Παναθηναϊκός - Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-0: Οι πράσινοι κοίταξαν στα μάτια τους Ουκρανούς και θα ψάξουν την πρόκριση στη ρεβάνς - Δείτε βίντεο

Όπως και στα ματς με την Ρέιντζερς, έτσι και κόντρα στην ποιοτική Σαχτάρ ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, είχε τις μεγάλες φάσεις με Πελίστρι, Σφιντέρσκι και Ζαρουρί και με το 0-0 θα πάει στη ρεβάνς της Κρακοβίας για να διεκδικήσει την πρόκριση

Χωρίς τους δύο πρώτους αρχηγούς του που έχουν τεθεί νοκ-άουτ με μυϊκούς τραυματισμούς -ο Φώτης Ιωαννίδης με θλάση α’ βαθμού στον δεξιό προσαγωγό που υπέστη στη ρεβάνς με τους Ρέιντζερς κι ο Τάσος Μπακασέτας με τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο μυ- ο «πληγωμένος» Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε το βράδυ (7/8, 21:00, CosmoteSports 1HD) τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο ΟΑΚΑ στον πρώτο αγώνα για τον Γ’ προκριματικό του Europa League, αναζητώντας μια νίκη «δήλωση» απέναντι σ’ έναν αντίπαλο επιπέδου Champions League.

Η Σαχτάρ των πολλών Βραζιλιάνων «έλαμψε» στον προηγούμενο γύρο του Europa League, όπου έκανε... περίπατο απέναντι στην Μπεσίκτας του «πανάκριβου» ρόστερ, όμως ο Παναθηναϊκός είναι αποφασισμένος να κάνει όλα όσα δεν... έκανε στα δύο παιχνίδια με τους Ρέιντζερς, όπου η αναποτελεσματικότητά του, του στέρησε την ευκαιρία να πάρει μία μεγάλη πρόκριση.

Ο Ρουί Βιτόρια ολοκλήρωσε το βράδυ της Τετάρτης (6/8) στο «Γ. Καλαφάτης» την προετοιμασία της ομάδας του για το πρώτο μεγάλο παιχνίδι με τους Ουκρανούς κι ετοιμάζει αλλαγές στο βασικό σχήμα.

Τον Τετέ επέλεξε ο Ρουί Βιτόρια για να πάρει την θέση του τραυματία Τάσου Μπακασέτα, που έμεινε εκτός λίστας, μετά τον μυϊκό τραυματισμό που υπέστη και ο οποίος θα του στερούσε την συμμετοχή και στα δύο παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Σαχτάρ για τον τρίτο προκριματικό γύρου του Europa League.

Ο 25χρονος Βραζιλιάνος θα ξεκινήσει βασικός φέτος για πρώτη φορά και μάλιστα σε μία θεση που έχει αγωνιστεί μονάχα λίγα λεπτά ακόμη και στα φιλικά της προετοιμασίας.

Από κει και πέρα, ο Ντραγκόφσκι θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Η τετράδα της άμυνας έμεινε ίδια με τους Τουμπά και Πάλμερ-Μπράουν στο κέντρο της άμυνας, αλλά και τους Κώτσιρα και Κυριακόπουλο στα πλάγια.

Στην μεσαία γραμμή ο Τσιριβέγια θα είναι στο «6», ο Μαξίμοβιτς στο «8» και ο Τετέ σε θέση επιτελικού χαφ. Στα «φτερά» της επίθεσης θα είναι οι Πελίστρι και Τζούρισιτς ενώ στην κορυφή ο Σφιντέρσκι. Μάλιστα, ο Σέρβος θα φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού λόγω της απουσίας του Φώτη Ιωαννίδη, για πρώτη φορά στην καριέρα του με την φανέλα του «τριφυλλιού».

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Ντραγκόφσκι, Τουμπά, Πάλμερ-Μπράουν, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Τσιριβέγια, Μαξίμοβιτς, Τετέ, Πελίστρι, Τζούρισιτς, Σφιντέρσκι.

Στη λίστα που δηλώθηκε απ’ τον Παναθηναϊκό στην UEFA για τους αγώνες κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ βρίσκονται οι: Ντραγκόφσκι, Λαφόν, Κότσαρης, Τσιριβέγια, Τουμπά, Σιώπης, Ιωαννίδης, Ζαρουρί, Τετέ, Πάλμερ-Μπράουν, Ίνγκασον, Τσέριν, Μαντσίνι, Σφιντέρσκι, Μαξίμοβιτς, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πελίστρι, Γερεμέγεφ, Μπρέγκου, Τζούριτσιτς, Κυριακόπουλος και οι νεαροί Φικάι, Λάβδας και Σκαρλατίδης (List B).

Η ενδεκάδα της Σαχτάρ:  Ριζνίκ, Μπόνταρ, Μάρλον, Σουντάκοφ, Πέδρο Ενρίκε, Τομπίας, Καουά Ελίας, Ματβιγιένκο (αρχηγός), Οχερέτκο, Άλισον Σαντάνα, Νιούερτον.

Ειδήσεις σήμερα:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr