Ουρμπόνας για Βαλαντσιούνας: «Δε θα είχε μπει στο αεροπλάνο για Αθήνα, αν δεν ήταν σίγουρος για τον Παναθηναϊκό» - Βίντεο
«Είμαι σίγουρος ότι και οι Νάγκετς γνώριζαν για το ταξίδι του Βαλαντσιούνας για την Αθήνα», είπε ο Λιθουανός δημοσιογράφος στην εκπομπή του «Basketnews» στο youtube
Το σήριαλ με τον Γιόνας Βαλαντσιούνας καλά κρατάει, με τον επόμενο προορισμό του να παραμένει ακόμα στον αέρα. Ο Λιθουανός ταξίδεψε στην Αθήνα πριν λίγες μέρες και σύμφωνα με πληροφορίες πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και συμφώνησε προφορικά με τον Παναθηναϊκό.
Οι Ντένβερ Νάγκετς, βέβαια, στους οποίους ανήκει ο Βαλαντσιούνας, έχουν διαφορετική άποψη και σκοπεύουν να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους.
Ο δημοσιογράφος, Ντονάτας Ουρμπόνας, από το «Basketnews» μίλησε την εκπομπή του στο youtube και απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι «σταμάτησε» τη μεταγραφή του Βαλαντσιούνας στον Παναθηναϊκό, αποκαλύπτοντας το ταξίδι του Λιθουανού.
«Δεν πας να περάσεις από ιατρικές εξετάσεις όταν δεν είσαι σίγουρος αν θα έρθεις ή όχι. Αυτό είναι το θέμα. Υπάρχουν περισσότεροι λόγοι πίσω από την σιγουριά μας για να ανεβάσουμε αυτό το ρεπορτάζ. Πιθανώς ο Βαλαντσιούνας να είχε την ίδια πεποίθηση όπως εμείς, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έμπαινε σε αυτό το αεροπλάνο.
Οι άνθρωποι είναι πραγματικά αφελείς αν πιστεύουν ότι εγώ έβγαλα τα νέα, ότι μετά σοκαρίστηκαν, δεν ήξεραν και ξαφνικά είδαν ότι ο Βαλαντσιούνας είναι στο αεροπλάνο και είπαν "τι γίνεται;". Είμαι σίγουρος ότι το Ντένβερ το γνώριζε. Αν ήταν παγκόσμιο μυστικό, δεν υπήρχε περίπτωση να το ήξερε ο Ουρμπόνας και το Ντένβερ να μην το ήξερε.
Ναι ήταν σοκαρισμένοι, από το γεγονός ότι αποφάσισε να αφήσει ένα εγγυημένο συμβόλαιο στο ΝΒΑ αξίας περισσότερων των δέκα εκατομμυρίων ευρώ για τη νέα σεζόν, αλλά είχαν την αίσθηση στο πράγμα αυτό. Και νομίζω ότι το γρήγορο ταξίδι του στην Αθήνα νομίζω ότι κλιμάκωσε το θέμα γιατί πήρε έκταση και στην Ελλάδα επίσης», ανέφερε.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα
Με 862 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας ολοκληρώθηκε για το 2026 το ΔΕΗ 3x3 Street Basketball, η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και της ΔΕΗ, που για τέταρτη συνεχή χρονιά μετέτρεψε κεντρικά σημεία πόλεων σε ζωντανά γήπεδα, γεμάτα παλμό, ενέργεια και αγωνιστικό πνεύμα, δίνοντας χώρο στην ενέργεια του αθλητισμού και στη δυναμική του 3x3