La Liga: Η Μπαρτσελόνα «απόδρασε» στο 93΄ από τα Κανάρια Νησιά, 2-1 τη Λας Πάλμας - Δείτε τα γκολ

La Liga: Η Μπαρτσελόνα «απόδρασε» στο 93΄ από τα Κανάρια Νησιά, 2-1 τη Λας Πάλμας - Δείτε τα γκολ

Οι Καταλανοί ανέβηκαν στην τρίτη θέση και στο -7 από την κορυφή - Τραυματίστηκε ο Ζοάο Κανσέλο, ντεμπούτο για τον Βίτορ Ρόκε - Πέρασε κι από τη Σεβίλλη η Αθλέτικ

MixCollage-05-Jan-2024-03-35-AM-6212
Νέος χρόνος, παλιές κακές συνήθειες της Μπαρτσελόνα η οποία, για ακόμα μια φορά, φλέρταρε με «κάζο», βρέθηκε πίσω στο σκορ και χρειάστηκε πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων για φύγει με το «διπλό» από τα Κανάρια Νησιά και την έδρα της Λας Πάλμας (2-1), κλείνοντας τον πρώτο γύρο της La Liga στην τρίτη θέση, στο -7 από τις προπορευόμενες Ρεάλ Μαδρίτης και Τζιρόνα.

Ο Κίριαν Ροντρίγκες επέστρεψε από τιμωρία και τέθηκε στην διάθεση του (πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα Β) Φρανθίσκο Χαβιέρ Γκαρθία Πιμιέντα, ο οποίος δεν υπολόγιζε στον δανεικό από την Μπάρτσα, ακραίο μπακ Χουλιάν Αραούχο.

Επιστροφή από τιμωρία του Φρένκι Ντε Γιονγκ στην μεσαόα γραμμή των φιλοξενούμενων, από τους οποίους παρέμεναν σταθερά εκτός λόγω τραυματισμού οι Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Μάρκος Αλόνσο, Πέδρι και Γκάβι.

Resumen de UD Las Palmas vs FC Barcelona (1-2)
Κλείσιμο


Την πλήγωσε ο πρώην
Ο αγώνας μπήκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους Μπλαουγκράνα, οι οποίοι προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο είχαν ήδη δεχθεί γκολ (συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια....) και είχαν χάσει με τραυματισμό έναν παίκτη - κλειδί.

Ο Ζοάο Κανσέλο, περί ου ο λόγος, ένιωσε πόνο στο πίσω μέρος του αριστερού γονάτου ύστερα από κόντρα με αντίπαλο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με τον Αντρέας Κρίστενσεν να παίρνει την θέση του και τον Ρόναλντ Αραούχο να μεταφέρεται στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Πορτογάλου.

Προτού προλάβουν καλά καλά οι φιλοξενούμενοι να αφομοιώσουν την απώλεια του Κανσέλο, ο Μουνίρ Ελ Χανταντί νίκησε από κοντά τον Ινιάκι Πένια ύστερα από άψογη συρτή σέντρα του Σάντρο Ραμίρεθ (12’), στον συνδυασμό δύο πρώην παικτών της Μπάρτσα, με τον πρώτο να ζητάει... συγνώμη, πανηγυρίζοντας όμως και το πρώτο του γκολ μετά από επτά διαδοχικά παιχνίδια «ξηρασίας».

Για άλλη μια φορά, η ομάδα του Τσάβι βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, χωρίς αυτό να της δώσει ιδιαίτερη ώθηση για να ψάξει την ισοφάριση, αφού ο (πολύ δραστήριος) Σάντρο έφερε την ομάδα του μια ανάσα από το 2-0, όταν στο 28’ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με την Μπάρτσα να μην έχει επί της ουσίας ούτε υποψία ευκαιρίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ανατροπή με πέναλτι στο 90’+3’
Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν (σχετικά) στροφές και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στην ουσιαστικά πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία τους (56’), όταν μετά από κόντρα στον... σβέρκο του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, η μπάλα έφτασε στον Φεράν Τόρες, ο οποίος ισοφάρισε με συρτό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η Μπάρτσα είχε πλέον τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς όμως να πλησιάσει με αξιώσεις την εστία των Νησιωτών, οι οποίοι κρατούσαν όπως μπορούσαν στην άμυνα και βρέθηκαν πιο κοντά στο δεύτερο γκολ, σε κεφαλιά του Μίκα Μάρμολ ύστερα από κόρνερ που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ο Τσάβι τα έπαιξε όλα για όλα, έριξε στο γήπεδο τον Λαμίν Γιαμάλ, τον Ζοάο Φέλιξ και τον νεοαποκτηθέντα 18χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό Βίτορ Ρόκε, αλλά όλα «έδειχναν» ισοπαλία. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ο Ντάλεϊ Σινκγκράβεν που είχε μπει αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, έσπρωξε μέσα στην περιοχή τον Ιλκάι Γκιντογκάν που επιχείρησε να πάρει κεφαλιά, αποβλήθηκε ως τελευταίος παίκτης και ο διαιτητής έδειξε ορθά την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Ο Γερμανός, ελλείψει και του Λεβαντόφσκι που είχε γίνει αλλαγή, ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Άλβαρο Βαγές και έδωσε εκ νέου νίκη - θρίλερ στην Μπάρτσα, η οποία άγγιξε και τρίτο γκολ στο υπόλοιπο των καθυστερήσεων, με τον Βίτορ Ρόκε να χάνει μοναδική ευκαιρία για το πρώτο του τέρμα.


Πέρασε κι από το «Σάντσεθ Πιθχουάν» η Αθλέτικ

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την επιστροφή της στα ευρωπαϊκά κύπελλα έκανε απόψε η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικρατώντας με 2-0 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης, κλείνοντας το πρώτο μισό της σεζόν ισόβαθμη με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην 3η θέση.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, έφτασε τις 6 νίκες στις τελευταίες 8 αγωνιστικές (για 9ο ματς έμεινε αήττητη και συγκεκριμένα από 22/10) και δικαίως κάνει όνειρα για την έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Οι Ανδαλουσιάνοι με μόλις τρεις νίκες στον πρώτο γύρο (3-7-9) κι έχοντας ήδη αποκλειστεί από την Ευρώπη εξακολουθούν να ψάχνουν μία νέα αρχή, που δεν έχει έρθει ακόμη ούτε με τον Κίκε Σάντσεθ Φλόρες στον πάγκο τους...

Resumen de Sevilla FC vs Athletic Club (0-2)



Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ της 19ης αγωνιστικής και η βαθμολογία της LaLiga:

Χετάφε-Ράγιο Βαγεκάνο 0-2 (45΄+1, 47΄ Καμέγιο)
Σοσιεδάδ-Αλαβές 1-1 (90΄+6 Θουμπιμέντι - 74΄πεν. Ριόχα)
Βαλένθια-Βιγιαρεάλ 3-1 (4΄ Γιάρεμτσουκ, 27΄πεν., 57΄πεν. Πεπέλου - 73΄ Χεράρδ Μορένο)
Γρανάδα-Κάντιθ 2-0 (22΄ Ουζούνι, 70΄ Θαραγόθα)
Θέλτα-Μπέτις 2-1 (16΄ πεν. Άσπας, 90΄+6 Σβέντμπεργκ - 6΄ Ρουϊμπάλ)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μαγιόρκα 1-0 (78΄ Ρούντιγκερ)
Τζιρόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 4-3 (2΄ Βαλερι, 26΄ Σάβιο, 39΄ Μπλιντ, 90΄+1 Μαρτίν - 14΄,44΄,54΄ Μοράτα)
Οσασούνα-Αλμερία 1-0 (27΄ Μπούντιμιρ)
Σεβίλλη-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-2 (30΄ Βέσγκα, 76΄ Παρέδες)
Λας Πάλμας-Μπαρτσελόνα 1-2 (12' Ελ Χανταντί / 55' Τόρες, 90+3' πέν. Γκιντογάν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης 48
Τζιρόνα 48
Μπαρτσελόνα 41
Ατλέτικο Μαδρίτης 38
Αθλέτικ Μπιλμπάο 38
Σοσιεδάδ 32
Μπέτις 28
Χετάφε 26
Βαλένθια 26
Λας Πάλμας 25
Ράγιο Βαγεκάνο 23
Οσασούνα 22
Βιγιαρεάλ 19
Μαγιόρκα 18
Αλαβές 17
Σεβίλλη 16
Θέλτα 16
Κάντιθ 15
Γρανάδα 11
Αλμερία 5



Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΔΥ: Τήρηση αποστάσεων, αντισηπτικά και αερισμό των αιθουσών συνιστούν οι επιστήμονες για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία

Αγία Παρασκευή: «Θα έρθω με 50 άτομα και θα στο κάνω λίμπα» - Απείλησαν την οικογένεια του 14χρονου μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

Πώς Κασέμ Σουλεϊμανί και Σάλεχ αλ Αρούρι βοήθησαν το Ιράν να πετύχει την ηγεμονία σε Ιράκ, Συρία και Λίβανο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης