UEFA: Επιστολή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις «ανακρίβειες» του δελτίου Τύπου σχετικά με την European Super League

UEFA: Επιστολή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις «ανακρίβειες» του δελτίου Τύπου σχετικά με την European Super League

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θεωρεί πως στο επίσημο Δελτίο Τύπου του ΕΔ υπάρχουν ανακρίβειες που δεν έχουν καμία σχέση με την ουσία της υπόθεσης

uefa
Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ UEFA Vs European Super League παίζεται και πάλι στην έδρα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, μόνο που αυτή τη φορά την κίνηση προς το ΕΕ την έλανε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης, σχετικά με τον αν παραβιάζει ή όχι η UEFA τις αντιμονοπωλιακές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, έχοντας προφανώς μελετήσει τις 32.000 λέξεις του σκεπτικού, πέρασε στην αντεπίθεση.

Στην επιστολή της, που έφεραν στη δημοσιότητα οι Times, εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι το συνοδευτικό δελτίο Τύπου βρίθει ανακριβείων, μεγενθύνοντας την απόφαση σε μια προσπάθεια του να την κάνει πιο... συναρπαστική.

Στην επιστολή τονίζεται ότι στο δελτίο Τύπου, το οποίο μετέφεραν αυτούσια τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, δεν συμπεριλήφθηκε το κομμάτι της απόφασης που διευκρινίζει ότι οι αθλητικοί οργανισμοί μπορούν να ζητήσουν εξαιρέσεις από τους ευρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού, εάν είναι προς το δημόσιο συμφέρον.

Κλείσιμο
«Τα δελτία Τύπου του ΔΕΕ θα πρέπει τουλάχιστον να αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια το πραγματικό περιεχόμενο της απόφασης. Αν και εκτιμούμε ότι τα δελτία Τύπου δεν δεσμεύουν το δικαστήριο, αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής των μέσων ενημέρωσης σε υποθέσεις υψηλού ενδιαφέροντος και στην προκειμένη περίπτωση βλάπτει τη φήμη της UEFA, δεδομένης της εξαιρετικής σοβαρότητας της υπόθεσης», αναφέρει η UEFA στην επιστολή της και καταλήγει:

«Τα δελτία παραμένουν επίσης στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου. Επιπλέον, σε μια υπόθεση υψηλού προφίλ όπως αυτή, προσελκύουν μεγάλη προσοχή και επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή η υπόθεση. Ως εκ τούτου, σας ζητάμε να διασφαλίσετε ότι το δελτίο Τύπου θα τροποποιηθεί ώστε να αντικατοπτρίζει με ακρίβεια την απόφαση του δικαστηρίου».

Ειδήσεις σήμερα:

Καλύβια: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο 16χρονος πατροκτόνος

Καλαμάτα: Θρήνος για τον 40χρονο επισμηναγό - Ήταν η τελευταία του πτήση με το συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Ο Καγκελάριος που δεν γνώρισε ποτέ η Γερμανία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης