Τέλος το NBA για τον Ρίκι Ρούμπιο - Τι έγραψε για τα προβλήματα ψυχικής υγείας και τα χρόνια στις ΗΠΑ - Βίντεο, φωτογραφίες

Τέλος το NBA για τον Ρίκι Ρούμπιο - Τι έγραψε για τα προβλήματα ψυχικής υγείας και τα χρόνια στις ΗΠΑ - Βίντεο, φωτογραφίες

Οι Καβαλίερς ανακοίνωσαν την αποδέσμευση του Ισπανού μπασκετμπολίστα τον οποίο μπορεί να δούμε ξανά στα ευρωπαϊκά γήπεδα

RUBIO
Οι συζητήσεις ανάμεσα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και τον Ρίκι Ρούμπιο για την αποδέσμευσή του έφτασαν στο τέλος, με την ομάδα του ΝΒΑ ν΄ αφήνει ελεύθερο τον Ισπανό διεθνή πόιντ γκαρντ, όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Άντριαν Βονιαρόφσκι.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σήμερα (4/1) για τις λεπτομέρειες στο buy-out του συμβολαίου και όπως όλα δείχνουν ολοκληρώνεται η καριέρα του Ρούμπιο στο ΝΒΑ μετά από 12 σεζόν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.


Κλείσιμο

Οι Καβαλίερς ήθελαν ν΄ ανοίξουν χώρο στο ρόστερ, ώστε να μπορέσουν να ενισχυθούν λόγω των πολλών τραυματισμών (Ντάριους Γκάρλαντ και Έβαν Μόμπλεϊ ανάμεσα σε άλλους) που αντιμετωπίζουν, την ώρα που ο Ρίκι Ρούμπιο παρέμενε παροπλισμένος, καθώς αντιμετώπιζε ζητήματα ψυχικής υγείας, τα οποία είχε δημοσιοποιήσει το περασμένο καλοκαίρι, εξηγώντας και τους λόγους που δεν ενίσχυσε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2019 Ισπανία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, στα παρκέ της Ασίας.

Πάντως, ο Άντριαν Βονιαρόφσκι καταλήγει πως... αν αποφασίσει ν΄ αγωνιστεί ξανά σε επαγγελματικό επίπεδο ο Ρίκι Ρούμπιο «αυτό θα συμβεί πιθανώς στην πατρίδα του, την Ισπανία».

Στην καριέρα του στο NBA ο Ρούμπιο είχε 10.8 πόντους, 4.1 ριμπάουντ, 7.4 ασίστ, 1.8 κλεψίματα και 2.5 λάθη ανά 29.6 λεπτά σε 698 αγώνες. Έπαιξε στους Καβαλίερς, Μινεσότα, Τζαζ, Σανς ενώ στην Ευρώπη αγωνίστηκε στη Μπαρτσελόνα και στην Μπανταλόνα. 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της αποδέσμευσης ο Ρούμπιο ανέβασε στα social media επιστολή στην οποία μιλάει για τα προβλήματα ψυχικής υγείας και για την καριέρα του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. 

Το μήνυμα του Ρούμπιο 

«Γεια σας. Το βράδυ της 30ης Ιουλίου ήταν ένα από τα πιο σκληρά της ζωής μου. Το μυαλό μου βρέθηκε σε ένα σκοτεινό μέρος. Κατά κάποιο τρόπο ήξερα ότι βάδιζα προς αυτή την κατεύθυνση, όμως ποτέ δεν πίστεψα ότι δεν μπορούσα να ελέγξω την κατάσταση. Την επόμενη ημέρα, αποφάσισα να σταματήσω την επαγγελματική του καριέρα.

Μία ημέρα, όταν έρθει η στιγμή, θέλω να μοιραστώ μαζί σας όλη αυτή την εμπειρία ώστε να υποστηρίξω κόσμο που βρίσκεται σε παρόμοιες καταστάσεις. Μέχρι τότε, θέλω να μείνω στην προσωπική μου ζωή για να σεβαστώ εμένα και την οικογένειά μου, καθώς ακόμη δουλεύω στο κομμάτι της ψυχικής μου υγείας. Είμαι όμως στην περήφανη θέση να πω ότι βελτιώνομαι καθημερινά.

Ήθελε να δημοσιεύσω αυτό το μήνυμα σήμερα, επειδή η καριέρα μου στο NBA σήμερα ολοκληρώθηκε.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2009, στο Draft στην Νέα Υόρκη. Τι όνειρο... Μετά από 12 χρόνια στη λίγκα, με όλα τα σκαμπανεβάσματα, έχω συλλέξει πολλές καλές αναμνήσεις και σπουδαίες σχέσεις. Μινεσότα, Γιούτα, Φοίνιξ, Κλίβελαντ. Ουάου. Σας ευχαριστώ!

Ειδική μνεία στο Κλίβελαντ. Το τελευταίο μου σπίτι. Ξέρω ότι τα πράγματα ήταν σκληρά, έτσι όπως τελείωσαν. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η χρονιά θα εξελιχθεί έτσι, όμως έχετε έναν θαυμάσιο οργανισμό που σέβεται απεριόριστα και καταλαβαίνει την κατάστασή μου, νοιάζεται για εμένα.


Σας ευχαριστώ για την αγάπη και για την υποστήριξη». 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Μάχη με το χρόνο για την εύρεση επιζώντων μετά τα 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Τουλάχιστον 84 οι νεκροί


57 νεκροί και 70 διασωληνωμένοι λόγω Covid - Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα της παραλλαγής JN.1

JP Morgan: Στο 90% η πιθανότητα αναβάθμισης της Ελλάδας από τη Moody’s το 2024
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης