Final-4 Κυπέλλου Βόλεϊ ανδρών: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο σερβίς στη Λάρισα

Final-4 Κυπέλλου Βόλεϊ ανδρών: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο σερβίς στη Λάρισα

Το πρώτο ανεπίσημο σερβίς του Final-4 του Κυπέλλου ανδρών δόθηκε σήμερα (Πέμπτη 28/3) με την επίσημη συνέντευξη Τύπου - Παναθηναϊκός-Μίλων, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ οι ημιτελικοί (Παρασκευή 29/3) - Παρουσία θεατών, αλλά όχι οργανωμένων οι αγώνες στο κλειστό της Νεάπολης Λάρισας

F4Men1
Η ώρα για τη δεύτερη κούπα της χρονιάς (η πρώτη ήταν το Super Cup στα τέλη Ιανουαρίου) έφτασε και για πρώτη φορά η Λάρισα φιλοξενεί την τελική φάση του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών.

Όπως πέρσι έτσι και φέτος οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Volley League συνθέτουν το «ρόστερ» της διοργάνωσης, με τη διαφορά ότι φέτος έχουμε διαφορετικά ζευγάρια στους ημιτελικούς (ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, Ολυμπιακός-Μίλων πέρσι, ΠΑΟ-Μίλων, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ φέτος).

«Θεωρώ ότι αυτή η διοργάνωση θα είναι η απαρχή και άλλων διοργανώσεων που θα προγραμματίσουμε με την ομοσπονδία, η οποία θα πρέπει να βλέπει την περιφέρεια Θεσσαλίας, σαν μία περιφέρεια που είναι ανοιχτή και θα βοηθάει, ειδικά σε στιγμές που είναι δύσκολες για τον αθλητισμό. Πιστεύουμε ότι αύριο και μεθαύριο θα είναι μία γιορτή για το άθλημα αλλά και μία γιορτή για τον αθλητισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ενώ ο Δήμαρχος Λαρισαίων Αθανάσιος Μαμάκος συμπλήρωσε: «Η Λάρισα είναι μία πόλη με μεγάλη αθλητική παράδοση, μία πόλη μεγάλων αθλητών και ιστορικών σωματείων σε όλα τα σπορ και νομίζω ότι δικαιωματικά βρίσκεται στις πρώτες επιλογές της πολιτείας και των ομοσπονδιών για τέτοιου είδους διοργανώσεις.
Η Λάρισα έχει όλες τις υποδομές -χρειάζεται βέβαια και τη βοήθεια της πολιτείας- αλλά και την κουλτούρα, ώστε να μετατραπεί σε πρώτη επιλογή εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων».

F4Men2


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γεώργιος Καραμπέτσος τόνισε μεταξύ άλλων: «Για μας η διεξαγωγή του φάιναλ-4 του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών στη Λάρισα έχει ξεχωριστή σημασία. Δεν είναι μία απλή διοργάνωση. Δεν είναι αυτοσκοπός να αναδείξουμε τον Κυπελλούχο. Είναι μία αθλητική διοργάνωση αισιοδοξίας και προοπτικής. Κάτω από το φιλέ είμαστε όλοι ενωμένοι για να τιμήσουμε τα παιδιά μας που χάθηκαν και να χτίσουμε τις γέφυρες που μας χώρισαν.
Η Λάρισα εδώ και δεκαετίες έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό ανδρικό και γυναικείο βόλεϊ. Κι επειδή ο λαός λέει πως από «αγκάθι βγαίνει ρόδο» μαζί με την Περιφέρεια, τον Δήμο, τους αθλητικούς οργανισμούς και τα σωματεία θα έχουμε ανοικτή γραμμή για μία σειρά δράσεων στο βόλεϊ και στο μπιτς βολεϊ.
Μπορεί ο Πηνειός και οι παραποταμοί του να «φούσκωσαν» και να προκάλεσαν ζημιές αλλά είναι η ευλογία αυτού του τόπου. Με τις κατάλληλες υποδομές η κοινωνική, επαγγελματική, τουριστική, πολιτιστική και αθλητική ζωή θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.
Κλείσιμο
Καλώ όλους τους φιλάθλους, τις μαμάδες, τους μπαμπάδες θα έρθουν με τα παιδιά τους στο γήπεδο για να απολαύσουν ωραίο υψηλού επιπέδου θέαμα και να χειροκροτήσουμε όλες τις προσπάθειες και όλους τους αθλητές.

Χαμηλοί τόνοι από προπονητές και αρχηγούς
Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές κανείς από τους προπονητές και τους αρχηγούς των τεσσάρων φιναλίστ δεν απέφυγε τα τετριμμένα, αφήνοντας τις... δηλώσεις για τον αγωνιστικό χώρο.

Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Προπονητής Παναθηναϊκού)

Andreopoulos


«Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη Λάρισα. Από τη μεριά μας ελπίζουμε να ανταποδώσουμε μέσα από την αγωνιστικότητα μας, αλλά και το ήθος των αθλητών μας τη φιλοξενία. Η ομάδα μου είναι έτοιμη, περιμένουμε να δούμε την ετοιμότητα του Πρωτοψάλτη. Τα Final-4 είναι διαφορετικά από τα πλέι οφ και δε συγχωρούνται λάθη. Στο Κύπελλο βρίσκονται δίκαια οι τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, οι οποίες έχουν πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους».

Ανδρέας Φράγκος (Αρχηγός Παναθηναϊκού)

fragkos


«Ευχαριστούμε το δήμο Λάρισας και τη Θεσσαλία που μας φιλοξενούν σε αυτό το τουρνουά. Όλοι οι αθλητές θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε ωραίο θέαμα στα παιχνίδια που θα έρθουν. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και να είμαστε όλοι υγιείς».

Σάκης Ψάρρας (Προπονητής Μίλωνα)

Psarras


«Η Λάρισα πάντα είναι φιλόξενη σε αθλητικές διοργανώσεις. Εύχομαι να δώσουμε λίγη χαρά στους Θεσσαλούς, από την πρώτη στιγμή είδαμε το θερμό κλίμα και είμαι σίγουρος ότι αύριο θα είναι το ίδιο θερμό το κλίμα στο γήπεδο. Είμαι βέβαιος ότι η διοργάνωση θα είναι άψογη όπως συμβαίνει πάντα με τις διοργανώσεις της ομοσπονδίας.

Εμείς σαν Μίλωνας είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι για την ονειρική χρονιά που έχουμε φέτος. Είμαστε ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος μαζί με άλλους τρεις που είναι πραγματικά από τις μεγαλύτερες ομάδες -αν όχι οι μεγαλύτερες- της χώρας.

Γνωρίζουμε βέβαια και τον ρόλο μας, ότι ερχόμαστε εδώ πέρα ως αουτσάιντερ απέναντι σε τρία μεγάλα φαβορί. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ένα καλό βόλεϊ όπως κάναμε όλη τη σεζόν».

Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Αρχηγός Μίλωνα)

Jordanov


«Καλησπέρα και από εμένα, ευχαριστούμε πολύ για το θερμό καλωσόρισμα στη Λάρισα, αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή και για μένα και για την ομάδα μου να βρισκόμαστε για δεύτερη χρονιά στο final-4 και εύχομαι όλοι να είναι υγιείς και να προσφέρουμε πολύ καλό θέαμα».

Ντάνιελ Καστελάνι (Προπονητής Ολυμπιακού)

Kastelani


«Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να βρισκόμαστε στο Final 4. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος εδώ. Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους της Λάρισας να έρθουν να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση με τέσσερις μεγάλες ομάδες. Αυτή η διοργάνωση πρέπει να κρατήσει τον κόσμο κοντά στο άθλημα και κυρίως τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν αυτούς τους αγώνες».

Ντράγκαν Τράβιτσα (Αρχηγός Ολυμπιακού)

Travica


«Συμφωνώ με όσα είπαν οι υπόλοιποι αρχηγοί. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την φιλοξενία. Εύχομαι να δώσουμε ένα πολύ καλό παράδειγμα στα παιδιά που θα μας παρακολουθήσουν. Ελπίζω αυτά τα παιχνίδια να δώσουν επιπλέον χαρά στους πολίτες της Λάρισας που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφές των προηγούμενων μηνών».

Γιόσκο Μιλένκοσκι (Προπονητής ΠΑΟΚ)

Milenkoski


«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της χώρας. Ερχόμαστε ως τέταρτοι, δεν είμαστε το αουτσάιντερ αλλά αφήνουμε τον τίτλο του φαβορί για τους υπόλοιπους.

Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε, θέλουμε να πάμε στον τελικό, αλλά για να το κάνουμε αυτό πρέπει να κερδίσουμε μία φοβερή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, δεν είναι εύκολο και πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μας βόλεϊ για να το καταφέρουμε».

Γιάννης Τακουρίδης (Αρχηγός ΠΑΟΚ)

Takouridis


«Ευχαριστούμε την περιφέρεια Θεσσαλίας και τον δήμο Λάρισας για τη φιλοξενία και όλους τους φορείς που διοργανώνουν αυτό το final-4.

Εύχομαι και εγώ από την πλευρά μου να γίνει ένα καλό final-4, δύο καλοί ημιτελικοί αλλά και ο τελικός. Εύχομαι όλοι οι αθλητές να έχουμε την υγεία μας και να παρουσιάσουμε ένα ωραίο θέαμα το οποίο θα ευχαριστηθεί ο κόσμος που θέλουμε να έρθει για να του δώσουμε τη χαρά να παρακολουθήσει αυτά τα παιχνίδια».

Να σημειώσουμε ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν παρουσία περίπου 2.000 θεατών με την προγεγγραφή για την κράτηση εισιτηρίων (έχει απαγορευτεί η μετακίνηση οργανωμένων οπάδών και η διάθεση εισιτηρίων) να δείχνει τη δίψα του κόσμου της Λάρισας και της Θεσσαλίας γενικότερα να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου βόλεϊ.

Το πρόγραμμα του final-4 (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3)
Παρασκευή 29 Μαρτίου
17.00: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
20.15: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ.

Σάββατο 30 Μαρτίου
20.15: Τελικός

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο 40χρονος - «Με άρπαξε από τον λαιμό, με έσυρε και απειλούσε ότι θα κοινοποιήσει φωτογραφίες μου»

Καμίλα: Μόνη στη βασιλική λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης - Βίντεο και φωτογραφίες

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης