Ολυμπιακός - Απόλλων Πάτρας 84-65: Χριστουγεννιάτικος περίπατος - Δείτε βίντεο

Ολυμπιακός - Απόλλων Πάτρας 84-65: Χριστουγεννιάτικος περίπατος - Δείτε βίντεο

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Απόλλωνα Πάτρας με 84-65 κρατώντας δυνάμεις, ωστόσο πρόσφερε θέαμα και χαρά στα πολλά παιδιά που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ

olympiakos-apollon-arthrou
Ο Ολυμπιακός όπως αναμενόταν δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να επικρατήσει του Απόλλωνα Πάτρας με την κόρνα της λήξης να βρίσκει το σκορ στο 84-65. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε για ώρα παίκτες που είτε δεν παίζουν αρκετά στην Euroleague είτε χρειάζονται ρυθμό.

Ο Ναζ Μήτρου Λονγκ στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη αγωνίστηκε 26 λεπτά έχοντας 5 πόντους (1/3διπ., 1/5τριπ.), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, ένα κλέψιμο και 2 λάθη.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ σοβαρός την αναμέτρηση κάτι που είχε αποτέλεσμα από τα πρώτα δευτερόλεπτα να προηγηθεί με 7-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν κυρίως με σουτ μέσης και μακρινής απόστασης να βρουν σκορ, αλλά οι Πειραιώτες με πολυφωνία στην επίθεση «έχτισαν» διψήφια διαφορά πόντων (19-9, 5’). Η είσοδος του Μήτρου Λονγκ έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και αυτός ανταπέδιδε με ασίστ στους συμπαίκτες του και έτσι με πρωταγωνιστές τους Πίτερς και Μιλουτίνοφ έγινε το 33-17 (10’).

Glomex Player(40599v1wl82wi2dg, v-cxwliwj09uih)
Κλείσιμο


Με το παιχνίδι να έχει πάρει το δρόμο του, ο Μπαρτζώκας άλλαζε ολόκληρες τις πεντάδες του με εξαίρεση τον Μιλουτίνοφ. Από την πλευρά του Απόλλωνα το περιορισμένο ροτέισον δημιουργούσε κούραση κι έτσι η διαφορά αυξανόταν (40-21 με τρίποντο του Πίτερς, 14’). Οσμπορν και Μπλέιλοκ πήραν προσπάθειες και με δικά τους καλάθια βοήθησαν τους Πατρινούς να μειώσουν σε 40-26 (17’). Στο χρόνο που απέμενε μέχρι την ανάπαυλα ο Πετρούσεφ με 6 πόντους εκ των οποίων δύο εντυπωσιακά καρφώματα φρόντισε να μετατρέψει το σκορ σε 51-28.

Η διαφορά στο σκορ και η εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου επέτρεπε στον Μπαρτζώκα να αλλάζει συνεχώς πεντάδες. Τα μακρινά ελεύθερα σουτ δεν έβρισκαν στόχο, ωστόσο η άμυνα ήταν αυτή που έπρεπε και έτσι διατηρούσε τη διαφορά πάνω από το όριο των 20 πόντων. Ο Βον με διαδοχικά καλάθια «κέρδισε» την άμυνα των γηπεδούχων, όμως το τρίποντο του Λαρεντζακη και το κάρφωμα του Μιλουτίνοφ ήρθαν ως άμεση απάντηση (63-42, 27’).

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά αυτό δε σήμαινε πως δεν είχε απαιτήσεις ο Μπαρτζώκας από τους παίκτες του. Οι δύο αντίπαλοι είχαν τεράστια διαφορά στο βάθος των πάγκων κάτι το οποίο όσο κυλούσε αποτυπώθηκε και στο παρκέ. Το δίδυμο ψηλών εκ Σερβίας (Μιλουτίνοφ, Πετρούσεφ) δεν είχε αντίπαλο (77-51, 34’) και το μόνο που απέμενε να μάθουμε ήταν το τελικό σκορ. Ο Όσμπορν με 2/2 τρίποντα έκανε το 84-62 και ο Μπλέιλοκ διαμόρφωσε το τελικό 84-65.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Τεράστια διαφορά δυναμικότητας. Από τα παιχνίδια που γνωρίζεις τον νικητή πριν καν το τζάμπολ.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Άλεκ Πίτερς σε 16:56 είχε 20 πόντους (2/2διπ., 4/5τριπ., 4/4βολ.), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Ούτε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε αντίπαλο και το έδειξε με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Ρασάντ Βον έμεινε στους 6 πόντους με άσχημα στατιστικά ενώ δε βοήθησε ούτε σε άλλους τομείς.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Αρκετά καλός ήταν ο Φιλίπ Πετρούσεφ ο οποίος έδωσε στην ομάδα του 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Βασίλης Μουράτος έδωσε 9 πόντους και 6 ασίστ ενώ ο Τσαντ Μπράουν είχε 10 πόντους και 7 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με 23 ασίστ για 11 λάθη. Οι Πατρινοί από την άλλη είχαν 12 ασίστ για 13 λάθη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στο Βερολίνο για να αντιμετωπίσει την Αλμπα (29/12). Η ομάδα της Πάτρας έχει ντέρμπι με την Καρδίτσα εκτός έδρας (30/12).

Τα δεκάλεπτα: 33-17, 51-28, 66-46, 84-65

olymp-p
apollon-p

Πηγή: GAZZETTA.GR

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης