Stoiximan Super League 1, Άρης - Λαμία 3-1: Τετράλεπτη... καταιγίδα στο Βικελίδης - Δείτε τα γκολ

Stoiximan Super League 1, Άρης - Λαμία 3-1: Τετράλεπτη... καταιγίδα στο Βικελίδης - Δείτε τα γκολ

Με τρία γκολ σε τέσσερα λεπτά (55' Σουλεϊμάνοφ, 56' Γκαρθία, 58' Μπράμπετς) ο Άρης πήρε το τρίποντο κόντρα στη Λαμία που απλά μείωσε με τον Κοντονίκο στο 89'

6171416
Ο Άρης έκανε ένα φανταστικό τετράλεπτο στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, εκεί πέτυχε τρία γκολ με τους Σάπι Σουλεϊμάνοφ, Μανού Γκαρθία και Γιάκουμπ Μπράμπετς στο επιβλητικό 3-1 επί της Λαμίας στο «Κλ. Βικελίδης».

Ο Άρης ήταν καταιγιστικός από το 55’ έως και το 59’ καθώς σε αυτά τα τέσσερα λεπτά πέτυχε τρία γκολ μετατρέποντας το παιχνίδι σε άνετη επικράτηση. Γενικώς οι «κίτρινοι» ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι τους αλλά και ακόμη περισσότερες φάσεις για τη διεύρυνση του σκορ. Η δε Λαμία ήταν συνεπέστατη στο πρώτο ημίχρονο, έχασε τα… αυγά και τα πασχάλια μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε με συνέπεια να ακολουθήσουν ακόμη δύο και μείωσε με τον νεαρό Βασίλη Κοντονίκο.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ.

Η έκπληξη του Μάντζιου με 4-4-2
Κλείσιμο
Για πρώτη φορά φέτος, ο Άκης Μάντζιος άλλαξε λογική επιλέγοντας τη συνύπαρξη των Μορόν-Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης και κατ’ επέκταση μια διάταξη 4-4-2 όπου ο Μάνου Γκαρθία στην αριστερή πλευρά, ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ στη δεξιά και στον άξονα οι Ζαν Ζουλ, Νταρίντα. Στην τετράδα της άμυνας δεν άλλαξε κάτι με τους Οντουμπάτζο, Φεράρι στα άκρα και στόπερ του Φαμπιάνο-Μπράμπετς, μπροστά από τον Χουλιάν Κουέστα.

Αντιθέτως, το 4-2-3-1 του Λεωνίδα Βόλου για τη Λαμία ήταν αναμενόμενο αλλά περιλάμβανε αλλαγές προσώπων. Ο Μάλτσι ήταν στην κορυφή της επίθεσης με τους Τσιλούλη, Σλίβκα στα άκρα και τον Μαρτίνες σε ρόλο 10αριου. Στάνκο, Νούνιες ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ. Σίντκλεϊ, Σιμόν, Παπαδόπουλος και Κορνέζος ήταν στην τετράδα της άμυνας.

Υπεροχή χωρίς ευκαιρίες για τον Άρη
Το επιθετικό σχήμα και περισσότερο η αντίστοιχη λογική που είχε ο Άρης στο παιχνίδι του δεν τον οδήγησε σε πολλές τελικές προσπάθειες παρότι υπήρξαν προϋποθέσεις. Σαν δηλαδή τη φάση του 6ου λεπτού με τον Λορέν Μορόν. Οι «κίτρινοι» είχαν την υπεροχή και την κατοχή μπάλας, ταυτόχρονα όμως και τη δυσκολία διάσπασης της άμυνας της Λαμίας. Ακόμη και σε περιπτώσεις όπου βρήκαν ανοιχτό γήπεδο υπήρξαν στιγμές προσωπικού λάθους σαν τα τρία που έκανε ο τσαπατσούλης Σουλεϊμάνοφ με δύο χαμένα κοντρόλ και μια κακή πάσα. Κι έτσι η υπεροχή δεν μετουσιώθηκε ούτε σε τελικές προσπάθειες (στο 43’ ο Ανσαριφάρντ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής).


Η Λαμία είχε υπομονή στο παιχνίδι της, ξεκάθαρα σημάδεψε την πλευρά του Σωτήρη Τσιλούλη και αφού απείλησε με τον Μαρτίνες στο 14’ και τον Σλίβκα στο 23’, είχε να επιδείξει – ως σπουδαιότερη ευκαιρία – αυτή του Μάλτσι στο 41’ ο οποίος ολομόναχος από την αριστερή πλευρά (εντός περιοχής) πλάσαρε με δύναμη αλλά όχι με τέχνη. Κι έτσι το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου ήταν δίκαιο βάσει απόδοσης των δύο ομάδων.

Επιστροφή στο 4-2-3-1 με Σαβέριο
Η επιθετική δυσλειτουργία οδήγησε τον Άκη Μάντζιο στην επιστροφή στα… γνωστά καθώς με την έναρξη του δεύτερου μέρους αντικατέστησε τον Καρίμ Ανσαριφάρντ με τον Κίκε Σαβέριο με σκοπό να πάρει κάτι από την αριστερή πλευρά. Την ίδια στιγμή, η Λαμία μπήκε στο γήπεδο με αλλαγμένη λογική καθώς προσπάθησε να πιέσει ψηλά, επενδύοντας στο λάθος των «κίτρινων».

Καταιγίδα με τρία γκολ σε τέσσερα λεπτά!
Ήταν από τα παιχνίδια που συνηθίζει να παίζει το ποδόσφαιρο καθώς οι δύο πλέον δυσλειτουργικοί παίκτες του Άρη στο πρώτο ημίχρονο, δεν σκόραραν απλά αλλά έκαναν τη διαφορά. Ο Άρης είχε δύο στιγμές με τον Λορέν Μορόν μέχρι το 53’ για να ακολουθήσει μια… κίτρινη καταιγίδα. Στο 55’ ο Σουλεϊμάνοφ έφερε την μπάλα στο αριστερό και εκτέλεσε υπέροχα (55’) και πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί με τρομερό ευθύβολο σουτ ο Μανού Γκαρθία έκανε το (2-0). Στο 59’ ο Γιάκουμπ Μπράμπετς, μετά από εκτέλεση κόρνερ, χρειάστηκε δύο φορές για να νικήσει τον Κοσέλεφ ανεβάζοντας και τον δείκτη του σκορ (3-0). Ο Άρης συνέχιζε να πιέζει τη Λαμία ψάχνοντας κι άλλα γκολ. Ο Κοσέλεφ γλίτωσε την ομάδα του σε σουτ του Οντουμπάτζο για να ακολουθήσει μια κόντρα σε σώματα σε αντίστοιχο του Λορέν Μορόν στο 65’.


Τέσσερις αλλαγές από Βόκολο!
Βλέποντας την ομάδα του να… παραπαίει στο γήπεδο, ο Λεωνίδας Βόκολος προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές αλλάζοντας σχεδόν όλο τον άξονά του! Επί της ουσίας δεν άλλαξε κάτι. Στο 69’ ο Τσιλούλης έκανε τρομερή κούρσα αλλά λίγο πριν την εκτέλεση τον πρόλαβε ο Φαμπιάνο κι έτσι το χλιαρό σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στα τελευταία λεπτά. Τελικώς η Λαμία βρήκε το γκολ της τιμής στο 89’ σε μια φάση η οποία ξεκίνησε από λάθος πάσα του Λίντσεϊ Ροζ, συνεχίστηκε με κακό διώξιμο του Νέβεν Τζούρασεκ και ολοκληρώθηκε με προβολή του Κοντονίκου προ του Χουλιάν Κουέστα (3-1).

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ανσαριφάρντ, Ζουλ, Φαμπιάνο (Άρης), Μαρτίνες, Στάνκο, Σιμόν (Λαμία)

Ο MVP: Ο Άρης είχε δύο ξεκάθαρους πρωταγωνιστές στο δεύτερο ημίχρονο. Μανού Γκαρθία και Σάπι Σουλεϊμάνοφ άλλαξαν τα πάντα στο παιχνίδι έχοντας μάλιστα κοινό χαρακτηριστικό την κακή εμφάνισή τους στο πρώτο μέρος. Όταν όμως ανέβασαν την απόδοσή τους άλλαξε η εικόνα και η ομάδα τους.

Στο ύψος τους: Καλό παιχνίδι από τον Ζαν Ζουλ ενώ ο Λορέν Μορόν ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις. Ο Στέφανος Τσιλούλης έκανε καλό παιχνίδι για τη Λαμία.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Δεν ήταν θέμα προσώπου στη Λαμία, είχε συνολικά κακή λειτουργία στο δεκάλεπτο 50’ – 60’ όπου κρίθηκε το παιχνίδι.


Η «γκάφα»: Αυτή του Νέβεν Τζούρασεκ στο γκολ της Λαμίας, είχε προηγηθεί η πάσα σε αντίπαλο από τον Λίντσεϊ Ροζ.

Το «στραγάλι»: Ο Κωνσταντίνος Περράκης έκανε λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο δίχως να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης ήταν καταιγιστικός στο δεκάλεπτο από το 50’ έως το 60’, εκεί έβαλε τρία υπέροχα γκολ και τελείωσε το παιχνίδι αφού προφανώς επέστρεψε στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις. Ο Άκης Μάντζιος ήθελε να δοκιμάσει σχήμα με Ανσαριφάρντ-Μορόν, ήταν το κατάλληλο παιχνίδι για να το κάνει αλλά διαπίστωσε ότι η ομάδα του δεν είχε σωστή επιθετική έκφραση. Η Λαμία όταν επιχείρησε να παίξει πιο επιθετικά, αρχές δεύτερου μέρους, δέχθηκε τρία γκολ.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο (78’ Ροζ), Μπράμπετς, Φεράρι, Ζουλ (63’ Βερστράτε), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (63’ Φετφατζίδης), Γκαρθία (74’ Τζούρασεκ), Μορόν, Ανσαριφάρντ (46’ Σαβέριο).

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος); Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Νούνιεθ (66’ Τόσιτς),, Στάνκο (66’ Σαντάνα), Μαρτίνες (66’ Λέικ), Σλίβκα (66’ Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μάλτσι (84’ Κοντονίκος).


Ειδήσεις σήμερα:

Στο Ωνάσειο μεταφέρθηκε το 3,5 ετών κοριτσάκι που υπέστη ανακοπή καρδιάς στη Θεσσαλονίκη

Ο Ελληνοαμερικανός που «τρέλανε» το NCAA βγάζει ελληνικό διαβατήριο και ονειρεύεται Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό - Δείτε το βίντεο


Ο Τραμπ παρουσίασε βίντεο με τον Μπάιντεν δεμένο χειροπόδαρα και εξόργισε τους Δημοκρατικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης