Μετά την δημοσιοποίηση απ’ τον Ζέκα Ροντρίγκες της απόφασής του να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του μετά το αυριανό (11/5, 20:00) ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ο επίσημος λογαριασμός της Εθνικής Ομάδας στο Instagram, με ένα πολύ ξεχωριστό και συγκινητικό μήνυμα ευχαρίστησε τον 37χρονο άσο, για όσα προσέφερε στο «γαλανόλευκο» συγκρότημα.
«Μια σπουδαία καριέρα 18 χρόνων έφτασε στο τέλος της, αλλά ένας σπουδαίος άνθρωπος με εξαιρετικό χαρακτήρα, ένα πρότυπο αθλητή, κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του! Σε ευχαριστούμε για ΟΛΑ», ανέφερε στην ανάρτησή της η επίσημη σελίδα της Εθνικής Ελλάδας στο Instagram.
Ο Ζέκα αγωνίστηκε με την Εθνική Ομάδα σε 34 αγώνες, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του (μετά την ελληνοποίησή του) στις 25 Μαρτίου 2017, στον εκτός έδρας αγώνα με το Βέλγιο (1-1), ενώ σημείωσε και δύο γκολ στα παιχνίδια με Βέλγιο (3.9.2017, 1-2) και Αρμενία (11.6.2019, 2-3) και δύο ασίστ.
Αγωνίστηκε για τελευταία φορά με το εθνόσημο στις 21 Νοεμβρίου 2023, στο εντός έδρας 2-2 με τη Γαλλία για τα προκριματικά του EURO 2024.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.