Ο Αντρέ Ορτα είναι ένας από τους παίκτες που θέλει να επαναφέρει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός. Ο 27χρονος χαφ, που μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις του άξονα, κοστολογείται με 6 εκατ. ευρώ (που ήταν η ρήτρα που είχε βάλει ο σύλλογός του) ενώ ο Ολυμπιακός έδινε μέχρι 3 εκατ. ευρώ στη Μπράγκα. Είναι σαφές πάντως ότι οι Ερυθρόλευκοι θα εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για τον Ορτα.
Το εάν θα αποκτηθεί εν τέλει ή όχι ο Ορτα θα επηρεάσει τον σχεδιασμό των Πειραιωτών σχετικά με την ενίσχυσή τους για μεσοεπιθετικό. Εάν δηλαδή ο Ορτα επανέλθει στον Πειραιά τότε δεν θα χρειαστεί άλλη προσθήκη. Εάν όμως δεν επιτευχθεί αυτό τότε θα προκύψει νέα μεταγραφή.
Υπάρχει η πιθανότητα να γυρίσει ο Ορτα αλλά και να αποκτηθεί και ένας ακόμα μεσοεπιθετικός; Αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από το τι θα ισχύσει με την περίπτωση του Πεπ Μπιελ. Εφόσον ο Ισπανός διατηρηθεί στο υπάρχον έμψυχο δυναμικό αυτό δεν θα μπορεί να συμβεί.
Εάν από την άλλη ο Μπιελ αποχωρήσει τότε θα υπάρξει τέτοια πιθανότητα. Από τη μέση και μπροστά πάντως ο Ολυμπιακός θα κάνει τουλάχιστον μία κίνηση και θα κριθεί το προσεχές διάστημα το ποια θα είναι αυτή.
H Inalan μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι του Double Play, αποδεικνύοντας ότι η κορυφαία σύνδεση μπορεί και πρέπει να πηγαίνει πακέτο με την απεριόριστη επικοινωνία.
Στο πλαίσιο του 11ου Φόρουμ, εκπρόσωποι της Πολιτείας, του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου έβαλαν στο μικροσκόπιο το χάσμα ανάμεσα στη μάθηση και τις σύγχρονες απαιτήσεις της παραγωγής.