European Super League: Η Λίγκα της Δανίας κέρδισε τη δικαστική μάχη για το όνομα

European Super League: Η Λίγκα της Δανίας κέρδισε τη δικαστική μάχη για το όνομα

Η ESL προσπάθησε να καταχωρίσει το εμπορικό σήμα «Super League», αλλά το αρμόδιο γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε το αίτημα

24073267
Ένα ακόμη... ρεκόρ για την European Super League η οποία πέρα από το γεγονός ότι είναι μια Λίγκα που διήρκησε κάποιες ώρες (κι από τότε προσπαθεί να κρατηθεί ζωντανή μέσω των δικαστηρίων) τώρα καλείται να αλλάξει και όνομα!

Κι αυτό γιατί μετά από μια δικαστική μάχη που διήρκησε τρία χρόνια (από τον Ιούλιο του 2021) το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) κατοχύρωσε το εμπορικό σήμα «Super League» στη λίγκα ποδοσφαίρου της Δανίας.

Η τελευταία που είναι γνωστή ως Superligaen, είχε φροντίσει πριν από πολλά χρόνια να κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα «The Super League in Europe» κσι η συγκεκριμένη υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε η ομοιότητα του εμπορικού σήματος της ESL παραβιάζει τους νόμους της ΕΕ αφού παρεμβαίνει στα δικαιώματα των Δανών.

Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την έκδοση της απόφασης, οι δύο πλευρές προσπάθησαν να βρουν μια συμβιβαστική λύση, ωστόσο οι όποιες επαφές διήρκησαν λίγες εβδομάδες καθώς οι Δανοί ήταν γενικά κατηγορηματικά αντίθετοι στην προοπτική δημιουργίας της ESL.

Έτσι προέκυψε αυτός ο δικαστικός μαραθώνιος με τους ηττημένους πάντως να έχουν το δικαίωμα έφεσης, αν και οι πιθανότητες να δικαιωθούν είναι ελάχιστες και το πιο πιθανό είναι να αναγκαστούν να αλλάξουν και όνομα...

Φόβος μετατροπής της Γαύδου σε νέα Λαμπεντούζα - Κατά κύματα οι μετανάστες από την Αίγυπτο μέσω Λιβύης

Σκοτώθηκε στην Ιταλία ο γνωστός TikToker «Τζάνε» - Έπεσε από μπαλκόνι χωρίς κάγκελα


Συγγνώμη από τον μάγειρα που μαχαίρωσε επειδή δεν του άρεσε το κοντοσούβλι, ζητά ο 55χρονος στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης