Χωρίς τον «γκαντέμη» Πελέ η κλήρωση του Μουντιάλ

Χωρίς τον «γκαντέμη» Πελέ η κλήρωση του Μουντιάλ

Ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών δεν θα λάβει μέρος στη διαδικασία, καθώς αναγκάστηκε να... ομολογήσει πως δεν φέρνει γούρι στην εθνική ομάδα της χώρας του

Χωρίς τον «γκαντέμη» Πελέ η κλήρωση του Μουντιάλ
Ο "μάγος" Πελέ δεν θα λάβει τελικά μέρος στην κλήρωση της Παρασκευής, που θα καθορίσει τους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Πελέ είχε πραγματοποιήσει τις δύο τελευταίες κληρώσεις που αφορούσαν στον όμιλο της Βραζιλίας (2010, 2006), αλλά και εκείνη του 1998. Δεν συμμετείχε στην κλήρωση του 2002, όταν η Βραζιλία κατέκτησε το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλό της!

Ο Πελέ έχει κερδίσει τη φήμη "pe-frio" στη Βραζιλία (κοινώς, «γκαντέμης»), παρόλο που ο ίδιος έδωσε μια σαρκαστική απάντηση σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε γι' αυτό .

«Έχω κερδίσει πέντε παγκόσμιους τίτλους, δύο με τη Σάντος και τρεις με την εθνική ομάδα και έχω σκοράρει πάνω από 1.000 γκολ, οπότε έχεις δίκιο, είμαι γκαντέμης» δήλωσε σαρκαστικά.

«Η πρόεδρος Ντίλμα (Ρούσεφ) μου πρότεινε να εκπροσωπήσω τη χώρα στην κλήρωση, βγάζοντας τα μπαλάκια από την κληρωτίδα, όπως έχω κάνει αρκετές φορές. Είπα όχι όμως, γιατί δεν θα αισθανόμουν άνετα να βγάλω ομάδες που δεν θα ήταν ευνοϊκές για τη Βραζιλία» διευκρίνισε ο θρυλικός Πελέ.
Κλείσιμο

«Θα είμαι εκεί πάντως και θα βοηθήσω όπως μπορώ. Με συνεντεύξεις, με συνοδεία των ξένων αποστολών, θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν» συμπλήρωσε ο «μύθος» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης