Δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε: Μέτοχος της Ναντέρ ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα
Ο Γάλλος σούπερ σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς γίνεται μέτοχος στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε, εξηγώντας πως η απόφασή του κρύβει μόνο συναίσθημα και όχι οικονομικό κίνητρο
Την απόφαση να αγοράσει μετοχές στη γαλλική ομάδα από την οποία ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ, τη Ναντέρ, έλαβε ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα. Ο Γάλλος ψηλός των Σαν Αντόνιο Σπερς, μιλώντας στη "L' Equipe" εξήγησε πως το κίνητρο γι' αυτήν την απόφασή του είναι το συναίσθημα και όχι μία επιχειρηματική κίνηση.
Ο Γουεμπανιάμα, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Ναντέρ από την ηλικία των 10 έως των 17 ετών, τόνισε: «Δεν θυμάμαι ποιος προσέγγισε ποιον πρώτος, αλλά συνέβη φυσικά. Και οι δύο (σσ. ο Φρεντερίκ Ντοναντιέ, ο πρόεδρος της ομάδας και άλλοτε προπονητής του στην ομάδα U11) είχαμε την ίδια επιθυμία. Πρώτα απ’ όλα, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γαλλία. Θέλω να έχω αντίκτυπο στο γαλλικό μπάσκετ και στη Ναντέρ, γιατί εκεί νιώθω σαν στο σπίτι μου, πολύ απλά. Θέλω να εξελιχθώ μαζί με τη Ναντέρ, να βοηθήσω τον σύλλογο να αναπτυχθεί. Θα είμαι μέτοχος, φυσικά. Αλλά το ζήτημα δεν είναι οικονομικό αυτή τη στιγμή. Η πραγματικότητα είναι ότι ούτε η ζωή του συλλόγου, ούτε η δική μου θα αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη με αυτή τη συμμετοχή. Ωστόσο, δεν είναι τεχνητό, ούτε καν επιχειρηματικό. Πρόκειται πρωτίστως για συναίσθημα. Κάτι που έχει πολύ νόημα».
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.