«Έμπλεξαν» σε σενάρια οι Έφηβοι μετά την ήττα από τη Σερβία

Την ευκαιρία να προκριθεί… πρόωρα στα προημιτελικά έχασε η Εθνική Εφήβων γνωρίζοντας την ήττα με 74-69 - Ξεχώρισε ο Μήτογλου.

Αν και προηγήθηκε ακόμη και με +9 στο τρίτο δεκάλεπτο, η Εθνική Εφήβων ηττήθηκε με 74-69 από τη Σερβία και μπήκε σε περιπέτειες. Προκρίνεται στα προημιτελικά σίγουρα με νίκη επί του Μαυροβουνίου την Τετάρτη (16:15) ή αν χάσει στο τελευταίο σημερινό ματς η Ισπανία από την οικοδέσποινα Τουρκία. Κορυφαίος ο Μήτογλου με 26 πόντους και 12 ριμπάουντ. 

Το ματς 

Οι δύο ομάδες ισορροπούσαν από το ξεκίνημα του αγώνα εναλλασσόμενες στο σκορ (0-4 και 8-11 η Σερβία, 17-15 η Ελλάδα), με την Εθνική να έχει ισορροπία στην επίθεση, αλλά να δέχεται ένα 6-0 με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (17-21). Η είσοδος του Μήτογλου πρόσφερε σκορ στην ελληνική ομάδα, που με την άνοδο και των Χαραλαμπόπουλου και Σταμάτη έκλεισε το ημίχρονο στο 37-32. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έκαναν ιδανική εκκίνηση στο τρίτο δεκάλεπτο φτάνοντας και στο 44-35, αλλά έμειναν στο μηδέν στο δεύτερο μισό της περιόδου και οι «πλάβι» με ένα 12-0 ανέκτησαν την πρωτοπορία (50-54). Ο εξαιρετικός Μήτογλου ανέλαβε να αποκαταστήσει την τάξη και η ελληνική ομάδα με ένα επί μέρους 10-1 πέρασε και πάλι μπροστά με 60-55. Όμως ένα 5-0 του Πένο οδήγησε σε νέα ανατροπή (66-67) στα 101 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και η Σερβία διατηρήθηκε μπροστά μέχρι το τέλος φτάνοντας στη νίκη. 

Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr