Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να κατακτήσει και τον κόσμο του τένις

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να κατακτήσει και τον κόσμο του τένις

Όπως αποκαλύπτει ο Telegraph το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων του Βασιλείου κατέθεσε πρόταση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων θέλοντας τη... συγχώνευση ανδρικού και γυναικείου τένις

tennis
Η επέλαση των Σαουδάραβων στον κόσμο του αθλητισμού συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και αφού έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους σε ποδόσφαιρο, Formula 1, γκολφ, μποξ και πολεμικές τέχνες, πλέον ετοιμάζονται για ένα πολύ μεγάλο χτύπημα και στο χώρο του τένις.

Αρκεί να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες εβδομάδες φιλοξενήθηκε στη Τζέντα ένα τουρνουά επίδειξης με τη συμμετοχή τον Τζόκοβιτς, Αλκαράθ, Σαμπαλένκα, Ζαμπέρ για το οποίο ξοδεύτηκαν πολλά εκατομμύρια.

Τώρα αποδεικνύεται πως εκείνο το τουρνουά ήταν ο προπομπός γι' αυτά που θα ακολουθήσουν καθώς όπως αναφέρει ο Telegraph, ο πρόεδρος της ATP (της ένωσης που διαχειρίζεται τα επαγγελματικά τουρνουά των ανδρών) Αντρέα Γκαουντέντζι, στο περιθώριο του Indian Wells αποκάλυψε στους διοργανωτές ότι το PIF (το κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας) κατέθεσε επίσημη πρόταση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να δημιουργήσει το Premium Tour το οποίο ουσιαστικά θα αποτελεί τη συγχώνευση της ATP και της WTA (της αντίστοιχης Ένωσης που διαχειρίζεται τα επαγγελματικά τουρνουά των γυναικών).

Telegrpah__1_


Σ' αυτήν την πρόταση δεν περιλαμβάνονται τα τέσσερα τουρνουά Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, USA Open), τουλάχιστον σ' αυτό το στάδιο, αν και οι σχέσεις του προέδρου της ATP με τους διοργανωτές σε Αυστραλία και ΗΠΑ δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο κι αυτό εξηγεί και την απουσία του από το τουρνουά της Μελβούρνης στις αρχές του χρόνου.

Κι αυτό γιατί ο Γκαουντέντζι ήθελε ως ανοίγει ημερολογιακά η χρονιά με ένα τουρνουά ATP 1000 στο Ριάντ, αλλά σ' αυτές τις ημερομηνίες διεξάγεται το United Cup που είναι ο προπομπός του Australian Open.

Τώρα όμως ο Ιταλός παίζει ένα διαφορετικό χαρτί, έχοντας την υποστήριξη των χρημάτων από το PIF, καθώς στο Premier Tour προβλέπονται ίσες αμοιβές σε άνδρες και γυναίκες. Ένα πάγιο αίτημα των γυναικών που θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές και στα οικονομικά ανταλλάγματα που αφορούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα...

Το μοναδικό αγκάθι στην όλη ιστορία φαίνεται ότι είναι η πίεση που ασκούν οι Σαουδάραβες προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα. Κι αυτό γιατί η πρόταση τους έχει ισχύει μέχρι τα τέλη Μαΐου κι αν δεν έχουν πάρει απάντηση μέχρι τότε, θα την αποσύρουν και θα επενδύσουν σε άλλα σπορ.

Φόβος μετατροπής της Γαύδου σε νέα Λαμπεντούζα - Κατά κύματα οι μετανάστες από την Αίγυπτο μέσω Λιβύης

Σκοτώθηκε στην Ιταλία ο γνωστός TikToker «Τζάνε» - Έπεσε από μπαλκόνι χωρίς κάγκελα


Συγγνώμη από τον μάγειρα που μαχαίρωσε επειδή δεν του άρεσε το κοντοσούβλι, ζητά ο 55χρονος στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης