Απίστευτο κι όμως αφρικανικό: Η Ακτή Ελεφαντοστού θέλει να πάρει... δανεικό προπονητή για τη συνέχεια του Κόπα Άφρικα

Απίστευτο κι όμως αφρικανικό: Η Ακτή Ελεφαντοστού θέλει να πάρει... δανεικό προπονητή για τη συνέχεια του Κόπα Άφρικα

Η διοργανώτρια χώρα προκρίθηκε με την ψυχή στο στόμα, αλλά απέλυσε τον προπονητή της, Ζαν Λουί Γκασέ, και θέλει στο νοκ άουτ να την κατευθύνει ο Ερβέ Ρενάρ...

14985338
Η Ακτή Ελεφαντοστού ξεκίνησε το Κόπα Άφρικα με μεγάλες φιλοδοξίες, καθότι και διοργανώτρια χώρα, ωστόσο η πορεία της στους ομίλους ήταν απογοητευτική έχοντας μόλις μία νίκη (2-0 τη Γουϊνέα-Μπισάου) και δύο ήττες (1-0 από τη Νιγηρία και 4-0 από την Ισημερινή Γουϊνέα).

Οι οικοδεσπότες προκρίθηκαν ως μία από τις καλύτερες τρίτες της βαθμολογίας των ομίλων, ωστόσο πριν σφραγιστεί η πρόκριση (χρειάστηκε συνδυασμό αποτελεσμάτων) απέλυσε τον Γάλλο τεχνικό της Ζαν Λουί Γκασέ!

Επόμενος αντίπαλος της στη φάση των 16 είναι η κάτοχος του τίτλου Σενεγάλη, με τους ανθρώπους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να αναζητούν προσωρινό προπονητή και στην απόγνωση τους να ζητούν «δανεικό» από τη γαλλική ομοσπονδία τον Ερβέ Ρενάρ.

Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος στο Μουντιάλ του 2022 ήταν στον πάγκο της Σαουδικής Αραβίας (και είχε προκαλέσει αίσθηση με τη νίκη με 2-1 επί της Αργεντινής) τώρα είναι προπονητής στην εθνική γυναικών της Γαλλίας και δεν έχει υποχρεώσεις, ενώ στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας είχε βρεθεί και πάλι στον πάγκο της Ακτής. Μάλιστα το 2015 την είχε οδηγήει στην κατάκτηση του Κόπα Άφρικα όταν νίκησε στη διαδικασία των πέναλτι τη Γκάνα (έχοντας παίκτες όπως ο Γιάγια Τουρέ).


Ειδήσεις σήμερα:

Ξεψαχνίζουν και τους «δωρητές» στον γάμο της Ελέτσι: Ποιοι είναι εκτεθειμένοι στους ελέγχους

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία θα περιμένει τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών να αποφασίσουν αν θα βαπτιστούν όταν μεγαλώσουν


Μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού με τάσεις αυτοκτονίας ο κρεοπώλης από το Μεσολόγγι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης