Μποταφόγκο: Ο ιδιοκτήτης της λέει πως έχει αποδείξεις ότι οι διαιτητές δωροδοκούνταν για να στήνουν ματς

Μποταφόγκο: Ο ιδιοκτήτης της λέει πως έχει αποδείξεις ότι οι διαιτητές δωροδοκούνταν για να στήνουν ματς

Χωρίς βέβαια να προσκομίσει αποδείξεις, ο ιδιοκτήτης της Μποταφόγκο, Τζον Τέξτορ, δήλωσε ότι οι διαιτητές στην κορυφαία κατηγορία της Βραζιλίας είναι διεφθαρμένοι

s6-podosfairo
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Τζον Τέξτορ, ιδιοκτήτης της Μποταφόγκο, δήλωσε ότι υπάρχει διαφθορά στο πρωτάθλημα Βραζιλίας και αποκάλυψε ότι έχει ηχογραφήσεις διαιτητών που παραπονιόντουσαν ότι δεν είχαν λάβει συμφωνημένες δωροδοκίες! Ο Τέξτορ μίλησε στους δημοσιογράφους μετά τη νίκη της Μποταφόγκο με 2-1 επί της Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο για τα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες.

«Η υποστήριξη των φιλάθλων απόψε θα μας φέρει έναν προπονητή. Έχουμε κορυφαίους μάνατζερ από όλο τον κόσμο που με ψάχνουν και πρέπει να πάρουμε μια δύσκολη απόφαση. Ο κόσμος θέλει να είναι στην Μποταφόγκο. Στα τελευταία παιχνίδια πέρυσι, το μίσος ήταν τόσο έντονο που ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να παρακολουθήσουμε. Δεν μπορεί να είναι έτσι. Δεν πρόκειται να κερδίσουμε πρωταθλήματα έτσι. Και οι φίλαθλοι θα μάθουν, τις επόμενες 30 ημέρες, τι πραγματικά συνέβη στο πρωτάθλημα. Ξέρουν πώς αισθάνομαι γι' αυτό, αλλά δεν πρόκειται να το βγάλω στον Τύπο. Είναι ανεύθυνο. Οι δικαστές στο αθλητικό δικαστήριο δεν πρέπει να κάνουν αστεία με κανέναν για χειρισμούς και λάθη.

Κλείσιμο
Για να λέει κάποιος ότι δεν υπάρχει διαφθορά στη Βραζιλία, όταν έχω καταγεγραμμένους διαιτητές που διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν λάβει τις δωροδοκίες τους... Ίσως η CBF δεν θα έπρεπε να με μηνύσει. Εγώ δεν κατηγόρησα τον Εντνάλντο (Ροντρίγκες). Ποτέ δεν είπα τίποτα γι' αυτόν. Δεν είναι διεφθαρμένος. Είναι ένας άνθρωπος που διοικεί έναν οργανισμό που μάλλον πρέπει να διαχειριστεί καλύτερα την εξωτερική διαφθορά. Γιατί είναι μια μάχη ενάντια σε εξωτερικούς παράγοντες. Είναι μια μάχη που υπάρχει και είναι εδώ. Είναι μια μάχη που υπάρχει και είναι εδώ. Υπήρχαν χειρισμοί και λάθη το 2021, το 2022, το 2023 και έχουμε αποδείξεις».

Την περασμένη σεζόν, ο Τέξτορ επιτέθηκε επανειλημμένα στους Βραζιλιάνους διαιτητές, καθώς η Μποταφόγκο παραπατούσε στην τελική ευθεία και έχασε το πρώτο επρωτάθλημα από το 1995. Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου δήλωσε ότι είχαν κλέψει την ομάδα του και απαίτησε την παραίτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης