Euroleague: Υπό αμφισβήτηση ο Μοτιεγιούνας, οι μέτοχοι εξετάζουν υποψήφιους CEO
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Basketnews οι ομάδες-μέτοχοι του συνεταιρισμού θα συνεδριάσουν με θέμα τον νέο CEO της διοργάνωσης
Οι ομάδες της EuroLeague βρίσκονται σε συζητήσεις για το αν θα συνεχίσουν με τον Παούλιους Μοτιεγιούνας στο τιμόνι της λίγκας, με πηγές να αναφέρουν ότι η θέση του ως CEO τίθεται υπό αμφισβήτηση.
Κατά τις ίδιες πηγές που επικαλείται το «BasketNews», εκπρόσωποι συλλόγων έχουν ήδη σχηματίσει επιτροπή η οποία εξετάζει υποψηφιότητες για πιθανό νέο CEO, και φαίνεται πως περιορίζουν τη λίστα σε τρεις έως τέσσερις βασικούς υποψήφιους που θα παρουσιαστούν για περαιτέρω αξιολόγηση.
Το θέμα αναμένεται να τεθεί προς ευρύτερη συζήτηση και πιθανή ψηφοφορία από τους μετόχους της EuroLeague σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου θα αποφασιστεί κατά πόσο ο Μοτιεγιούνας θα συνεχίσει στη θέση του ή θα αντικατασταθεί από κάποιον άλλον.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η EuroLeague βρίσκεται σε φάση αλλαγών και στρατηγικών προσανατολισμών, με συζητήσεις για επέκταση του αριθμού των ομάδων και άλλες δομικές προσαρμογές να βρίσκονται επίσης στο τραπέζι.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.