Davis Cup: Προβάδισμα με 2-0 για την Ελλάδα στον αγώνα με τη Ρουμανία - Ο Θάνος κέρδισε τον Ιονέλ - Βίντεο

Davis Cup: Προβάδισμα με 2-0 για την Ελλάδα στον αγώνα με τη Ρουμανία - Ο Θάνος κέρδισε τον Ιονέλ - Βίντεο

Η Ελλάδα θέλει άλλη μια νίκη την Κυριακή στα Άνω Λιόσια για να αποκλείσει τη Ρουμανία

thanos_1
O Αριστοτέλης Θάνος πέτυχε μια πολύ σπουδαία νίκη στο κλειστό των Άνω Λιοσίων κόντρα στον Νίκολας Νταβίν Ιονέλ, Νο.265 στην παγκόσμια κατάταξη, για να δώσει στην Ελλάδα ένα τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης έναντι της Ρουμανίας!

Ο Αριστοτέλης Θάνος επέστρεψε από σετ πίσω, νίκησε το Νο.265 του κόσμου Ιονέλ, με 4-6, 6-3, 6-2 και ενίσχυσε το προβάδισμα της Ελλάδας επί της Ρουμανίας στο 2-0, στα πλέι-οφ του World Group I του Davis Cup.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyvo2nvqhjwp)


Πλέον η Εθνική μας ομάδα χρειάζεται μια νίκη για να εξασφαλίσει την επιστροφή της στο World Group I, εκεί που αγωνίστηκε και πέρσι.

Παρά το νευρικό ξεκίνημα που είχε στον αγώνα και τα δυο break που δέχτηκε - και τα δυο κάνοντας διπλά λάθη στο break point - o Θάνος άρχισε να βρίσκει ρυθμό από το 1ο κιόλας σετ, μειώνοντας από το 1-4 σε 3-4.

Για το 1ο σετ ήταν πολύ αργά, καθώς ο Ιονέλ κράτησε το σερβίς του στα 2 επόμενα games και έφτασε στο 6-4, ο Θάνος όμως συνέχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να παίζει καλύτερα από τον αντίπαλό του στα δυο επόμενα σετ.

Στο 2ο σετ έκανε το μεγάλο break στην 3η του προσπάθεια, για να προηγηθεί με 4-2. Στο επόμενο game έσβησε ένα break point, έκανε το 5-2 και τελικά έκλεισε το σετ στο 9ο game για το 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλό του, τον "έσπασε" στο 3ο (2-1) και στο 5ο game (4-1), για να ολοκληρώσει την πολύ σπουδαία ανατροπή και τον μεγάλο θρίαμβό του στο 8ο game σε 2 ώρες και 17 λεπτά συνολικού αγώνα, χωρίς να δείξει ίχνος πίεσης στο σερβίς του.

Κλείσιμο
Αυτή ήταν η 3η νίκη του Θάνου σε ισάριθμες αναμετρήσεις του στα μονά στο Davis Cup και όλες ήταν καταλυτικές! Με τη σημερινή του επιτυχία, η Ελλάδα είναι με το ένα πόδι στο World Group I, αφού χρειάζεται μόνο μια νίκη στους αυριανούς αγώνες στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Το αυριανό πρόγραμμα ξεκινάει με το ματς των αδερφών Τσιτσιπά με τους Κοπίλ/Κορνέα στις 12 το μεσημέρι και θα ακολουθήσουν οι αναμετρήσεις Τσιτσιπάς-Ιονέλ και Θάνος-Κοπίλ εάν δεν κερδίσουν τα αδέλφια. 

Πηγή: www.tennisnews.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Βόμβα στο κέντρο της Αθήνας: Νέο βίντεο με τη στιγμή της έκρηξης - Η περιοχή γέμισε συντρίμμια

Κερατσίνι: Ο 78χρονος βίαζε την εγγονή του από τα 9 της χρόνια

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην καλλιτεχνική κολύμβηση στην Ντόχα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης