Βραβευμένος διευθυντής ορχήστρας έπαιξε για τους Ομπάμα αλλά ως... διαιτητής εκνεύρισε τον Μέσι

Βραβευμένος διευθυντής ορχήστρας έπαιξε για τους Ομπάμα αλλά ως... διαιτητής εκνεύρισε τον Μέσι

Ο 48χρονος Ιταλός διαιτητής Γκραμπριέλε Τσάμπι βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά τον αγώνα Λος Άντζελες Γκάλαξι-Ίντερ Μαΐάμι λόγω των υποδείξεων, του παρουσιαστικού του, αλλά και την επαγγελματική του ταυτότητα

Ciabi4
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρώμη κι από μικρός έδειξε την κλήση του για τη μουσική. Λογικό κι αναμενόμενο αφού η οικογένεια του από το 1950 είχε επιχείρηση πώλησης πιάνων.

Σπούδασε σε φημισμένο ωδείο της ιταλικής πρωτεύουσας και πήρε υποτροφία στο UCLA μετακομίζοντας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του έχει μία αξιομνημόνευτη καριέρα.

Ωστόσο ο Γκαμπριέλε Τσάμπι πέρα από συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας αγαπά και το ποδόσφαιρο, αλλά προφανώς γνωρίζοντας ότι δεν είναι κάποιο σπουδαίο ταλέντο, στράφηκε στη διαιτησία. Κι αυτό αν μη τι άλλο είναι κάτι μοναδικό καθώς δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άλλος διευθυντής ορχήστρας που να έχει τέτοια ενασχόληση με το ποδόσφαιρο!

Μεταξύ άλλων να αναφέρουμε ότι είναι ο πρώτος Ιταλός συνθέτης που έπαιξε στον Λευκό Οίκο (με πρόσκληση της Πρώτης Κυρίας, Μισέλ Ομπάμα στις 8 Δεκεμβρίου 2015), έχει γράψει μουσική και για τη NASA, έχει προσκληθεί και συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο, έχει βραβευτεί από την ιταλική Γερουσία με το βραβείο της αριστείας, ενώ ήταν και ένας από τους κριτές των βραβείων Grammy.



Η παρουσία του στους ερασιτεχνικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες που διηύθυνε, του έδιναν την ευκαιρία να ξεφύγει από τον κόσμο της μουσικής, αλλά ούτε στα πιο τρελά ποδοσφαιρικά του όνειρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα βρισκόταν μπροστά από τον Λιονέλ Μέσι!

Κλείσιμο

Κι όμως η συνεχιζόμενη απεργία των διαιτητών του MLS (ζητούν αυξήσεις) και το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τη Λίγκα, οδήγησαν τη διοργανώτρια αρχή στην απόφαση να χρησιμοποιήσει ερασιτέχνες διαιτητές από τις χαμηλότερες κατηγορίες στις πρώτες αγωνιστικές της σεζόν.

Έτσι ο 48χρονος Τσάμπι, που είναι μόνιμος κάτοικος Λος Άντζελες ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση Λος Άντζελες Γκάλαξι-Ίντερ Μαΐάμι που έληξε ισόπαλη 1-1, αλλά κι οι δύο ομάδες είχαν παράπονα από τη διαιτησία του μακρυμάλλη ρέφερι, ο οποίος από την στιγμή που εμφανίστηκε στο γήπεδο με την κοτσίδα στο μαλλί προκάλεσε αίσθηsη. Δεν μπορούμε να πούμε πάντως ότι αίσθηση προκάλεσαν και τα σφυρίγματα του.  Μάλιστα οι κάμερες έπιασαν τον Μέσι να του κουνά το δάχτυλο λίγο πριν το φινάλε του αγώνα...



Κι αυτό που κατάλαβε ο Τσάμπι είναι πως μπορεί εύκολα να χειρίζεται 24 άτομα που αποτελούν την ορχήστρα του και περιμένουν ένα δικό του νεύμα για να κινηθούν, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να επιβληθεί σε 22 «παιδιά με σορτσάκια» που κλωτσούν μία μπάλα.

Ειδήσεις σήμερα:

Αντιτρομοκρατική: Επιχείρηση σε Αθήνα και δύο φυλακές - Οκτώ άτομα στο μικροσκόπιο για τρία χτυπήματα

Νεκρό έμβρυο στη Σόλωνος: Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας καθαρισμού περιγράφει πώς εντοπίστηκε το νεκρό έμβρυο στη Σόλωνος

Βασίλισσα Λετίθια: Αγκαζέ με τον Φελίπε στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης