ΑΕΚ: Τα δεδομένα για τις υποχρεώσεις των διεθνών της το καλοκαίρι

ΑΕΚ: Τα δεδομένα για τις υποχρεώσεις των διεθνών της το καλοκαίρι

Ο Ματίας Αλμέιδα περιμένει να δει το επόμενο διάστημα πώς θα διαμορφωθούν οι τελικές κλήσεις των διεθνών για το Euro και το Copa America

vida-pineda
Ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ΑΕΚ ενόψει της επόμενης σεζόν έχει ξεκινήσει καθώς ο Ματίας Αλμέιδα έχει γνωστοποιήσει στη διοίκηση τις αποφάσεις του. Το ιδανικό για τον «Πελάδο» θα ήταν στις 23 Ιουνίου, όταν η Ένωση θα αναχωρήσει για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ως τις 11 Ιουλίου, να έχει στη διάθεσή του μεγάλο μέρος του ρόστερ προκειμένου να μπουν οι σωστές βάσεις για τη νέα σεζόν.

«Χρειάζομαι να έχω όλο το ρόστερ στην προετοιμασία», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο «Πελάδο» στην τελευταία συνέντευξη Τύπου υπογραμμίζοντας πως το περσινό καλοκαίρι το βασικό στάδιο είχε γίνει με ελλείψεις σημαντικών μονάδων του. Εκτός από τις όποιες προσθήκες έχουν γίνει μέχρι η ΑΕΚ να φύγει για την Ολλανδία, ο αριθμός των παικτών που θα έχει στη διάθεσή του ο Αργεντινός τεχνικός για να δουλέψει εκεί, θα εξαρτηθεί και από τις υποχρεώσεις των διεθνών της ομάδας σε Euro και Copa America.

Δεδομένα για παράδειγμα δεν θα υπολογίζεται ο Ορμπελίν Πινέδα καθώς το Μεξικό θα συμμετέχει στο διευρυμένο Copa America που θα λάβει χώρα από τις 20 Ιουνίου ως τις 14 Ιουλίου στα γήπεδα των ΗΠΑ και μίνιμουμ αναμένεται να φτάσει ως τα προημιτελικά αρχές Ιουλίου. Στη διοργάνωση θα βρίσκεται και το Περού, κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον ως τα τέλη Ιουνίου θα έχει υποχρεώσεις ο Αλεξάντερ Κάλενς, εφόσον βέβαια ο τελευταίος ανήκει στο δυναμικό της Ένωσης καθώς μένει να φανεί αν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του.

Οι «σίγουροι» διεθνείς της ΑΕΚ για το Euro στα γήπεδα της Γερμανίας είναι ο Ντομαγκόι Βίντα και ο Ντάμιαν Σιμάνσκι. Ο Βίντα βρίσκεται στην προεπιλογή της Κροατίας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συμπεριληφθεί και στην τελική λίστα, ενώ η Πολωνία θα ανακοινώσει κατευθείαν τις τελικές της επιλογές στις 29 Μαΐου και η λογική λέει πως ο Σιμάνσκι θα είναι μέσα σε αυτές από τη στιγμή που καλείται συνεχώς τελευταία.

Κλείσιμο
Το Euro ξεκινάει στις 14 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως τις 14 Ιουλίου με τις Κροατία και Πολωνία να έχουν δεδομένα υποχρεώσεις ως τις 24 και 25 Ιουλίου αντίστοιχα και βλέπουμε.

Από εκεί και πέρα δύο ακόμα διεθνείς της ΑΕΚ έχουν κληθεί στις προεπιλογές των χωρών τους και «παίζεται» για το αν θα βρίσκονται και στις τελικές κλήσεις για το Euro. Ο ένας είναι ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στη Σερβία και ο άλλος ο Στίβεν Τσούμπερ στην Ελβετία. Ο «Γκάτσι» τελευταία είχε επιστρέψει στην Εθνική Σερβίας μετά από μια τριετία απουσίας, ενώ ο Τσούμπερ παρότι αποτελούσε σταθερή επιλογή στην Εθνική Ελβετίας, το τελευταίο διάστημα «κοβόταν». Όσο για τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς αποτελεί εφεδρική επιλογή στις κλήσεις της προεπιλογής της Εθνικής Αυστρίας και θα έχει πιθανότητες να μπει στην τελική λίστα μόνο αν προκύψει τραυματισμός κάποιου εκ των γκολκίπερ.

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εμφύλιος για τα αδέρφια Μαζωνάκη: Το μούδιασμα των συγγενών και η εγχείρηση της αδερφής του τραγουδιστή

Η υπόθεση Mondelez και το πρόστιμο των €337,5 εκατ. - Ελλάδα κι άλλες 7 χώρες ζητούν φρένο στους Γεωγραφικούς Περιορισμούς

«Μου είπαν μην τολμήσεις να μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά»: Το κύκλωμα των εφοριακών στη Χαλκίδα απειλούσε τα θύματά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης