Απόλλων Λεμεσού-ΑΕΚ 0-1: Φιλικό ξεμούδιασμα στην Κύπρο - Δείτε το γκολ

Απόλλων Λεμεσού-ΑΕΚ 0-1: Φιλικό ξεμούδιασμα στην Κύπρο - Δείτε το γκολ

Mε πολύ καλή εμφάνιση και πολλές ευκαιρίες, η ΑΕΚ με το γκολ του Φαν Βέερτ πήρε τη φιλική νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού, δίνοντας χαρά στους 2.500 φίλους της που έκαναν... party στην εξέδρα του «Αλφαμέγα»!

AEK_Lem
Μοιάζει και είναι σίγουρα κλισέ, το γεγονός να ξεκινάνε κείμενα για τέτοιου είδους χαρακτήρα αναμετρήσεις όπως της ΑΕΚ στην Κύπρο με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λεμεσού (όπου ολοκληρώθηκε με νικητές τους νταμπλούχους Ελλάδας με σκορ 1-0), με τα εξής ...λόγια: πραγματοποιήθηκε ένα ματς γιορτή στην μαρτυρική νήσο μεταξύ δυο ιστορικών σωματείων! Αυτή είναι όμως όλη η πραγματικότητα για το παιχνίδι που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων του κυπριακού club, ενώ όλο το διάστημα παραμονής της Ένωσης στην Κύπρο ήταν αντίστοιχο το κλίμα, από την υποδοχή της κιτρινόμαυρης αποστολής έως και τη διεξαγωγή του αγώνα, άπαντες στην ΑΕΚ αισθάνθηκαν και βίωσαν την αγάπη των φίλων της ομάδας στην Κύπρο, τη στιγμή που όπως είδαμε στη τηλεοπτική μετάδοση, το πέταλο που φιλοξένησε τους οπαδούς του Δικέφαλου στο υπέροχο νησί της Αφροδίτης!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czytbjcv31pt)


Σε ότι αφορά καθαρά στο αγωνιστικό ο Ματίας Αλμέιδα απέδειξε με την ενδεκάδα που επέλεξε ότι ήθελε να δώσει χρόνο σε ποδοσφαιριστές που δεν ήταν δυνατό να έχουν στα ματς πρωταθλήματος, λόγω της σούπερ κατάστασης που βρίσκονται αυτοί που έχουν τις βασικές θέσεις ενδεκάδας, προκειμένου να τους έχει έτοιμους και ενόψει της συνέχειας. Διότι είναι δεδομένο ότι θα χρειαστούν όλοι και δη με την έναρξη του πρωταθλήματος και της διαδικασίας των play off όπου σε διάστημα μόλις 8 ημερών η ΑΕΚ καλείται να παίξει με όλους τους διώκτες της: Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ... Είναι απόλυτα λογικό λοιπόν ο Πελάδο να ήθελε να δώσει χρόνο σε πολλούς παίκτες και κυρίως σε πρόσωπα όπως ο Μουκουντί, ο Πάολο Φερνάντες, ο Αραούχο και ο Λιούμπισιτς.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czyr073lng35)


Σχετικά με τον αγώνα μόλις το πρώτο 15λεπτο ήταν αρκετό για να καταλάβει κανείς τι θα δούμε και τη διαφορά δυναμικότητας με την ΑΕΚ να έχει βρει γκολ και να 'χει χάσει σπουδαίες ευκαιρίες για να 'χει βρει δεύτερο και τρίτο τέρμα στο διάστημα αυτό κι ας έπαιζε με τις δευτερότριτες επιλογές (πλην Γιόνσον, Μουκουντί, Στάνκοβιτς) και με όλη τη μεσοεπιθετική γραμμή εντελώς άλλη από τους βασικούς! Μόλις στο 9' η Ένωση προηγήθηκε με ένα υπέροχο γκολ σε συνεργασία, τελική πάσα (από Λιούμπισιτς) και τελείωμα από τον Φαν Βέερτ με το δεξί από το ύψος της μικρής περιοχής. Νωρίτερα είχα χαθεί το... άχαστο από τον Κροάτη μέσο σε εξαιρετική ενέργεια του Πισάρο και πάσα πάρε – βάλε, αλλά και το επόμενο λεπτό του γκολ χάθηκε σπουδαία φάση διπλή με τους Πάολο Φερνάντες και Αραούχο...

Έως το 20' η ΑΕΚ πραγματικά έκανε ότι ήθελε στο χορτάρι για να ακολουθήσει ένα πιο ήρεμο κομμάτι παιχνιδιού με την ομάδα του Πελάδο να μην απειλεί το ίδιο και να μην απελείται φυσικά... Αλλά και πάλι από το 28' και μετά η Ένωση έκανε απίστευτα όμορφα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο με κύριους εμπνευστές τους Γιόνσον, Αραούχο, Λιούμπισιτς και τον πολύ καλό σε όλο το πρώτο 45λεπτο Ροδόλφο Πισάρο. Μάλιστα στο 30' οι νταμπλούχοι έπρεπε να είχαν βρει δεύτερο γκολ αλλά στη διπλή ευκαιρία του Αραούχο (τον έβγαλε μόνο του με τακουνάκι άρρωστο ο Μεξικανός άσος) είπε όχι ο σούπερ Λεούβενμπεργκ, για την ακρίβεια ο Ολλανδός τερματοφύλακας του Απόλλωνα Λεμεσού ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων. Ακολούθησαν φάσεις για την ΑΕΚ με τους Πάολο Φερνάντες (δις), Φαν Βέερτ, Αραούχο έως το τέλος του πρώτου 45λεπτου δίχως να βρει η ομάδα δεύτερο γκολ αν και θα έπρεπε αφού πατούσε όποτε ήθελε στο κουτί του αντιπάλου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czyr3ywifzv5)


Σίγουρα ο Ματίας Αλμέιδα πρέπει να έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από όσα είδε να βγάζουν στο γήπεδο οι επιλογές του στο πρώτο μισό του ματς, προφανώς θα ήθελε να προκύψει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αφού δημιουργικά έγιναν αρκετά όμορφα πράγματα. Ωστόσο διαπίστωσε σίγουρα την επιθυμία, την προσπάθεια, τη διάθεση, την ένταση και την υλοποίηση της δικής του αγωνιστικής κεντρικής ιδέας, από τους ποδοσφαιριστές του. Θεωρητικά πρέπει να... τρίβει τα χέρια του με ικανοποίηση βλέποντας τον Τσίνο να βγάζει τόσο ένταση και να βρίσκει τη δύναμη και τη φυσική κατάσταση που απαιτείται στο κατάλληλο σημείο της σεζόν, αλλά και τον Μουκουντί να βγάζει με ευκολία τα στοιχεία που μας έχει συνηθίσει. Αντίστοιχα ικανοποιημένος πρέπει να έμεινε από τον πολύ καλό Πισάρο, τον σταθερά σούπερ Γιόνσον, τον υπέροχο Λιούμπισιτς και τους υπόλοιπους αφού κανείς δεν υστέρησε απλά αυτοί ξεχώρισαν!

Στο δεύτερο 45λεπτο και πάλι η ΑΕΚ κυριάρχησε, είχε ρυθμό, ένταση και έβγαλε φάσεις, όχι με την ίδια συχνότητα με το πρώτο μισό του ματς, αλλά προφανώς αναμενόμενο σε ένα φιλικό ματς. Είχε στιγμές με τον Ζίνι, τον Αραούχο, τον Ελίασον, αλλά όχι τόσο μεγάλες όσο ήταν οι αντίστοιχες στο πρώτο ημίχρονο και αυτό γιατί κουράστηκαν αρκετοί από τους καλούς, ειδικότερα ο Τσίνο τη στιγμή που είχε βγάλει ο Αλμέιδα από το ματς τον Λιούμπισιτς. Με τις αλλαγές ήρθε επιπλέον προσπάθεια κυρίως χάρη στον Τσούμπερ και τους Ελίασον με Πόνσε ενώ και ο Ζίνι είχε μια – δυο καλές ενέργειες. Πολύ καλή στιγμή ήταν και του Πόνσε στο 76' για το δεύτερο γκολ που δεν ήρθε.

Αξίζει και πρέπει να υπάρξει αναφορά στον υπέροχο κόσμο και των δυο ομάδων αλλά κυρίως της ΑΕΚ. Περισσότεροι από 3.000 φίλοι των νταμπλούχων έκαναν δική του έδρα το γήπεδο στην Λεμεσό, δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν, έδωσαν το δικό τους πάρτι και χρώμα αφού έντυσαν στα κιτρινόμαυρα το πέταλο που τους αναλογούσε. Ωστόσο φίλοι της Ένωσης υπήρχαν και στις άλλες θύρες του γηπέδου, μάλιστα πολλοί συνυπήρχαν με αυτούς του Απόλλωνα Λεμεσού και έκαναν ακόμη πιο όμορφες τις εικόνες στις εξέδρες. Πολύ συγκινητική η στιγμή για τον δολοφονημένο Μιχάλη Κατσούρη όπου όλο το γήπεδο χειροκρότησε προς τιμή του και οι φίλοι της ΑΕΚ φώναζαν το όνομά του ενώ είχαν και πανό με το ονοματεπώνυμό του και τη λέξη «παρών» δίπλα... Σημασία έχει ότι το χάρηκαν οι φίλοι της Ένωσης, είδαν την αγαπημένη τους ομάδα και φυσικά στο φινάλε ζήτησαν τη νίκη επί του Ολυμπιακού...

Απόλλων Λεμεσού: Λέουβενμπεργκ, Νταρίκουα, Σιέλβικ (74' λ.τρ. Πέρετζ), Εκπολό, Σάντος (72' Κοστάκε), Κολ, Γιούρτσεβιτς, Αρτεάν, Κρμέντσικ, Βαλμπουενά (72' Πέιμπερς), Μπακενγκά (72 Άδωνης).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (65' Πήλιος), Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί (88' Ραντόνια), Γιόνσον, Φερνάντες (57' Ελίασον), Λιούμπισιτς (46' Ζίνι), Πισάρο (65' Άμραμπατ), Αραούχο (65' Τσούμπερ), Φαν Βέερτ (65' Πόνσε).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κύκλωμα μαστροπείας: Τα μηνύματα που έστελνε η 25χρονη Μαρία στις ανήλικες για τις ταρίφες και τα ερωτικά ραντεβού

Κέιτ Μίντλετον: Σάλος με τις φήμες για παραβίαση του ιατρικού της φακέλου - Τι απαντά η κλινική

Νοσοκομείο Μεταξά: «Την κατάλαβα από όταν μπήκε στο δωμάτιο, είχε περίεργο στιλ» λέει ασθενής για τη δήθεν αποκλειστική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης