Τρινκιέρι για τα γενέθλια του Σαμπόνις: «Πρέπει να γίνουν εθνική γιορτή στη Λιθουανία» - Βίντεο
Ο Ιταλός προπονητής της Ζάλγκιρις Κάουνας αποθέωσε τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα στην ιστορία της Λιθουανίας
Ο Άρβιντας Σαμπόνις ανήκε σε μια δική του, ξεχωριστή κατηγορία συνδυάζοντας το τεράστιο κορμί του με το υψηλότατο μπασκετικό IQ του και μια σπάνια πλαστικότητα κινήσεων.
Ο Λιθουανός νίκησε τους πάντες. Ακόμη και τις δυο εγχειρήσεις στους αχίλλειους τένοντες, τα προβλήματα στο γόνατο και τη μέση. Ο γιατρός των Μπλέιζερς όταν ήταν να πάει στο ΝΒΑ, εξέτασε τα πόδια του και είπε «δεν θα παίξει». Τον διέψευσε και αυτόν. Όχι μόνο πήγε στην Αμερική αλλά έκανε και σπουδαία καριέρα.
Εν τέλει, έπαιξε μπάσκετ μέχρι τα 40 του χρόνια, υποχρεώνοντας τον Πάτρικ Γιούιν να παραδεχτεί πως «αν είχε έλθει νωρίτερα, θα μας είχε κατατροπώσει»! Ο τεράστιος Σάμπας σημάδεψε γενιές ολόκληρες με τη φαντασία και το πλούσιο ρεπερτόριο των κινήσεών του κοντά στο καλάθι.
O Σαμπόνις γιόρτασε την Πέμπτη (19/12) τα 60ά γενέθλια και ο κόουτς της Ζάλγκιρις, Αντρέα Τρινκιέρι παραδέχθηκε πως: «Πρέπει να είναι εθνική γιορτή στη Λιθουανία. Τα σχολεία πρέπει να είναι κλειστά, να μην πηγαίνει κανείς στη δουλειά, απλώς πάρτι»!.
Andrea Trinchieri believes Arvydas Sabonis' birthday should be declared a national holiday. 😁🎂 pic.twitter.com/STOG6F1y9N
Η συνεργασία της Superbet με την ΚΑΕ Ολυμπιακός εγκαινιάζει μία νέα εποχή, με κοινό στόχο τη δημιουργία μοναδικών εμπειριών για τους φιλάθλους, μέσα και έξω από το παρκέ