Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Τεντόγλου, Καραλής, Δουβαλίδης με ξεκάθαρους στόχους

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Τεντόγλου, Καραλής, Δουβαλίδης με ξεκάθαρους στόχους

H ελληνική 5αδα στους άνδρες, με τους ρεαλιστικούς στόχους που έχει ο καθένας εξ αυτών στη Γλασκόβη

Tentoglou
Ο Μίλτος Τεντόγλου πάει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ως η… ξεκάθαρη συμμετοχή μας για μετάλλιο. Ωστόσο, η αποστολή συμπεριλαμβάνει άλλους τέσσερις άνδρες, εκ των οποίων ο ένας (Καραλής), μπορεί να κάνει την υπέρβαση.

Το Gazzetta σας παρουσιάζει την ελληνική 5αδα στους άνδρες, με τους ρεαλιστικούς στόχους που έχει ο καθένας εξ αυτών στη Γλασκόβη.

Μίλτος Τεντόγλου (μήκος)

Ο άνθρωπος που έχει στη κατοχή του όλους τους τίτλους στο μήκος, πάει να υπερασπιστεί έναν από αυτούς στη Γλασκόβη. Αν υπάρχει ένα πράγμα το οποίο θα πρέπει να μας ανησυχεί, είναι ότι η παγκόσμια ομοσπονδία είχε την… φαεινή ιδέα να βάλει τον τελικό στις 10 το πρωί (τοπική ώρα). Ο Μίλτος δεν είναι… πρωινός τύπος, αλλά και πριν δύο χρόνια χρειάστηκε να κατέβει σε πρωινό τελικό και τα πήγε μια χαρά…
Θα απουσιάζουν οι Πίνοκ, Ντέντι και Εχάμερ και ουσιαστικά οι άλλοι δύο Τζαμαϊκανοί (ΜακΛέοντ, Γκέιλ) ο Κινέζος Βανγκ και ο Ιταλός Φουρλάνι, είναι οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοι. Αν όμως ο Τεντόγλου είναι τόσο καλά, όσο είπε πως είναι κατά την διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος, τότε δεν πρέπει να ανησυχούμε και μάλλον θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για ένα ακόμη χρυσό.

Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ)

Κλείσιμο
Αγώνα με αγώνα βελτιώνεται, αλλά μέχρι πριν μία εβδομάδα, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού ήταν εκτός πλάνων αφού δεν περνούσε ούτε με ranking. Ηρθαν όμως ακυρώσεις κι έτσι από το «παράθυρο» θα πάει στη Γλασκώβη, όπου το επί κοντώ έχει απευθείας τελικό. Εκεί, απαλλαγμένος από το άγχος μπορεί να κυνηγήσει μια θέση μέσα στην 8αδα και γιατί όχι και ψηλότερα, ανάλογα βέβαια και με το πως θα εξελιχθεί ο αγώνας. Η παρουσία του έστω και από σπόντα, του δίνει και καλή ψυχολογία που παίζει σημαντικό ρόλο στον Μανόλο, που είναι ικανός για το καλύτερο, όταν νιώθει καλά.

Γιάννης Νυφαντόπουλος (60μ)

Ο πρωταθλητής των σπριντ πέρυσι στον κλειστό, κατάφερε να τρέξει στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού, σημειώνοντας και ατομικό ρεκόρ (6.72).
Στο παγκόσμιο θα είναι δύσκολο να περάσει από τις σειρές στα ημιτελικά, ωστόσο θα επιδιώξει και πάλι να βελτιώσει την ατομική του επίδοση και όπου τον βγάλει. Πάει χωρίς πίεση για το καλύτερο δυνατό κι αυτό είναι υπέρ του.

Κώστας Δουβαλίδης (60μ. εμπ.)

Ο… παλιός της ομάδας, γράφει ιστορία στη Γλασκόβη καθώς θα συμμετάσχει για 6η φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού, πιθανόν και το τελευταίο του. Μετά την απώλεια του προπονητή του, γυμνάζεται με πρόγραμμα του Αντώνη Γιαννουλάκη και τα δείγματα είναι πολύ καλά μέχρι στιγμής. Θα κυνηγήσει ένα φετινό ρεκόρ και μια θέση στα ημιτελικά ο Δραμινός πρωταθλητής των 60 μέτρων με εμπόδια.

Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν)

Κι αν ο Κώστας Δουβαλίδης γράφει ιστορία ως ο Ελληνας αθλητής με τα περισσότερα Παγκόσμια κλειστού στίβου (6), ο Τσιάμης γράφει την δική του καθώς θα γίνει στα 42 του, ο γηραιότερος αθλητής του κόσμου, στην ιστορία της διοργάνωσης!

Ο Τσιάμης μπήκε στον τελικό του τριπλούν χάρη σε ορισμένες ακυρώσεις που υπήρξαν και θα προσπαθήσει να βγάλει ένα άλμα πάνω από τα 16,50μ που θα του δώσει κι ένα καλό πλασάρισμα.


Ειδήσεις σήμερα:

Μετανιωμένος δηλώνει τώρα ο 69χρονος δράστης της δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα - Στη φυλακή μαζί με τη σύζυγό του

Βίντεο: Σε καυτή ερωτική σκηνή με γυναίκα η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ υπό τη σκηνοθεσία του γιου της!

Ισχυρό μέτωπο καταιγίδων φέρνει από το απόγευμα η κακοκαιρία Εμίλ - Πώς θα κινηθεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης