Stoiximan Basket League, Καρδίτσα - ΑΕΚ 86-95: «Διπλό» στο ντεμπούτο Ζούρου - Βίντεο

Stoiximan Basket League, Καρδίτσα - ΑΕΚ 86-95: «Διπλό» στο ντεμπούτο Ζούρου - Βίντεο

Επέστρεψε στις νίκες η Ένωση και ανέβηκε στην 6η θέση

karditsa_aek
Η ΑΕΚ  μόχθησε για να φτάσει στη νίκη στην έδρα της Καρδίτσας. Αλλά ποιος είπε ότι θα ήταν εύκολο; Ο Ηλίας Ζούρος πήρε τη νίκη στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Ένωσης (95-86). Μέσα σε λίγες ώρες δεν θα μπορούσε να αλλάξει πολλά, αλλά η ΑΕΚ ήταν βελτιωμένη σε αρκετά διαστήματα του αγώνα.

Έφτασε στο +17 και το... έχασε για να υπενθυμίσει ότι δεν υπάρχουν... μαγικά ραβδάκια. Η «Βασίλισσα» έφτασε στη νίκη χάρη στο syep up του Γιάννη Κουζέλογλου (20π.) και τον πάντα σταθερό Τζάστιν Τίλμαν (20π.).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cypnf1vci95l)


Καρδίτσα - ΑΕΚ: Το ματς
Το πρώτο ημίχρονο στην Καρδίτσα ήταν εξαιρετικό. Με γεμάτες στατιστικές και το σκορ στο όριο των 50 πόντων και για τις δύο ομάδες. Και μία διαπίστωση: Κανείς δε φέρει ένα μαγικό ραβδάκι για να αλλάξει μία ομάδα, την ΑΕΚ, μέσα σε λίγες ώρες.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cypn4xjrbj09)


Η παρουσία του Ηλία Ζούρου στον πάγκο της Ένωσης έφερε τον απαραίτητο ενθουσιασμό. Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ απέφυγε τους πειραματισμούς που θα μπορούσε να κάνει ο Ζοάν Πλάθα, πήγε σε σίγουρες λύσεις και είδε να παίρνει σημαντικό προβάδισμα.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cypn4cp9nsfl)
Κλείσιμο


Τα τρίποντα ήταν εύστοχα (5/9 στο τέλος της 2ης), ο Τζάστιν Τίλμαν δεν είχε αντίπαλο (14π., 6/11 διπ) και η Ένωση έπαιξε για ένα μεγάλο διάστημα και άμυνα! Περιόρισε την Καρδίτσα στα 0/5 τρίποντα, την υποχρέωσε 5 λάθη και είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Από το 14-18, βρέθηκε στο 14-24 και από εκεί με απανωτές καλές άμυνες και εύκολα καλάθια (11 πόντους στον αιφνιδιασμό) ξέφυγε με 17-30 και 19-36!

Σε εκείνο το σημείο η Ένωση έμοιαζε ασταμάτητη. Η διαφορά έφτασε στους 17 πόντους (το 33-50). Μόνο που η Καρδίτσα άλλαξε ρότα. Έτρεξε, πίεσε την ΑΕΚ και άρχισε την αντεπίθεσή της. Ένα επί μέρος 14-2, έκανε το ματς ντέρμπι (47-52), με τους γηπεδούχους να έχουν 3/4 τρίποντα, μετά τα πρώτα πέντε χαμένα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyplhhm6n05t)


Η 3η περίοδος είχε πολλά σκαμπανεβάσματα για τις δύο ομάδες. Αρχικά η Καρδίτσα κατάφερε να μειώσει ακόμα και στους 4 πόντους (56-60), με την ΑΕΚ να απαντάει με επί μέρους 4-11 και να παίρνει ξανά διαφορά (60-71). Ο Μπράντον Νάιτ είχε πέντε σερί πόντους, ενώ σε αυτό το διάστημα η Καρδίτσα έκανε απανωτές κακές επιλογές στην επίθεση της.

Τρεις φάσεις αργότερα, με τον εξαιρετικό Κουζέλογλου να σημειώνει πέντε σερί πόντους και τον Χόλινς μία βολή από τεχνική ποινή, η διαφορά πήγε στο +13 (75-62). Οσο η Καρδίτσα επιχειρουσε μια ακόμα ανατροπή, η ΑΕΚ είχε τον ήρωά της, τον Κουζέλογλου.

Ένα ακόμα μεγάλο τρίποντο, κράτησε την ΑΕΚ στο +13, με τον Έλληνα φόργουορντ να πανηγυρίζει έξαλλα.

Το ματς κυλούσε με την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ και την Καρδίτσα να επιχειρεί να ρίξει τη διαφορά σε επίπεδο που θα διεκδικήσει τη νίκη. Αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Ακόμα και όταν η ΑΕΚ έκανε απανωτά λάθη, η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου είχε αρκετά προβλήματα στην επίθεσή της.

Στο όριο των τριών λεπτών, ένα καλάθι του σταθερού στα τελευταία ματς, Τζόρνταν ΜακΡέι έφερε για άλλη μία φορά την Ένωση στο +11 (80-91).

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής από Δευτέρα, λέει ο Καλλιάνος

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές ο Δημήτρης Τσιόδρας

Τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμό 43χρονος κυνηγός στη Φλώρινα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης