Προκάλεσε θύελλα το υψωμένο δάχτυλο του Ρούντιγκερ - Δεν είμαι ισλαμιστής, δεν έχω σχέση με τον ISIS, δήλωσε ο άσος της Ρεάλ

Προκάλεσε θύελλα το υψωμένο δάχτυλο του Ρούντιγκερ - Δεν είμαι ισλαμιστής, δεν έχω σχέση με τον ISIS, δήλωσε ο άσος της Ρεάλ

Γερμανός δημοσιογράφος τον κατήγγειλε για σχέση με τον ISIS και ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης απάντησε μέσω Bild και κατέθεσε μήνυση

rudigern
Σάλος έχει προκληθεί στη Γερμανία με τη φωτογραφία του Αντόνιο Ρούντιγκερ με το υψωμένο δάχτυλο που παραπέμπει σε ISIS! 

O Γερμανός δημοσιογράφος Julian Reichelt είδε την φωτογραφία του Ρούντιγκερ στο Instagram και έγραψε στο Twitter: «Για όλους όσους δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τον ισλαμικό χαιρετισμό του Ρούντιγκερ ως ισλαμικό χαιρετισμό: Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος αποκαλεί αυτή τη χειρονομία το δάχτυλο του ISIS και θεωρεί ότι το δάχτυλο είναι σαφές σημάδι του Ισλάμ».



Μετά το tweet πολλοί χρήστες των social media συνέδεσαν τον Γερμανό ποδοσφαιριστή με το ακραίους ισλαμιστές και τον... ανάγκασαν να προχωρήσει σε δύο κινήσεις. Μίλησε στην Bild και απάντησε στις θεωρίες που αναπτύχθηκαν γύρω από το πρόσωπό του και τη σχέση του με το Ισλάμ και κατέθεσε μήνυση κατά του δημοσιογράφου. 

Κλείσιμο
Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε την απάντησή του με δηλώσεις του στην γερμανική «Bild», τονίζοντας πως αποφάσισε να προβεί σε καταγγελία.

Αναλυτικά η δήλωση του Ρούντιγκερ

«Για να σηματοδοτήσω την έναρξη του Ραμαζανιού, δημοσίευσα μια ανάρτηση στο Instagram. Αυτή η ανάρτηση είναι ήδη δημόσια εδώ και 13 ημέρες και έχει φτάσει σε πολλά εκατομμύρια followers χωρίς καμία κριτική από κανέναν. Όμως τις τελευταίες μέρες η φωτογραφία έχει χρησιμοποιηθεί από κάποιους για να διατυπώσουν αβάσιμες κατηγορίες. Η χειρονομία που χρησιμοποίησα ονομάζεται δάχτυλο tawheed.

Στο Ισλάμ, αυτό θεωρείται σύμβολο της ενότητας και της μοναδικότητας του Θεού. Η χειρονομία είναι διαδεδομένη στους Μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο και έχει χαρακτηριστεί ως μη προβληματική από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών τις τελευταίες ημέρες. Ως πιστός Μουσουλμάνος, ασκώ την πίστη μου, αλλά αποστασιοποιούμαι σταθερά από κάθε είδους εξτρεμισμό. Η βία και η τρομοκρατία είναι απολύτως απαράδεκτα. Υποστηρίζω την ειρήνη και την ανεκτικότητα. Πολλά από τα μέλη της οικογένειάς μου ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες, ωστόσο, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και γιορτάζουμε μαζί τις θρησκευτικές γιορτές.

Ο σεβασμός και η ανεκτικότητα είναι θεμελιώδεις αρχές που όλοι εκπροσωπούμε στην οικογένειά μας. Αναγνωρίζω επίσης ότι λόγω ανεπαρκούς προσοχής, έδωσα σε τρίτους την ευκαιρία να παρερμηνεύσουν εσκεμμένα την ανάρτησή μου με σκοπό τη διαίρεση και την πόλωση. Αποφάσισα να κάνω μια ξεκάθαρη δήλωση μετά τους δύο επιτυχημένους αγώνες της εθνικής Γερμανίας. Ταυτόχρονα, δεν θα επιτρέψω να με προσβάλλουν και να με υποτιμούν ως ισλαμιστή. Γι' αυτό αποφάσισα να κάνω καταγγελία. Πρόκειται για προπαγάνδα και διχασμό. Πάντα θα υπερασπίζομαι τον εαυτό μου ενάντια σε αυτά».



Ειδήσεις σήμερα:

Βαλτιμόρη: Σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ μπορεί να οδηγήσει η κατάρρευση της γέφυρας

Καιρός: Χτύπησε 30άρια και τη νύχτα ο υδράργυρος στην Κρήτη

Κάρολος: Ηχογραφημένο εδώ και δύο εβδομάδες το μήνυμα για το Πάσχα - «Θα συνεχίσω υπηρετώ το έθνος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης