα το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις δωρεές όσων συμμετέχουν στην εκστρατεία με τα μπουγελώματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος για την αντιμετώπιση της νόσου, έχει ξεπεράσει τα εννέα εκατομμύρια δολάρια.


Τι είναι η νόσος του Λου Γκέρινγκ

Η ALS, γνωστή και ως αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση, είναι μια προοδευτική νευροεκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική στήλη.  Ονομάστηκε και ασθένεια του «Λου Γκέρινγκ» επειδή το 1939 ο διάσημος παίχτης του μπέϊζμπολ είχε προσβληθεί από αυτή την ασθένεια και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το άθλημα.

Η Αγγλική της ονομασία (Amyotrophic Lateral Sclerosis) προέρχεται από το στερητικό Α και την λέξη μυς και την λέξη τροφή (A-Myo-Trophic) που σημαίνει μη θρέψη των μυών.  Όταν ένας μύς δεν τρέφεται τότε ατροφεί και καταστρέφεται.  Η λέξη Lateral καθορίζει τις περιοχές του νωτιαίου μυελού ενός ατόμου όπου βρίσκεται μέρος των νευρικών κυττάρων που ελέγχουν τους μύες.  Όταν αυτή η περιοχή καταστρέφεται, οδηγεί σε σκλήρυνση της περιοχής (Sclerosis).
 
Η ALS είναι μια από τις πιο κοινές νευρομυϊκές παθήσεις παγκοσμίως και μπορεί να επηρεαστούν από αυτή άνθρωποι όλων των φυλών και εθνικοτήτων.  Η συχνότητα της νόσου είναι περίπου 3-8 ανά 100.000  και με κάπως μεγαλύτερη συχνότητα σε άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες (1.5:1). Η συχνότητα αυτή είναι ομοιόμορφη παγκόσμια. Η ασθένεια εμφανίζεται συνήθως στην ηλικία των 56 έως 63 ετών, και σπανίως πριν από 20 έτη ή μετά τα 74 έτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης