Australian Open: Ο Τζόκοβιτς 3-1 τον Φριτζ και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Australian Open: Ο Τζόκοβιτς 3-1 τον Φριτζ και προκρίθηκε στα ημιτελικά

O Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε τρεις ώρες και 45 λεπτά για να καταβάλει την αντίσταση του Τέιλορ Φριτζ και να πάρει την πρόκριση για 11η φορά στα ημιτελικά του όπεν της Αυστραλίας

Djokovic3333
Το Australian Open είναι το «δικό του» τουρνουά, η Μελβούρνη είναι το δεύτερο σπίτι του κι ο αλύγιστος Νόβακ Τζόκοβιτς έχοντας μέχρι στιγμής δείξει ότι το μόνο που μπορεί να φοβάται είναι ο κακός εαυτός του, απέχει πλέον δύο νίκες από τον 11ο τίτλο του στην Αυστραλία!



Ο φιλόδοξος Φριτζ, έχοντας παίξει εξαιρετικό τένις κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά στον προηγούμενο γύρο, άντεξε για περίπου 2,5 ώρες απέναντι στον κορυφαίο (για πολλούς, αλλά και σύμφωνα με τους αριθμούς) τενίστα όλων των εποχών.

Κλείσιμο
Ο Τζόκοβιτς πήρε το πρώτο σετ 7-6, όμως ο Αμερικανός απάντησε με 6-4 για να ισοφαρίσει τον προημιτελικό.



Στα δύο σετ που ακολούθησαν ο Τζόκοβιτς έδειξε γιατί έχει κερδίσει 10 φορές το όπεν της Αυστραλίας και μετά από τρεις ώρες και 45 ολοκλήρωσε τον αγώνα στο 3-1 (7-6, 4-6, 6-2, 6-3) για να προκριθεί στα ημιτελικά.



«Υπέφερα πολύ στα πρώτα δύο σετ από το πολύ καλό τένις του Φριτζ. Σερβίρει πολύ καλά και μένει στην τελική γραμμή. Με... στραγγάλιζε από εκεί. Έπαιζα τα περισσότερα ράλι από το πίσω πόδι μου και αυτό ήταν πολύ δύσκολο για μένα να καταφέρω να βρω ρυθμό. Είχε και πολύ ζέστη λόγω του ήλιου και αυτό με εξαντλούσε σωματικά αλλά και ψυχολογικά» δήλωσε μετά τον αγώνα ο Τζόκοβιτς εμφανώς ανακουφισμένος από το αποτέλεσμα.

Για τον 36χρονο Σέρβο που συνεχίζει να καταγράφει ρεκόρ, αυτός ο ημιτελικός θα είναι ο 48ος της καριέρας του σε γκραν σλαμ! Για να προκριθεί στον τελικό θα αγωνιστεί κόντρα στον Γιανίκ Σινέρ ή τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Προς το παρόν θα ξεκουραστεί δύο μέρες και θα επιστρέψει στα κορτ για να αγωνιστεί την Παρασκευή.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσολόγγι: Οι δραματικές τελευταίες στιγμές του Μπάμπη - Τον πυροβόλησαν με φυσίγγια για αγριογούρουνο

Πώς έπεσαν έξω οι βασιλιάδες του αυτοκινήτου - Έλαμψαν για δεκαετίες αλλά έσβησαν με την οικονομική κρίση

Τεράστια διαρροή προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο με 26 δισ. αρχεία από Twitter, Dropbox, LinkedIn και αλλού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης