Indian Wells Τελικός, Σάκκαρη - Σβιόντεκ 0-2: Έχασε τον τίτλο από το Νο1 κόσμου η Μαρία - Βίντεο

Indian Wells Τελικός, Σάκκαρη - Σβιόντεκ 0-2: Έχασε τον τίτλο από το Νο1 κόσμου η Μαρία - Βίντεο

Η Σάκκαρη έδωσε μάχη στο 1ο σετ αλλά έχασε με 6-4 και στο 2ο χωρίς ψυχολογία ηττήθηκε 6-0 - Φεύγει με 585.000 δολάρια από την Καλιφόρνια η Μαρία η οποία δήλωσε ότι δεν θα άφηνε ποτέ την Ελλάδα για να ζήσει στο Indian Wells

sakkari-arthrou_2
Όπως το 2022 έτσι και το 2024 η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε από την Ίγκα Σβιόντεκ στον τελικό του Indian Wells της Καλιφόρνια. 

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε 6-4,6-0 από την Πολωνή που είναι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και έφτασε στους 19 τίτλους καριέρας. Η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε πίσω στο 1ο σετ με 3-0 αλλά πάλεψε έως το τέλος άσχετα εάν το έχασε με 6-4. 




Κλείσιμο

Στο 2ο χωρίς ψυχολογία και καθαρό μυαλό δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην Σβιόντεκ. Η Σάκκαρη φεύγει από την Καλιφόρνια με 585.000 δολάρια και παραμένει στο Νο9 και η Σβιόντεκ με 1,1 εκατ. δολάρια. 

Αυτός ήταν ο 8ος χαμένος τελικός για την Μαρία Σάκκαρη που έχει και 2 τίτλους. Πλέον και οι δύο τενίστριες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο Miami Open. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Πολωνή δεν έχασε ούτε ένα σετ στο τουρνουά! 

Με τη νίκη αυτή έφτασε στις 3 και ισοφάρισε την Σάκκαρη στα μεταξύ τους παιχνίδια. 

Ο αγώνας 

Στο 1ο σετ η Σβιόντεκ με μπρέικ έφτασε στο 2-0 και το υπερασπίστηκε με το σερβίς της για το 3-0. Η Σάκκαρη είχε 2 ευκαιρίες για μπρέικ στο 5ο γκέιμ και με την 2η το πήρε πίσω αφού μείωσε σε 3-2!

Η Ελληνίδα ισοφάρισε σε 3-3 και ακολούθησαν 2 love game για τις δύο παίκτριες (4-4). Η Πολωνή με άσο έκλεισε το 9ο γκέιμ και έφτασε σε τριπλό μπρέικ (σετ) πόιντ στο 10ο.

Με την 3η ευκαιρία της έκλεισε το σετ με μπρέικ στο 6-4 σε 44'. Οι winners ήταν 7-7 και τα αβίαστα 9-10 για την Σάκκαρη.

Το 2ο σετ ξεκίνησε όπως το 1ο. Μπρέικ της Σβιόντεκ στο 2ο γκέιμ και με το σερβίς της πήγε στο 3-0! Η Πολωνή έφτασε σε νέο τριπλό μπρέικ πόιντ στο 4ο γκέιμ και το έκλεισε με μπρέικ (4-0).

Απλά η Σβιόντεκ έκλεισε το παιχνίδι με μπρέικ (6-0). Η Σάκκαρη τελείωσε τον αγώνα με 8 winners (έναντι 15) και με 18 αβίαστα λάθη (έναντι 11). 


Σάκκαρη: Αγαπώ το Indian Wells, αλλά δεν θα αφήσω ποτέ την Ελλάδα


Στις δηλώσεις της μετά τον τελικό η Μαρία Σάκκαρη απολογήθηκε στο κοινό που δεν έδωσε μεγαλύτερη μάχη και συνεχάρη την αντίπαλό της: «Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να δώσω μεγαλύτερη μάχη. Ήταν πολύ γρήγορο ματς για εσάς παιδιά. Τα εύσημα στην Ίγκα, είσαι τρομερή παίκτρια, πολύ καλός άνθρωπος και απίστευτη πρωταθλήτρια. Σου αξίζουν τα καλύτερα. Εσύ και η ομάδα σου έχετε δημιουργήσει κάτι απίθανο.



Ελπίζω να παίξουμε σε πολλούς ακόμα τελικούς μαζί. Κάθε φορά που σε αντιμετωπίζω, σημαίνει πως έκανα κάτι καλά. Καλή τύχη σε όλα, είσαι φοβερή. Εύχομαι τα καλύτερα σε εσένα και στην ομάδα σου. Σας ευχαριστώ που είστε στο πλάι μου και φυσικά ευχαριστώ την αδερφή μου που είναι εδώ και σήμερα. Η οικογένεια μου είναι πάντα στο πλάι μου». 


Εν συνεχεία τόνισε πως της αρέσει αυτό το μέρος της Καλιφόρνια αλλά δεν θα άφηνε την Ελλάδα για χάρη του: «Το Indian Wells είναι ένα εκπληκτικό μέρος, αλλά ξέρετε, και η Ελλάδα είναι απίθανη! Φυσικά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι δουλέψατε γι' αυτό το τουρνουά, μας συμπεριφέρεστε εδώ όπως σε κανένα άλλο τουρνουά. Μου αρέσει πολύ να βρίσκομαι εδώ, μακάρι να μπορούσα να μείνω περισσότερο!

Είναι η τελευταία μέρα του τουρνουά, δεν θα γινόταν να μείνω παραπάνω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, ίσως μετακομίσω εδώ κάποια μέρα... όχι αστειεύομαι (γέλια), ποτέ δεν θα αφήσω την Ελλάδα!».




Ειδήσεις σήμερα:

Με τετ α τετ Μητσοτάκη-αλ Σίσι ξεκινούν οι συζητήσεις των Ευρωπαίων στο Κάιρο: Πώς θα μοιραστούν τα €7,4 δισ.

Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση Όλιβερ, λένε οι δικηγόροι των φιλοζωικών

Έλληνας άνοιξε τη σημαία στην Αγία Σοφία και έγραψε «Αγαπημένη μου Πόλη, για πάντα Ελληνική» - Αντιδράσεις στην Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης