Champions League: Η Παρί πήρε πρόκριση θρίλερ, η Μίλαν πέταξε εκτός Ευρώπης τη Νιούκαστλ - Δείτε τα γκολ

Champions League: Η Παρί πήρε πρόκριση θρίλερ, η Μίλαν πέταξε εκτός Ευρώπης τη Νιούκαστλ - Δείτε τα γκολ

Η Παρί για 60 λεπτά ήταν εκτός συνέχειας στο Champions League, αλλά πήρε την ισοπαλία στο Ντόρτμουντ και τη 2η θέση με τη Μίλαν να κάνει την ανατροπή στο Νιούκαστλ (2-1) και να συνεχίζει στο Europa - Στα άλλα ματς: Ατλέτικο-Λάτσιο 2-0, Σέλτικ-Φέγενορντ 2-1, Πόρτο-Σαχτάρ 5-3, Άντβρπ-Μπαρτσελόνα 3-2

28059078
Καλύτερο φινάλε στη φάση των ομίλων του Champions League δε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς!

Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τα συνολικά 31 γκολ που σημειώθηκαν στους 8 αγώνες, αλλά η απίστευτη εξέλιξη των αγώνων στον 6ο όμιλο, τον όμιλο του θανάτου όπου Παρί, Μίλαν και Νιούκαστλ πρωταγωνίστησαν σ' ένα απίθανο δράμα.

Μεγάλη χαμένη η Νιούκαστλ η οποία μέχρι το 60' είχε στα χέρια της τη 2η θέση και το εισιτήριο για τους 16, αλλά το γκολ του Πούλισικ σε εκείνο το λεπτό την έστειλε στην 3η θέση και αυτό του Τσουκουέζε στο 84' την άφησε εκτός Ευρώπης με τη Μίλαν να παίρνει το εισιτήριο για το Europa League... Κι η Παρί από την κόλαση ενός πρόωρου αποκλεισμού βρέθηκε τελικά 2η, πίσω από τη Ντόρτμουντ σ' έναν απίθανο όμιλο.

Το τελευταίο εισιτήριο το πήρε η Πόρτο η οποία νίκησε σε ένα χορταστικό ματς την Σαχτάρ με 5-3, ενώ η κατηφόρα της Μπαρτσελόνα συνεχίστηκε και στο Βέλγιο όπου έχασε με 3-2 από την Άντβερπ...

Κλείσιμο
Όσον αφορά τον 5ο όμιλο η Ατλέτικο, καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες την Λάτσιο και πήρε την πρώτη θέση, ενώ η Σέλτικ πήρε την πρώτη της νίκη επικρατώντας τη Φέγενορντ κι αποχαιρέτησε την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι...

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λάτσιο 2-0

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxnk86ita8k9)


Η πρωτιά του ομίλου παίχθηκε σ' αυτό το ματς, ωστόσο η Λάτσιο ποτέ δεν έδειξε ότι μπορούσε να απειλήσει την ομάδα του Σιμεόνε.

Στην πρώτη φάση του αγώνα ο Αντουάν Γκριεζμάν κινήθηκε στο ύψος του πέναλτι και με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση σήκωσε το γήπεδο στο πόδι ανοίγοντας το σκορ...

Η Ατλέτικο έδιωξε πολύ νωρίς το άγχος, η Λάτσιο δεν έδειξε ικανή για να αλλάξει τη μοίρα της κι αφού γλίτωσε το δεύτερο γκολ σε δυο, τρεις περιπτώσεις, αυτό ήρθε στις αρχές του Β' ημιχρόνου.

Σκόρερ ο Λίνο ο οποίος με καταπληκτικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Προβεντέλ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Μετά το 2-0 ο αγώνας... έσβησε κι η Ατλέτικο πήρε μια πολύ εύκολη νίκη.

Σέλτικ-Φέγενορντ 2-1

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxnk86jcagi9)


Οι Σκωτσέζοι ήθελαν πάση θυσία μια νίκη γοήτρου, καθώς είχαν ήδη αποκλειστεί όντας στην 4η θέση και τα κατάφεραν.

Προηγήθηκαν με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λουίς Πάλμα στο πρώτο ημίχρονο και παρόλο που οι Ολλανδοί ισοφάρισαν με τον Μίντε στο 82', βρήκαν το γκολ της νίκης στο 90'+1' με τον Λαγκερμπίλκε.

Κι οι κέλτες πανηγύρισαν μια νίκη γοήτρου, αλλά οι Ολλανδοί συνεχίζουν στο Europa League.

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxnjfgw013q1)


Ίσως το κορυφαίο ματς της φετινής φάσης των ομίλων με πάνω από 30 τελικές προσπάθειες και για τις δύο ομάδες σ' ένα ενενηντάλεπτο που έμοιαζε περισσότερο με τρενάκι του τρόμου παρά με ποδοσφαιρικό αγώνα...

Στο πρώτο ημίχρονο κι οι δυο επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ χαμένων κλασικών ευκαιρίων (ειδικά αυτή με τον Σούλε να βγάζει στη γραμμή το πλασέ του Εμπαπέ δεν... χάνεται) με την Παρί να έχει και δοκάρι σ' ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο , αλλά να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καθώς το 1-0 της Νιούκαστλ την έφερνε στην 3η θέση (υστερούσε στην ισοβαθμία με τους Άγγλους).

Ωστόσο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τα τραγικά λάθη των παικτών τους Λουίς Ενρίκε στην άμυνα έκαναν την πίεση αφόρητη καθώς στο 51' ο Αντεγιέμι πέτυχε το 1-0 και η πρόκριση στους 16 έμοιαζε με... βουνό.

Οι Γάλλοι όμως ήταν τυχεροί καθώς στο 56' ο Ζαΐρ Εμερί με τρομερό σουτ πέτυχε το 1-1, ωστόσο όσο έμενε το 1-0 στην Αγγλία η Παρί παρέμενε στην 3η θέση...

Ο αγώνας στο Ντόρτμουντ είχε μετατραπεί σε ροντέο, με τον Εμπαπέ στο 75' να πετυχαίνει το 1-2 και να ξεσπά όμως το VAR έδειξε ότι ήταν... μισό γόνατο πιο μπροστά.

Το τελικό σκορ δεν άλλαξε, ωστόσο τα δυο γκολ της Μίλαν, άλλαξαν τη μοίρα των Γάλλων που υπερτερούσαν στην ισοβαθμία με τους ροσονέρι και έτσι το λυτρωτικό τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή τους βρήκε να συνεχίζουν στους 16 του Champions League έστω και ως δεύτεροι με τη Μπορούσια να παίρνει την πρώτη θέση αποδεικνύοντας και σήμερα το γιατί επιβίωσε μ' αυτόν τον τρόπο σε έναν τρομερά δύσκολο όμιλο...


Νιούκαστλ-Μίλαν 1-2

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxnk9ob27oix)


Μέχρι σήμερα σε 21 επισκέψεις της στην Αγγλία είχε νικήσει μόλις μία φορά... Το μακρινό 2004 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ.

Μέχρι το 60' και με το σκορ στο 1-0 από το 33' με τη γκολάρα του Ζοέλιντον η Μίλαν δεν έδειχνε ικανή για να μπορέσει να σπάσει την κατάρα στο Νησί...

Κι όμως σ' εκείνο το λεπτό ο Λεάο από οριακή (όπως φάνηκε στο VAR) θέση έκανε τη σέντρα, ο Ζιρού με... στραβοκλωτσιά βρήκε τον Πούλισικ κι ο Αμερικανός ισοφάρισε σε 1-1.

Η ισοπαλία απλά έριχνε τη Νιιούκαστλ στην 3η θέση με τη Μίλαν να παραμένει 4η, αλλά οι αλλαγές του Πιόλι (την ώρα που η αποδεκατισμένη ομάδα του Χάου δεν είχε παίκτες να ρίξει από τον πάγκο του) έφεραν την ανατροπή.

Στο 84' ο Γιόβιτς βρήκε τον Τσουκουέζε κι ο τελευταίος με άπιαστο πλασέ νίκησε τον Ντουμπράβκα για το 1-2...

Η Μίλαν περίμενε ως το φινάλε ένα δώρο από τη Ντόρτμουντ μη τυχόν και βρεθεί αυτή στη 2η θέση, αλλά το τελευταίο σφύριγμα τη βρήκε να συνεχίζει στο Europa League...

Κι η Νιούκαστλ των Σαουδαράβων, έγινε η δεύτερη βρετανική ομάδα που αποχαιρετά την Ευρώπη ως 4η του ομίλου της μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Λειψία-Γιουνγκ Μπόις 2-1
Ερυθρός Αστέρας-Μάντσεστερ Σίτι 2-3

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ 5-3

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxnk86j0fw0x)


Έβρεξε γκολ στο Ντραγκάο, αλλά η Πόρτο ήταν αυτή που ακολούθησε την Μπαρτσελόνα στους 16 με την ηρωική Σαχτάρ να συνεχίζει στο Europa League.

Οι Πορτογάλοι αγχώθηκαν για 14 λεπτά, το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το 1-1 των φιλοξενούμενων μέχρι ο Γκαλένο να κάνει το 2-1.

Ο τελευταίος είχε ανοίξει το σκορ στο 9', αλλά στο 29' ο Σίκαν έφερε την ισορροπία σε μια περίεργη φάση όπου ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ, ο διαιτητής έδειξε παίζεται και οι Ουκρανοί σκόραραν. Οι Πορτογάλοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, η απόφαση δεν άλλαξε ωστόσο 43' ο Γκαλένο επανέφερε την ηρεμία πετυχαίνοντας το 2-1 και 62' ο Ταρεμί «καθάρισε» το ματς διαμορφώνοντας το 3-1.

Στο τελευταίο 20λεπτο καμία από τις δύο ομάδες δεν έπαιζε άμυνα κι έτσι φτάσαμε στο εντυπωσιακό 5-3.

Άντβερπ-Μπαρτσελόνα 3-2

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxnk9oatm0dl)


Την πρώτη νίκη στην ιστορία της σε όμιλο του Champions League πανηγύρισε η Άντβερπ βυθίζοντας κι άλλο την Μπαρτσελόνα στην εσωστρέφεια παρόλο που είχε περάσει προ πολλού ως πρώτη από τον όμιλο της...

Η ομάδα του Τσάβι κατάφερε να δεχθεί γκολ στο 2', αλλά κυρίως κατάφερε ενώ ισοφάρισε στο 90'+1' με τον Γκουέι να δεχθεί σχεδόν με τη σέντρα γκολ και να γνωρίσει νέα ήττα (είχε χάσει εντός έδρας για τη La Liga με 4-2 από την Τζιρόνα!).

Ο Αρτούρ Βερμέερεν στα 75 δευτερόλεπτα και ο Βίνσεντ Γιάνσεν στο 56’ εκμεταλλεύτηκαν τα δώρα του Ρομέου και έδωσαν προβάδισμα στη νταμπλούχο Βελγίου, με τη Μπάρτσα να δείχνει ανίκανη να αντιδράσει, παρ’ ότι ισοφάρισε και στις δύο περιπτώσεις με κοντινό σουτ του Φεράν Τόρες ύστερα από ασίστ του Λαμίν Γιαμάλ (35’) και με κεφαλιά του 17χρονου Μαρκ Γκοιού μετά από σέντρα του Ιλκάι Γκιντογκάν (90’+1’).

Ο συνομήλικός του Ζορζ Ιλενικένα, όμως, εκμεταλλεύτηκε μια κόντρα και μια εξαιρετική κάθετη του Γιέλε Μπατάιγ για να νικήσει τον Ινιάκι Πένια και να χαρίσει μια μεγάλη νίκη γοήτρου στην Αντβέρπ, στην επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από έξι δεκαετίες.

Όσο για την Μπάρτσα; Η ομάδα του Τσάβι έδωσε εκ νέου μια κάκιστη εικόνα, εδώ και τρεις μήνες δεν σηκώνει κεφάλι και θα πρέπει να αλλάξει πολλά αν θέλει πραγματικά να είναι ανταγωνιστική στα νοκ άουτ του Champions League, όπου επιστρέφει ύστερα από διετή απουσία...

Αναλυτικά τα αποτελέσματα  και οι βαθμολογίες των ομίλων:
5ος ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική
Φέγενορντ (Ολλανδία) - Σέλτικ (Σκωτία) 2-0 (45΄+2 Στενγκς, 76΄ Γιάχανμπακς)
Λάτσιο (Ιταλία) - Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 1-1 (90΄+5 Προβεντέλ - 29΄ Μπάριος)

2η αγωνιστική
Ατλέτικο Μαδρίτης - Φέγενορντ 3-2 (14΄, 47΄ Μοράτα, 45΄+4 Γκριεζμάν - 7΄ αυτ. Ερμόσο, 34΄ Χάντσκο)
Σέλτικ - Λάτσιο 1-2 (12΄ Φουρουχάσι - 29΄ Βετσίνο, 90΄+6 Πέδρο)

3η αγωνιστική
Σέλτικ-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2 (4΄ Φουρουχάσι, 28΄ Πάλμα - 25΄ Γκριεζμάν, 54΄ Μοράτα)
Φέγενορντ-Λάτσιο 3-1 (31΄, 74΄ Χιμένες, 45΄+2 Ζερούκι - 83΄ πεν. Πέδρο)

4η αγωνιστική
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σέλτικ 6-0 (6΄, 60΄ Γκριεζμάν, 45΄+2΄, 76΄ Μοράτα, 66΄ Λίνο, 85΄ Σαούλ)
Λάτσιο-Φέγενορντ 1-0 (45'+1' Ιμόμπιλε)

5η αγωνιστική
Λάτσιο-Σέλτικ 2-0 (82΄, 85΄ Ιμόμπιλε)
Φέγενορντ-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 (77΄ Βίφερ - 14΄ αυτ. Χεερτρούιντα, 58΄ Ερμόζο, 81΄ αυτ. Χιμένες)

6η αγωνιστική
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λάτσιο 2-0 6΄ Γκριζμάν, 51΄ Λίνο)
Σέλτικ-Φέγενορντ 2-1 33΄πεν. Πάλμα, 90+1΄ Λάγκερμπίλκε - 82΄ Μίντε)

Η βαθμολογία
Ατλέτικο Μ. 14
Λάτσιο 10
Φέγενορντ 6
Σέλτικ 4

6ος ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) - Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-0 (49΄ πεν. Μπαπέ, 58΄ Χακίμι)
Μίλαν (Ιταλία) - Νιούκαστλ (Αγγλία) 0-0


2η αγωνιστική
Ντόρτμουντ - Μίλαν 0-0
Νιούκαστλ - Παρί Σεν Ζερμέν 4-1  (17΄ Αλμιρόν, 42΄ Μπερν, 50΄ Λονγκσταφ, 90΄+1 Σαρ - 56΄ Ερναντέζ)

3η αγωνιστική
Παρί Σεν Ζερμέν-Μίλαν 3-0 (32΄ Μπαπέ, 53΄ Κόλο Μουανί, 89΄ Λι Κανγκ)
Νιούκαστλ-Ντόρτμουντ 0-1 (45΄ Ενμέτσα)

4η αγωνιστική
Ντόρτμουντ-Νιούκαστλ 2-0 (26΄ Φούλκρουγκ, 79΄ Μπραντ)
Μίλαν-Παρί Σεν Ζερμέν 2-1 (12΄ Λεάο, 50΄ Ζιρού - 9΄ Σκρίνιαρ)


5η αγωνιστική
Παρί Σεν Ζερμέν-Νιούκαστλ 1-1 (90΄+8΄ πέν. Μπαπέ - 24΄ Ίσακ)
Μίλαν-Ντόρτμουντ 1-3 (37΄ Τσουκουέζε - 10΄ πέν. Ρόις, 59΄ Μπινόε-Γκίτενς, 69΄ Αντεγέμι)

6η αγωνιστική
Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1 (51΄ Αντεγέμι - 55΄ Ζαϊρ Εμερί)
Νιούκαστλ-Μίλαν 1-2 (33΄ Ζοέλιντον - 59΄ Πούλισικ, 84΄ Τσουκουέζε)

Η βαθμολογία

Ντόρτμουντ 11
Παρί Σεν Ζερμέν 8
Μίλαν 8
Νιούκαστλ 5

7ος ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) - Λειψία (Γερμανία) 1-3 (33΄ Ελία - 3΄ Σιμακάν, 74΄ Σλάγκερ, 90΄+2 Σέσκο)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 3-1 (47΄, 60΄ Άλβαρες, 73΄ Ρόδρι - 45΄+2 Μπουκαρί)

2η αγωνιστική
Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (48΄ Οπέντα - 25΄ Φόντεν, 84΄ Άλβαρες, 90΄+2 Ντοκού)
Ερυθρός Αστέρας - Γιούνγκ Μπόις 2-2 (37΄ Εντιαγέ, 89΄ Μπουκαρί - 48΄ Ούγκρινιτς, 60΄ πεν. Ίτεν)

3η αγωνιστική
Λειψία-Ερυθρός Αστέρας 3-1 (12΄ Ράουμ, 59΄ Σίμονς, 84΄ Όλμο - 70΄ Στάμενιτς)
Γιουνγκ Μπόις-Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (52΄ Ελία - 48΄ Ακάνζι, 67΄ πεν, 86΄ Χάαλαντ, 74΄ Άλβαρες)

4η αγωνιστική
Μάντσεστερ Σίτι-Γιουνγκ Μπόις 3-0 (23΄ πέν., 52΄ Χάαλαντ, 45΄+1΄ Φόντεν)
Ερυθρός Αστέρας-Λειψία 1-2 (82΄ Κανγκά - 8΄ Σίμονς, 77΄ Οπεντά)


5η αγωνιστική
Μάντσεστερ Σίτι-Λειψία 3-2 (54΄ Χάαλαντ, 70΄ Φόντεν, 87΄ Άλβαρεζ - 13΄, 33΄ Οπεντά)
Γιούνγκ Μπόις-Ερυθρός Αστέρας 2-0 (8΄ αυτ. Νεντέλκοβιτς, 29΄ Μπλουμ)

6η αγωνιστική
Λειψία-Γιουνγκ Μπόις 2-1 (51΄ Σέσκο, 56΄ Φόρσμπεργκ - 53΄ Κόλεϊ)
Ερυθρός Αστέρας-Μάντσεστερ Σίτι 2-3 (76΄ Χουάνγκ, 90΄+6 Κάταϊ - 19΄ Χάμιλτον, 62΄ Μπομπ, 85΄ πεν. Φίλιπς)

Η βαθμολογία
Μάντσεστερ Σίτι 18
Λειψία 12
Γιουνγκ Μπόις 4
Ερυθρός Αστέρας 1

8ος ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) - Αντβέρπ (Βέλγιο) 5-0 (11΄,66΄ Ζοάο Φέλιξ, 19΄ Λεβαντόφσκι, 22΄ αυτ. Μπατάικ, 54΄ Γκάβι)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Πόρτο (Πορτογαλία) 1-3 (13΄ Κέλσι - 8΄,15΄ Γκαλένο, 29΄ Ταρεμί)

2η αγωνιστική
Αντβέρπ - Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-3 (3΄ Μούγια, 33΄ Μπαλικβισά - 48΄, 76΄ Σίκαν, 71΄ Ρακίτσκι)
Πόρτο - Μπαρτσελόνα 0-1 (45΄+1 Τόρες)

3η αγωνιστική
Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-1 (28΄ Τόρες, 36΄ Λόπεθ - 62΄ Σουντάκοφ)
Αντβέρπ-Πόρτο 1-4 (37΄ Γιουσούφ - 46΄, 69΄, 84΄ Εβανίλσον, 54΄ Εουστάκιο)

4η αγωνιστική
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπαρτσελόνα 1-0 (40΄ Σίκαν)
Πόρτο-Αντβέρπ 2-0 (32΄ πέν. Εβανίλσον, 90΄+1΄ Πέπε)


5η αγωνιστική
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Αντβέρπ 1-0 (12΄ Ματβιλιένκο)
Μπαρτσελόνα-Πόρτο 2-1 (32΄ Κανσέλο, 57΄ Ζοάο Φέλιξ - 30΄ Πεπέ)

6η αγωνιστική
Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ 5-3 (9΄,43΄ Γκαλένο, 62΄ Ταρέμι, 76΄ Πέπε, 82΄ Φρ. Κονσεϊσάο - 29΄ Σίκαν, 72΄αυτ. Εουστάκιο, 88΄ Εγκινάλδο)
Αντβέρπ-Μπαρτσελόνα 3-2 (2΄ Φερμέιρεν, 56΄ Γιάνσεν - 35' Φεράν Τόρες, 90+1΄ Γκουέι)

Η βαθμολογία
Μπαρτσελόνα 12
Πόρτο 12
Σαχτάρ Ντόνετσκ 9
Αντβέρπ 3


Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεψαν δεκάδες εκατομμύρια από το Δημόσιο μέσω ΦΠΑ - Κατασχέθηκαν πιστόλια, καραμπίνες και supercars

Θεσσαλονίκη: Τρόμαξαν από το αλυσοπρίονο και επιτέθηκαν στην Ελισάβετ, είπε ο ιδιοκτήτης των σκυλιών που κατασπάραξαν την 50χρονη αλλά προφυλακίστηκε

Νέο μισθολόγιο: Αυξημένες κατά 74% οι αποδοχές των νέων διοικητών νοσοκομείων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης