Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Ραντεβού με την ιστορία οι υπέροχες Ελληνίδες στην Ντόχα

Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Ραντεβού με την ιστορία οι υπέροχες Ελληνίδες στην Ντόχα

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών με αντίπαλο την Ουγγαρία παίζει για την είσοδό της στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Ντόχα

ethniki_polo_gynaikes_xr
To μαγικό ταξίδι της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών στην Ντόχα συνεχίζεται. Τα υπέροχα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου βρίσκονται μπροστά σε ένα ιστορικό ραντεβού, να φέρουν την εθνική ομάδα σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά τη διοργάνωση στη Σανγκάη το 2011.

Τότε, με τεχνικό τον Γιώργο Μορφέση, η εθνική ομάδα νικούσε στον ημιτελικό την Ιταλία 14-11. Στον τελικό απέναντι στη γηπεδούχο Κίνα, με τρία γκολ από τις Αλεξάνδρα Ασημάκη και Αντιγόνη Ρουμπέση, έφθανε στο 9-8 και στην κορυφή του κόσμου.


Αυτό είναι το μοναδικό μετάλλιο για την εθνική γυναικών σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και τώρα στην Ντόχα έχει δύο ευκαιρίες για να βρεθεί στο βάθρο.

Αντίπαλός της στον 2ο χρονικά ημιτελικό της Τετάρτης (14/2, 16:30, ΕΡΤ 3) η Ουγγαρία, σε μια ανοικτή σε προγνωστικά μονομαχία, για μια θέση στον μεγάλο τελικό της Παρασκευής (16/2, 16:30).

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cz3c5mga5bup)


Το τελευταίο τους ραντεβού, πριν από μερικές εβδομάδες, βρήκε νικήτρια την Ελλάδα. Ήταν στις 5 Ιανουαρίου όταν η εθνική ομάδα επικρατούσε 14-12 στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν, με την Αθηνά Γιαννοπούλου να είναι αλάνθαστη (4/4). Η Ελλάδα έφθασε μέχρι στο χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cy72asrcllnt)


Η Ουγγαρία έμεινε 5η στο Αϊντχόφεν, όμως στον προημιτελικό στην Ντόχα νίκησε την πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης, Ολλανδία με 13-12 στα πέναλτι και μαζί με την πρόκριση στα ημιτελικά, πήρε και το 9ο και προτελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελλάδα παίζει για την 3η παρουσία της σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς στη Ρώμη το 2009 είχε ηττηθεί από τις ΗΠΑ στον ημιτελικό με 8-7 και από τη Ρωσία στον μικρό τελικό με 10-9.

H Ουγγαρία διεκδικεί την 5η δική της παρουσία σε τελικό, έχοντας κατακτήσει δύο φορές το χρυσό μετάλλιο (1994, 2005).

Στον άλλo ημιτελικό η Ισπανία (2η στη Φουκουόκα και στο Αϊντχόφεν) θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ (15:00).


Οι ΗΠΑ, πολυνίκης με επτά χρυσά μετάλλια, τα τέσσερα συνεχόμενα (2015, 2017, 2019, 2022) φιλοδοξεί να επιστρέψει σε τελικό, μετά την περσινή της 5η θέση στη Φουκουόκα.

Τεράστιο ενδιαφέρον έχουν και τα πρώτα παιχνίδια για τις θέσεις 5-8, καθώς η Ιταλία και ο Καναδάς διεκδικούν το τελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Το πρόγραμμα
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου

Θέσεις 5-8
11:00 Αυστραλία - Καναδάς
13:30 Ολλανδία - Ιταλία

Οι ημιτελικοί
15:00 ΗΠΑ - Ισπανία
16:30 Ουγγαρία - Ελλάδα

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου

10:30 Μικρός τελικός
16:30 Μεγάλος τελικός

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αιγύπτιος επιστάτης «δεν ήταν ένας απλός υπάλληλος»: Οι λογαριασμοί, οι συμμετοχές στα ΔΣ και η οικογένεια Καρνέση

«Ο Άρης έβαλε την κάνη στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε μπαμ» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας του φονικού στη Γλυφάδα

To παρασκήνιο της εκδήλωσης Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη και Αχτσιόγλου - Πώς αποφάσισε να κάνει έφοδο ο Κασσελάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης