Stoiximan Basket League, Μαρούσι - Απόλλων Πατρών 99-73: Έκανε το μεγάλο... άλμα για τη σωτηρία

Stoiximan Basket League, Μαρούσι - Απόλλων Πατρών 99-73: Έκανε το μεγάλο... άλμα για τη σωτηρία

Το Μαρούσι «καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο με ηγέτη τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και πήρε το... ντέρμπι για την παραμονή κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας

6138844
Η τρίτη ημέρα δράσης στη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League άρχισε με την πολύ σημαντική για τη «μάχη» της παραμονής αναμέτρηση στο κλειστό του Αγίου Θωμά, ανάμεσα στο Μαρούσι και τον Απόλλωνα Πάτρας.

Σε ένα ματς όπου από το δεύτερο ημίχρονο και μετά οι γηπεδούχοι ήταν επιβλητικοί, οι παίκτες του Νίκου Βετούλα επικράτησαν με 99-73 και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία, καθώς ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 6-13 ενώ «έριξαν» τους φιλοξενούμενους στο 3-16.

Το Μαρούσι φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατά στον αγώνα, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα, φτάνοντας μάλιστα και στο double score στο 5:43 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου με το σκορ στο 12-6. Οι φιλοξενούμενου έβγαλαν όμως αντίδραση και μπόρεσαν να κλείσουν στο -4 και το 25-21.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czl4qdnlz9wp)


Ο Απόλλωνας όχι μόνο συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό αλλά εκμεταλλευόμενος την άσχημη εικόνα που είχαν οι γηπεδούχοι για ένα διάστημα στο παρκέ, πήρε τα ηνία του αγώνα, λίγο μετά το μέσο της περιόδου (31-37, 4:12). Με τον ρυθμό πλέον να είναι αρκετά συναρπαστικός, το Μαρούσι πήγε στα αποδυτήρια όντας μπροστά με το 46-43 υπέρ του.

Κλείσιμο
Με την επιστροφή των δύο ομάδων για το δεύτερο μισό, οι παίκτες του Νίκου Βετούλα κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και αφού έφτασαν σε διψήφια διαφορά στο 5:40 (59-47), παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας ως το τέλος της τρίτης περιόδου που έληξε 69-61.

Με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και τον Ορφέα να είναι ιδιαίτερα εύστοχοι στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι ανέβασαν «στροφές» και στο 6:30 βρίσκονταν στο 78-65. Μπορεί ο Ραντούλιτσα να αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή μετά από πανηγυρισμούς, ωστόσο το Μαρούσι συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και έφτασε στη νίκη με τελικό σκορ 99-73.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 46-43, 69-61, 99-73

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Παρουσιάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο πιο συγκεντρωμένο και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Απόλλωνα να απειλήσει το προβάδισμα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ο οποίος πριν αποβληθεί λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης είχε καταφέρει να βάλει 17 πόντους ενώ παράλληλα μάζεψε και 12 ριμπάουντ σε 28:56 λεπτά εντός παρκέ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης που ολοκλήρωσε με 19 πόντους αλλά και ο Γκλεν Κόζι που είχε 18.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ορλάντο Κόλεμαν, ο οποίος σε 34:42 λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι έβαλε 22 πόντους, πήρε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Γιώργο Γκιουζέλη που σε 14:33 λεπτά εντός παρκέ πήρε μόλις 1 ριμπάουντ ενώ έμεινε «άσφαιρος» στην επίθεση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η ευστοχία του Αμαρουσίου που σούταρε με 38% (10/26) από το τρίποντο αντί 20% (3/15) και ειδικότερα το 60% με 3/5 του Νικολαΐδη.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Το Μαρούσι είχε περάσει νικηφόρα από την Πάτρα, επικρατώντας του Απόλλωνα με 75-69.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥΣ: Το Μαρούσι αντιμετωπίζει στη Θεσσαλονίκη τον Άρη την Κυριακή (10/3, 18:00) ενώ ο Απόλλωνας υποδέχεται στην Πάτρα του Περιστέρι Bwin το Σάββατο (9/3, 18:00).

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμο 742.000 ευρώ στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ»

Ταϊλάνδη: Πιλότος έγινε... μαιευτήρας εν πτήσει και βοήθησε μια επιβάτιδα να γεννήσει

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 70χρονος που θώπευσε ανήλικη με νοητική υστέρηση - Τη φίλησα σαν την κόρη μου, είπε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης