Παναθηναϊκός: Υπέγραψε και ο Μαξίμοβιτς

Παναθηναϊκός: Υπέγραψε και ο Μαξίμοβιτς

Μία νέα σπουδαία μεταγραφική κίνηση ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός καθώς ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Σέρβου αμυντικού μέσου της Χετάφε

Maximovic
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την υπέρβαση, έβαλε το μεταγραφικό... γλυκό στον φετινό εντυπωσιακό Ιανουάριο και έκανε δικό του, τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς, σε μία από τις κορυφαίες κινήσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, καθώς μιλάμε για τον βασικό αμυντικό μέσο της Εθνικής Σερβίας και πρωταγωνιστικό στέλεχος της Χετάφε, στα 29 του.

Ο Μαξίμοβιτς θα πρέπει να λογίζεται παίκτης του Παναθηναϊκός τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2024. Αυτή την στιγμή παραμένει ανοιχτό το αν θα φορέσει από τώρα την φανέλα του συλλόγου ή όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με την Χετάφε.

Για να έρθει από τώρα, το Τριφύλλι θα πρέπει να τα βρει με τον ισπανικό σύλλογο που αξιώνει ένα ποσό, το οποίο προφανώς και μπορεί να καλύψει η διοίκηση του ελληνικού κλαμπ.

Η απόφαση θα παρθεί από τον Φατίχ Τερίμ για το πότε θα έρθει στην ομάδα ο Μαξίμοβιτς, με τον Τούρκο προπονητή να έχει τέσσερις διαθέσιμες λύσεις στο ''6''. Τον Αράο, τον Κώτσιρα που πλέον τον υπολογίζει εκεί, τον Ρούμπεν και τον Ζέκα.

Το who is who του Νεμάνια Μαξίμοβιτς
Κλείσιμο
Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1995 στην Μπάνια Κοβίλιτσα κι έκανε τα πρώτου ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία επτά ετών στις Γκούτσεβο και Ομλάντινατς Λόζνιτσα. Περίπου πέντε χρόνια αργότερα πήγε στις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα στις οποίες πέρασε έξι χρόνια, αλλά προτού φτάσει στην μεγάλη ομάδα, η Ελλάς Βερόνα κινήθηκε για την απόκτησή του και τον έκανε δικό της μάλιστα ως ελεύθερο τον Γενάρη του 2013.

Ωστόσο λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους αποχώρησε από την ιταλική ομάδα και υπέγραψε στην Ντομζάλε της Σλοβενίας σε ηλικία 18 ετών. Πραγματοποίησε συνολικά 11 συμμετοχές εκείνη τη σεζόν ενώ την επόμενη πήρε φανέλα βασικού κι έπαιξε 19 ακόμη παιχνίδια σκοράροντας τέσσερα γκολ και δίνοντας μία ασίστ.

Στα μισά της χρονιάς αυτής τον Φλεβάρη του 2015 «κεφαλαιοποίησε» αυτές τις καλές του εμφανίσεις παίρνοντας μεταγραφή για το μακρινό Καζακστάν και την Αστάνα, που πλήρωσε 2 εκατ. ευρώ στους Σλοβένους για να τον αποκτήσει. Έτσι γράφτηκε στα... βιβλία της ιστορίας της Ντομζάλε ως η ακριβότερη πώληση του συλλόγου, με το ρεκόρ αυτό να διατηρείται ακόμα και σήμερα. Ταυτόχρονα έγινε και η πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία των Καζάκων, η οποία ισοφαρίστηκε αργότερα με την αγορά του Πιέρρου Σωτηρίου από την Κοπεγχάγη.Εκεί την πρώτη του σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, την επόμενη πέτυχε το νταμπλ κι έκανε το ντεμπούτο και στην εθνική Σερβίας και στο τέλος της τρίτης σεζόν ήρθε η επόμενη μετακίνησή του.

Μετά από 81 παιχνίδια με 12 γκολ και έξι ασίστ με την φανέλα της Αστάνα, έφυγε ως ελεύθερος και πήγε στην Βαλένθια και την La Liga.Μπόρεσε να μείνει εκεί μόλις ένα χρόνο στον οποίο φόρεσε την φανέλα των «νυχτερίδων» συνολικά 21 φορές, σκοράροντας κι ένα γκολ και το επόμενο καλοκαίρι έκανε μία εντυπωσιακή μεταγραφή ύψους 10 εκατ. ευρώ στην Χετάφε, όντας η τρίτη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της.

Έκτοτε παραμένει εκεί μέχρι και σήμερα, έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά 204 συμμετοχές με την ομάδα της Μαδρίτης, κατά τις οποίες έχει σκοράρει έξι γκολ κι έχει δώσει τρεις ασίστ. Στο πρώτο μισό της φετινής χρονιάς δε έχει παίξει σε 22 παιχνίδια, πετυχαίνοντας κι ένα τέρμα στα 1.870 λεπτά που έχει αγωνιστεί.Να σημειωθεί πως παραμένει ενεργός με την εθνική Σερβίας, έχοντας φτάσει τις 48 συμμετοχές. Μάλιστα, ήταν μέλος της ομάδας που συμμετείχε στο Μουντιάλ του Κατάρ ενώ με τα μικρότερα κλιμάκιά της έχει κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 (2015) κι ένα EURO Κ19 (2013).


Ειδήσεις σήμερα

Πατήσια: Ο 56χρονος που βίαζε την ανήλικη κόρη της συντρόφου του, της ζητούσε γυμνές φωτογραφίες!

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Με σταυρούς και χριστιανικές εικόνες η διαμαρτυρία στο Σύνταγμα

Σκάνδαλο στη Βρετανία: Ελβετική κλινική ευθανασίας βοήθησε 47χρονο Άγγλο να αυτοκτονήσει ενώ ήταν υγιέστατος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης