Υπουργείο Αθλητισμού: Ισχυρή συμμαχία για την εξάλειψη των φαινομένων βίας στον αθλητισμό

Υπουργείο Αθλητισμού: Ισχυρή συμμαχία για την εξάλειψη των φαινομένων βίας στον αθλητισμό

Παραδόθηκε στις Λίγκες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το ΦΕΚ της ΚΥΑ με τις προδιαγραφές του νέου συστήματος παρακολούθησης και εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων – Λυσάνδρου και Ρεντζιάς σε σύμπλευση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση

Vroutsis2
Μία ημέρα μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης τον πρόεδρο της Super League Μηνά Λυσάνδρου και τον Γενικό Διευθυντή του ΕΣΑΚΕ, Ευθύμη Ρεντζιά και τους παρέδωσε την Κοινή Υπουργική Απόφαση με τις προδιαγραφές του νέου συστήματος παρακολούθησης και εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Ο Υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους των επαγγελματικών λιγκών να μεριμνήσουν άμεσα για τις διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε στις 6 Μαρτίου, ημέρα που ξεκινά η εφαρμογή της, να έχουν άπαντες συμμορφωθεί με τις προδιαγραφές που περιγράφονται αναλυτικά στην ΚΥΑ. Τους κατέστησε σαφές ότι όποια ομάδα δεν έχει συμμορφωθεί με τα προβλεπόμενα, από τις 7 Μαρτίου το γήπεδό της θα παραμένει κλειστό για τους φιλάθλους.

Οι εκπρόσωποι της Super League και της Basket League από την πλευρά τους, επιβεβαίωσαν την απόλυτη στήριξη τους στα καινοτόμα μέτρα και συστήματα, που φέρνει ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, για την αντιμετώπιση της βίας και δεσμεύτηκαν ότι θα δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες για να είναι όλα τα γήπεδα, στις 6 Μαρτίου, ημέρα εφαρμογής του νέου συστήματος παρακολούθησης και εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων, έτοιμα.

«Στο πλαίσιο των καλών σχέσεων και της συναίνεσης που έχουμε διαμορφώσει εξ αρχής με όλους τους παράγοντες του αθλητισμού για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που προσπαθεί να αναχαιτίσει την παραβατικότητα στα γήπεδα, συναντήθηκα με τη Super League και τον πρόεδρό της τον Μηνά Λυσάνδρου και τον Γενικό Διευθυντή της Basket League, τον Ευθύμη Ρεντζιά.

Παρέδωσα και στις δύο Λίγκες, το ΦΕΚ, όπως δημοσιεύτηκε και περιγράφει αναλυτικά τις προδιαγραφές του νέου συστήματος παρακολούθησης και εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων, ώστε στις 6 Μαρτίου που ξεκινά η εφαρμογή του, να έχουν δρομολογήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και να είναι έτοιμα τα γήπεδα», δήλωσε ο κ. Βρούτσης και συμπλήρωσε:

«Όποια ομάδα δεν συμμορφωθεί, το γνωρίζουν ήδη όλοι, από τις 7 Μαρτίου οι αγώνες της θα πραγματοποιούνται χωρίς φιλάθλους.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Μηνά Λυσάνδρου και τον Ευθύμη Ρεντζιά, αλλά και κάθε μια ΠΑΕ και ΚΑΕ ξεχωριστά για τη συνεργασία τους, όπως και τα κόμματα που συναίνεσαν με ευρεία πλειοψηφία στο νομοσχέδιο. Σήμερα προχωράμε στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος που αισιοδοξούμε στο τέλος να βγάλει νικητή το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.
Αυτό το νομοσχέδιο περιλαμβάνει συγκεκριμένους μηχανισμούς που δεν απαιτεί την παρέμβαση της Πολιτείας για την υλοποίησή του. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αν τηρηθούν οι ημερομηνίες 6/3 για τις κάμερες και 9/4 για την ταυτοπροσωπία, θα είναι μια νέα εποχή για τον αθλητισμό της χώρας μας».

Vroutsis2
Κλείσιμο
Vroutsis1


Ο Μηνάς Λυσάνδρου από τη πλευρά του, τόνισε:
«Μόνο αν είμαστε συντονισμένοι, μόνο αν είμαστε όλοι μαζί, με κοινή σκέψη και στρατηγική, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα αλλάξουμε το περιβάλλον στο χώρο του αθλητισμού.

Όπως βλέπετε σήμερα έγινε ένα ακόμη βήμα, το οποίο αποδεικνύει ότι είμαστε μαζί, ότι κατανοεί ο ένας τη θέση του άλλου, αποφασίζουμε, προχωράμε και είμαστε αισιόδοξοι έχοντας πλέον και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα μπροστά μας, ότι βήμα βήμα θα δημιουργήσουμε το ασφαλές περιβάλλον που όλοι επιθυμούμε για τους φιλάθλους. Το σημερινό βήμα είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι εξειδικεύει έναν από τους βασικούς πυλώνες του νόμου που έχει ψηφιστεί και ο οποίος είναι το θεμέλιο για να χτιστεί αυτό το περιβάλλον.

Με όπλο κα οδηγό την ΚΥΑ που μας παραδόθηκε σήμερα από τον Υπουργό ξεκινάμε άμεσα τη διαδικασία και τη δουλειά για να υλοποιήσουμε αυτά που πρέπει.

Για να είμαι ειλικρινής, έχουμε ήδη ξεκινήσει την προεργασία σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά πλέον έχουμε στα χέρια μας το εργαλείο που θα μας δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη.

Είμαι αισιόδοξος γιατί βλέπω τη διάθεση και τη νοοτροπία των ΠΑΕ και γενικά των ανθρώπων στο ποδόσφαιρο ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και θα περάσουμε στην επόμενη μέρα η οποία θα είναι αυτή που όλοι ονειρευόμαστε για τον αθλητισμό της χώρας μας».

Σε δήλωσή του ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ανέφερε:
«Είμαστε σύμμαχοι στην προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση να πατάξει τη βία από τα γήπεδα. Είναι ένα νομοσχέδιο στην σωστή κατεύθυνση και με καταλύτη την τεχνολογία πιστεύω ότι θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Είμαστε όλοι απέναντι στη βία. Θέλουμε να δώσουμε το δικαίωμα στους πολλούς να απολαμβάνουν τον αθλητισμό και στους λίγους που θέλουν να βλάψουν τον χώρο, να μείνουν εκτός».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης