Ολυμπιακός: Τα λόγια του Γκουαρδιόλα για τον Μεντιλίμπαρ και το τηλεφώνημα του Βάσκου στον Βαλβέρδε

Ολυμπιακός: Τα λόγια του Γκουαρδιόλα για τον Μεντιλίμπαρ και το τηλεφώνημα του Βάσκου στον Βαλβέρδε

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αντιμετώπισε τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον τελικό του Σούπερ Καπ στο Καραϊσκάκη και ήταν παλιός συμπαίκτης του Βαλβέρδε - Θα δει το Ολυμπιακός -ΟΦΗ ο 62χρονος Βάσκος

gkoyardiola
Η εποχή Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα ξημερώσει σύντομα στον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες έχουν συμφωνήσει με τον Βάσκο τεχνικό που οδήγησε πριν από λίγους μήνες την Σεβίλλη στην κατάκτηση του Europa League και τον περιμένουν το Σάββατο από την Ισπανία για να υπογράψει και να πάει στο Καραϊσκάκη.

5946956
5946847


Εκεί θα έχει την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά τη νέα του ομάδα να παίζει το Σάββατο (17:30) με τον ΟΦΗ για τη Stoiximan Super League.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuuagur4umsh)

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφτεί το γήπεδο του Ολυμπιακού. Στις 15 Αυγούστου 2023 είχε βρεθεί εκεί ως προπονητής της Σεβίλλης για να παίξει στον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης απέναντι στην Σίτι.

Οι "Πολίτες" του Πεπ Γκουαρδιόλα κέρδισαν το τρόπαιο αλλά ο Καταλανός είχε έναν καλό λόγο για τον Βάσκο: «Ξέρω τον Μεντιλίμπαρ από την εποχή μου στην Μπαρτσελόνα. Όταν βλέπεις μια ομάδα του Μεντιλίμπαρ να παίζει, μπορείς να αναγνωρίσεις την επιρροή του, μπορείς να πεις αμέσως ότι είναι η ομάδα του, Βγαίνουν γρήγορα μπροστά, κάνουν γρήγορη χρήση των ακραίων, βάζουν πολλές σέντρες, μπαίνουν καλά στη μεγάλη περιοχή, είναι επιθετικοί. Με αυτόν απέκλεισαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κέρδισαν τη Ρόμα στον τελικό».

Κλείσιμο
Η ισπανική Marca ασχολήθηκε με το θέμα του Ολυμπιακού και του Μεντιλίμπαρ και τόνισε τις ομοιότητες που είχε η Σεβίλλη όταν την ανέλαβε και η ομάδα του Πειραιά σήμερα.

«Ο Μεντιλίμπαρ φοράει ξανά τη στολή του ναυαγοσώστη, αυτή τη φορά για τον Ολυμπιακό. Πολύπλοκο, αν όχι σχεδόν αδύνατο, αλλά ο Μεντιλίμπαρ είναι για άλλη μια φορά ενθουσιασμένος που ο νέος του σύλλογος θα αγωνιστεί στο Conference League. Για την (ελληνική) Super League έχει κάνει τους υπολογισμούς του. Τα έκανε μόλις έκλεισε την τελική συμφωνία, που δεν είχε υπογραφεί ακόμη, με τους Έλληνες.

Πριν από τρεις μήνες, τον Δεκέμβριο, όταν απολύθηκε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο Ολυμπιακός εξέτασε ήδη τον Μεντιλίμπαρ. Τελικά ο σύλλογος αποφάσισε να ενσωματώσει τον Πορτογάλο Πέδρο Άλβες ως αθλητικό διευθυντή και το στοίχημά του ήταν ένας προπονητής της ίδιας εθνικότητας, ο Κάρλος Καρβαλιάλ» γράφουν οι Ισπανοί.



Το τηλεφώνημα στον Βαλβέρδε

Ο Μεντιλίμπαρ και ο Βαλβέρδε είχαν παίξει μαζί στη δεκαετία του '80 στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού που μετά τη θητεία του στη Μπαρτσελόνα συνεχίζει να κάθεται με επιτυχία στον πάγκο της Μπιλμπάο είναι φίλος με τον 62χρονο Βάσκο και πριν ο τελευταίος πει το "ναι" στον Ολυμπιακό μίλησε μαζί του.



«Πριν φύγει για την Αθήνα το Σάββατο, η ιδέα του Μεντιλίμπαρ ήταν να τηλεφωνήσει στον φίλο του Βαλβέρδε, με τον οποίο έπαιξε μαζί του τη σεζόν 85-86, για να τον ρωτήσει για την πόλη, τη λειτουργία του συλλόγου, τους φιλάθλους. Επίσης στο Μίτσελ, ο οποίος ήταν εκεί πιο πρόσφατα. Όλες οι πληροφορίες είναι ελάχιστες όταν πρόκειται να καλύψει την πρώτη του εμπειρία εκτός Ισπανίας. Στον Ολυμπιακό θα γνωρίσει επίσης έναν παλιό γνώριμο, τον Αριέλ Ιμπαγάσα (Μαγιόρκα, Ατλέτικο, Βιγιαρεάλ), ο οποίος εντάχθηκε στον σύλλογο ως παίκτης το 2010. Πλέον είναι προπονητής της δεύτερης ομάδας. Μια καλή πηγή αναφοράς, χωρίς αμφιβολία» γράφουν οι Ισπανοί.

27230742


Ο Μεντιλίμπαρ θα φέρει στον Ολυμπιακό και μερικούς δικούς του ανθρώπους, με πρώτο εξ αυτών τον 36χρονο Φραν Ρίκο που θα αποτελέσει άμεσο συνεργάτη ως βοηθός του και με τον οποίο είχε συνυπάρξει στη Σεβίλλη.

10747184_2


Μαζί θα έρθει, επίσης, ο γυμναστής Τόνι Ρουίθ, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Βάσκο τεχνικό στο μεγαλύτερο μέρος της προπονητικής διαδρομής του, ενώ κατά πάσα πιθανότητα ο Μεντιλίμπαρ θα φέρει κι έναν αναλυτή.

Στο τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού θα παραμείνει ο Χρήστος Μουρίκης ως προπονητής φυσικής κατάστασης, ενώ θα υπάρξει μια επιστροφή, εκείνη του Παναγιώτη Αγριογιάννη που θα έχει αρμοδιότητα την εκγύμναση των «ερυθρόλευκων» τερματοφυλάκων.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργείο Υγείας: Ενισχύεται με 4 αναισθησιολόγους το «Αγλαΐα Κυριακού» για να συνεχιστούν κανονικά τα χειρουργεία

Άγιο Όρος για ομόφυλα ζευγάρια: Είναι μεγάλο έγκλημα, διαλύεται ολόκληρη η ανθρώπινη ύπαρξη

Λαγκαδάς: Συγκλονίζει η μητέρα του 18χρονου που ξυλοκοπήθηκε άγρια - «Του έκαναν κεφαλοκλείδωμα και τον χτυπούσαν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης