Ντιακιτέ: Το νέο αστέρι του Θρύλου

Κίνηση –κλειδί για τον Ολυμπιακό τη φετινή χρονιά αποτελεί η απόκτηση του 27χρονου αμυντικού χαφ Ντρίσα Ντιακιτέ...

Κίνηση –κλειδί για τον Ολυμπιακό τη φετινή χρονιά αποτελεί η απόκτηση του 27χρονου αμυντικού χαφ Ντρίσα Ντιακιτέ.

Πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή που έχει εμπειρία από την παρουσία του επί επτά χρόνια στο αναβαθμισμένο γαλλικό πρωτάθλημα ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει και τα σωματικά προσόντα. Είναι ο παίκτης που θα καλύψει το κενό σε ένα νευραλγικό  σημείο της ομάδας του Ζαρντίμ, το οποίο δημιουργούσε προβλήματα στην ανάπτυξη της ομάδας,  μετά την αποχώρηση του Ορμπάιθ.  Επίσης, μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξί μπακ χαφ.

Στη Γαλλία, όπου αγωνίστηκε με τη Νις είχε γεμάτες χρονιές γεγονός που τον καθιστά πολύτιμη μονάδα στην προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός  σε τρεις διοργανώσεις, Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος και το Tσάμπιονς Λήγκ. Είχε από  έως και  31 συμμετοχές τη χρονιά.

Στην ουσία θα δέσει τον Ολυμπιακό και θα τον ενισχύσει κυρίως στο αμυντικό έργο αφού ο Ντιακιτέ δεν ανεβαίνει πολύ ψηλά στην αντίπαλη άμυνα. Στυλ που ταιριάζει στη φιλοσοφία του Ζαρντίμ ο οποίος θέλει τον Ολυμπιακό να αμύνεται πιο πίσω από ό,τι συνέβαινε επί Βαλβέρδε.
 
Ο  άσος από το Μάλι υα  υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας για 1+1 χρόνου και αποκτάται  ως ελεύθερος. Οι ετήσιες απολαβές του ανέρχονται στις 350.000 ευρώ.

Είναι γεννημένος στις 18 Φεβρουαρίου του 1985 και έχει ύψος 1,75μ. Άρχισε  την καριέρα του στην Ντζολιμπά και το 2004 μετακόμισε στην Αλγκέρ της Αλγερίας.

 Από τον Ιανουάριο του 2006 αγωνιζόταν στη Νις, από την οποία έμεινε ελεύθερος τον Ιούνιο. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του στη Γαλλία είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων από την Πρέμιερ λήγκ όπως η Νιούκαστλ, η Έβερτον και από την Πρεμιέρα Ντιβιζιόν όπως η Σαραγόσα.

Την περασμένη περίοδο είχε 16 συμμετοχές στη Ligue 1. Με την εθνική του ομάδα έχει 28 συμμετοχές και έλαβε μέρος στο τελευταίο Κόπα Άφρικα έχοντας 5 εμφανίσεις.

Αναλυτικά οι συμμετοχές του με τη Νις στο γαλλικό πρωτάθλημα:

2005/06 (δεύτερο μισό της σεζόν): 5 συμμετοχές
2006/07: 25 συμμετοχές
2007/08: 22 συμμετοχές
2008/09: 31 συμμετοχές
2009/10: 31 συμμετοχές
2010/11: 29 συμμετοχές
2011/12: 16 συμμετοχές

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr