Στο έπος της εθνικής Ελλάδας το 2006 κόντρα στην ανίκητη στα χαρτιά εθνική ΗΠΑ αναφέρθηκαν στην εκπομπή «7PM in Brooklyn with Carmelo Anthony» οι Καρμέλο Άντονι και Ντουάιτ Χάουαρντ, οι οποίοι σε σχετική συζήτηση ανέτρεξαν στη μεγαλύτερη νίκη της «επίσημης αγαπημένης» και θυμήθηκαντον Σοφοκλή Σχορτσιανίτηπου «άλλαξε το παιχνίδι και τον τρόπο που παίζονται τα pick n rolls στοNBA», αν και δεν αγωνίστηκε ποτέ στο κορυφαίο μπασκετικό πρωτάθλημα του κόσμου.
Ο ημιτελικός του Mundobasket κόντρα στη Dream Team τελειώνει και ο πίνακας γράφει 101-95 υπέρ της εθνικής Ελλάδας, με τον κόσμο να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει ακόμη τι έπος έχουν δει τα μάτια του.
Με προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη, η Ελλάδα περνάει στον τελικό και είναι μπροστά στη μεγαλύτερη επιτυχία της, ωστόσο -στον τελικό- οι Ισπανοί δεν μας αφήνουν να χαρούμε όσο θέλαμε. Παρόλα αυτά κανείς (που είδε) δεν πρόκειται να ξεχάσει εκείνη την πορεία.
Το αυτό ισχύει και για τους πρωταγωνιστές στην αντίπερα όχθη, με τον Άντονι και τον Χάουραντ να μοιράζουν απίστευτο «praise» τόσο στον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη (ή αλλιώς Baby Shaq, παρατσούκλι που είχε αποκτήσει για τις όσες ομοιότητές του με τον Σακίλ Ο'Νιλ) όσο και στην Εθνική μας ομάδα, για την οποία τόνισαν πως τους... νίκησε με ένα σύστημα.
Βέβαια δεν είναι ακριβώς έτσι όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι, με ίσως μόνο τον Κόμπε Μπράιαντ να καταλαβαίνει το μεγαλείο των παικτών όπως ο Βασίλης Σπανούλης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, τους οποίους μελετούσε, έχοντας μάλιστα πει για τον πρώτο -όταν απορούσαν με τη... μελέτη του- πως «αυτός θα είναι που θα σκοτώσει την εθνική ομάδα των ΗΠΑ».
Όσον αφορά τις δηλώσεις στο παρόν... «Θα σου πω ποιος άλλαξε το παιχνίδι μας. Είναι ένας μεγάλος καρ***ης Έλληνας», λέει ο Άντονι και «πετάγεται» ο Χάουαρντ και λέει: «Ο Baby Shaq;», για να συνεχίσει ο Μέλο.
«2006. Μας νίκησαν στην Ιαπωνία. Αυτό το ματς άλλαξε το παιχνίδι. Αυτό το ματς άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο παίζονται τα pick n rolls στο NBA. Μας νίκησαν με ένα play».
Δείτε βίντεο:
Κλείσιμο
Εκείνη η ομάδα, με το καλύτερο ρόστερ που έχει δει η χώρα μας, αποτελούνταν από τους Βασίλη Σπανούλη, Δημήτρη Διαμαντίδη, Θοδωρή Παπαλουκά, Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Μιχάλη Κακιούζη, Αντώνη Φώτση, Λάζαρο Παπαδόπουλο, Δήμο Ντικούδη, Νίκο Ζήση, Κώστα Τσαρτσαρή, Νίκο Χατζηβρέττα και Παναγιώτη Βασιλόπουλο.
Σε μια νέα στρατηγική κίνηση που διευρύνει την παραγωγική της βάση και ενισχύει την παρουσία της στους τομείς της στεγανοποίησης και των έργων υποδομής, η ISOMAT εντάσσει στον Όμιλο το καταξιωμένο ελληνικό brand ESHA, μέσω της νεοσύστατης θυγατρικής ISOMAT BITUMEN.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας