Stoiximan Super League 1, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-2: «Έκλεψε» βαθμό με πέναλτι στο 90+6' η Ένωση - Δείτε τα γκολ

Stoiximan Super League 1, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-2: «Έκλεψε» βαθμό με πέναλτι στο 90+6' η Ένωση - Δείτε τα γκολ

Ο Παναθηναϊκός με Γεντβάι και Αράο προηγήθηκε 2-1 στο 66' αλλά η ΑΕΚ με γκολ-πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία (2 τέρματα) στο 90+6' ισοφάρισε σε 2-2 - Παρέμεινε στην κορυφή ο ΠΑΟ

AEK-PAO222
Ντερμπάρα για γερά νεύρα χωρίς νικητή στην OPAP Arena με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να μοιράζονται από ένα βαθμό στο ισόπαλο 2-2!

Ο Λιβάι Γκαρσία άνοιξε το σκορ για την Ένωση, με τους «πράσινους» να κάνουν την ανατροπή από στατικές φάσεις με Γεντβάι και Αράο, ωστόσο στις καθυστερήσεις με εύστοχο πέναλτι του Λιβάι η Ένωση έφερε το ντέρμπι κορυφής στα ίσια, χάνοντας τεράστια διπλή ευκαιρία στο τέλος για να πάρει και τη νίκη!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyeqbw5v3am1)


ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Έτσι ξεκίνησαν
Την αναμενόμενη ενδεκάδα παρέταξε ο Ματίας Αλμέιδα για την ΑΕΚ. Οι Σιντιμπέ και Ρότα ξεκίνησαν στα δύο άκρα της άμυνας δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, με τον Στάνκοβιτς στην εστία και τους Κάλενς και Βίντα ως στόπερ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyepxa7msnd5)


Ο Πινέδα ήταν πλάι στον Σιμάνσκι στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ αριστερά και δεξιά στις πλευρές και τον Τσούμπερ πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyepe664v0kp)
Κλείσιμο


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyeo6gek90ll)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyeo0br724w9)


Στον Παναθηναϊκό ο Φατίχ Τεριμ έκανε την έκπληξη ξεκινώντας τον Κώτσιρα σε ρόλο αμυντικού χαφ, έχοντας μπροστά του τους Βιλένα και Μπερνάρντ, με τους Βέρμπιτς και Μαντσίνι στα δύο άκρα και στην κορυφή τον Ιωαννίδη. Στα μετόπισθεν ο Λοντίγκιν ήταν κάτω από την εστία και οι Χουάνκαρ, Αράο, Γεντβάι και Βαγιαννίδης τετράδα στην άμυνα.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός «χτύπησαν» στην πρώτη τους ευκαιρία στο ντέρμπι
Το ντέρμπι στην OPAP Arena από το ξεκίνημα είχε αρκετά φάουλ, με τις δύο ομάδες να μην έχουν κάποια μεγάλη φάση καθώς τα σουτ των Τσούμπερ και Μπερνάρντ δεν απείλησαν Λοντίγκιν και Στάνκοβιτς αντίστοιχα. Οι δύο ομάδες, όμως, θα κατάφερναν να εκμεταλλευτούν την πρώτη τους μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι. Αρχικά αυτή ήταν η ΑΕΚ, η οποία στο 24' πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Σιμάνσκι έβγαλε μια εξαιρετική βαθιά μπαλιά προς τον Λιβάι στην πλάτη της άμυνας των πράσινων που έπαιζε ψηλά, ο Λιβάι την υποδέχθηκε άψογα, μπήκε στην περιοχή και τελείωσε με ένα ιδανικό πλασέ τη φάση στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 1-0.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyep47hnvle9)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyep2nw1xr49)


Ο Παναθηναϊκός λίγο αργότερα πήγε να εκμεταλλευτεί ένα λάθος των Στάνκοβιτς και Ρότα, αλλά ο Μαντσίνι από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο, με τους «πράσινους» να φέρνουν το ντέρμπι στα ίσια στο 31'. Ο Μπερνάρντ, μετά από ένα αχρείαστο φάουλ του Γκατσίνοβιτς που έπιασε πέφτοντας την μπάλα με το χέρι, γέμισε από στατική φάση μέσα στην περιοχή, ο Σιντιμπέ δεν απομάκρυνε καλά, η μπάλα έφτασε στην απέναντι πλευρά στον Χουάνκαρ που σέντραρε και ο Γεντβάι που είχε παραμείνει ψηλά με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Μάλιστα οι «πράσινοι» έκλεισαν το πρώτο μέρος έχοντας το πάνω χέρι με δύο καλές στιγμές στο 39' και στο 41' με κεφαλιά και προβολή του Βέρμπιτς που δεν βρήκε στόχο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyemhz8azy9l)


Ανατροπή με Αράο ο Παναθηναϊκός, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις ο Λιβάι
Η ΑΕΚ με την έναρξη του δευτέρου μέρους απείλησε στο 48' με ένα καλοζυγισμένο σουτ του Σιμάνσκι έξω από την περιοχή που πέρασε δίπλα από το κάθετο, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό το σουτ του Άμραμπατ μέσα από το «κουτί» έφυγε ψηλά άουτ με την Ένωση να μπαίνει με ενθουσιασμό. Στο 58' μάλιστα η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα, όταν ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε τετ-α-τετ με τον Λοντίγκιν πλασάροντας στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε μετά από εξέταση VAR καθώς στην αρχή της φάσης ο Σιμάνσκι είχε κάνει φάουλ στον Μπερνάρντ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyeq13op8tq9)


Η ΑΕΚ πάταγε καλύτερα, όμως ξαφνικά το σκηνικό άλλαξε. Στο 63' μετά από γύρισμα του Μαντσίνι, ο Ιωαννίδης με προβολή σπατάλησε μια τρομερή ευκαιρία, όμως στο 66' οι «πράσινοι» έκαναν την ανατροπή. Ο Μπερνάρντ γέμισε με φάουλ στην περιοχή, ο Κώτισρας πήρε την κεφαλιά και από κοντά ο Αράο βρήκε δίχτυα για το 1-2 με την ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ και σε αυτήν την περίπτωση να είναι κάκιστη.

Ο Αλμέιδα είχε περάσει Αραούχο και Μάνταλο αντί Γκατσίνοβιτς και Πινέδα, με τον Τσούμπερ να μεταφέρεται αριστερά., με τον Τερίμ στη συνέχεια να φρεσκάρει τα φτερά του με Λημνιό και Αϊτόρ αντί των Βέρμπιτς και Μαντσίνι. Η ΑΕΚ με τον πιο απειλητικό παίκτη της, τον Λιβάι Γκαρσία προσπάθησε για την ισοφάριση στο 74' και 77' αλλά ο φορ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο με κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα δεν βρήκε στόχο. Οι κινήσεις από τους πάγκους συνεχίζονταν με τον Τερίμ να ρίχνει Μλαντένοβιτς και Ζέκα στο ματς και ο Αλμέιδα να περνάει Γιόνσον, Ελίασον και Πισάρο αλλάζοντας ολόκληρη τη μεσοεπιθετική του γραμμή.

Η ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά τα έπαιξε όλα για όλα, με τον Λιβάι στο 89' να είναι ένα βήμα πιο πίσω στο γύρισμα του Σιντιμπέ για να μπορέσει να τη σπρώξει στα δίχτυα. Στις καθυστερήσεις, ωστόσο η Ένωση κατάφερε να σώσει τον βαθμό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ζέκα έκανε χέρι σε σουτ του Λιβάι και η Ένωση πήρε πέναλτι μετά από έλεγχο του VAR. Ο Λιβάι το εκτέλεσε δυνατά, σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς, και ισοφάρισε για το τελικό 2-2 στο 96'.

Μάλιστα οι κιτρινόμαυροι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Λοντίγκιν να αποκρούει το σουτ του Μάνταλου και τον Βαγιαννίδη να βάζει σωτήρια την προβολή στο πλασέ του Αραούχο!

MVP: Ο Λιβάι Γκαρσία απέδειξε για ακόμα μια φορά την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται, σκοράροντας δύο τέρματα στο ντέρμπι

Στο ύψος του: Ο Αράο ανταποκρίθηκε για ακόμα μια φορά εξαιρετικά ως στόπερ, σκοράροντας και το δεύτερο «πράσινο» γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Κακό ματς από τον Γκατσίνοβιτς, ωστόσο η συνολική ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ στις δύο στατικές φάσεις των γκολ του Παναθηναϊκού ήταν απερίγραπτη.

Η γκάφα: Παντελώς αχρείαστο το φάουλ που έδωσε ο Γκατσίνοβιτς στη φάση του γκολ του Γεντβάι, ενώ στη συνέχεια και η ανασταλτική λειτουργία της Ένωσης ήταν κακή.

Το στραγάλι: Ο Σουηδός ρέφερι Αλ Χακίμ κλήθηκε στο VAR και σωστά ακύρωσε το γκολ του Λιβάι για φάουλ του Σιμάνσκι στον Μπερνάρντ. Η ΑΕΚ φώναξε για πέναλτι σε χέρι του Βαγιαννίδη και ο Παναθηναϊκός για πέναλτι σε πτώση του Βέρμπιτς από μαρκάρισμα του Πινέδα. Σωστά έδωσε το πέναλτι για την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις μετά από εξέταση του VAR για χέρι του Ζέκα.

Το ταμείο του Gazzetta: Το ντέρμπι κορυφής στην OPAP Arena είχε φοβερό σασπένς και το 2-2 είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» την ΑΕΚ στις στατικές φάσεις, με την Ένωση στο τέλος να τα παίζει όλα για όλα και με τον σούπερ φορμαρισμένο Λιβάι να φτάνει τελικά στην ισοφάριση, χάνοντας και μια σπουδαία διπλή ευκαιρία στο φινάλε για να πάρει και το ματς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Κάλενς, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (79' Γιόνσον), Πινέδα (62' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (62' Αραούχο), Άμραμπατ (79' Ελίασον), Τσούμπερ (79' Πισάρο), Λιβάι Γκαρσία.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Χουάνκαρ (78' Μλαντένοβιτς), Αράο, Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Κώτσιρας, Βιλένα, Μπερνάρντ (78' Ζέκα), Βέρμπιτς (75' Λημνιός), Μαντσίνι (75' Αϊτόρ), Ιωαννίδης (86' Σπόραρ). 

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης