Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Σβηστά στους «8» η Αλ Ιτιχάντ των Μπενζεμά και Καντέ!

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Σβηστά στους «8» η Αλ Ιτιχάντ των Μπενζεμά και Καντέ!

Δίχως καν να... ιδρώσει η Αλ Ιτιχάντ των σκόρερ Καρίμ Μπενζεμά και Ενγκολό Καντέ υπέταξε με 3-0 την Όκλαντ και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

benzema_11
Έδειξε τα... δόντια της και «καθάρισε» σε ένα 45λεπτο η Αλ Ιτιχάντ! Η πρωτοπόρος του σαουδαραβικού πρωταθλήματος εξασφάλισε την παρουσία της στις 8 τελευταίες ομάδες της διοργάνωσης, επιβεβαιώνοντας πως θα είναι κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική στη «μάχη» του τροπαίου.

Με τα αστέρια της - Μπενζεμά, Καντέ, Φαμπίνιο - να παίζουν και να πρωταγωνιστούν (σκόραραν οι δύο πρώτοι) η Αλ Ιτιχάντ... κέρασε τριάρα από ημίχρονο την Όκλαντ Σίτι της Νέας Ζηλανδίας (3-0) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Πλέον ετοιμάζεται για την επόμενη μάχη, αυτή κόντρα στην Αλ Αχλί την Παρασκευή (15/12 - 20:00 | Live μετάδοση από το Gazzetta).

Η ομάδα του Μαρσέλο Γκαγιάρδο κυριάρχησε από την πρώτη στιγμή και επέβαλε την ισχύ της στο χορτάρι, παίζοντας με την μπάλα στα πόδια και ούσα διαρκώς έξω από τα καρέ της Όκλαντ, απαγορεύοντάς της παράλληλα να την απειλήσει. Μόλις στο 3' το σουτ του Ρομαρίνιο από το ύψος της περιοχής πέρασε ελάχιστο άουτ ενώ στο 16' το εντυπωσιακό βολέ του Μπενζεμά έξυσε επίσης το οριζόντιο δοκάρι. Το γκολ πάντως έδειχνε αναπόφευκτο και πράγματι ήρθε στο 29ο λεπτό. Ο Αλ Χαουσαουί γύρισε την μπάλα από τα αριστερά και ο Ρομαρίνιο με άψογο μονοκόμματο τελείωμα την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Νεοζηλανδοί λύγισαν από αυτό το σημείο κι έπειτα και οι Σαουδάραβες έκαναν πάρτι. Στο 34' με εντυπωσιακό σουτ με τη μια ο Ενγκολό Καντέ εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Τρέισι κι έδωσε αέρα δύο τερμάτων. Ο Καρίμ Μπενζεμά φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από τη γιορτή. Στο 41' οι κιτρινόμαυροι έκρυψαν την μπάλα, ο Καντέ με τακουνάκι-ποδιά τροφοδότησε τον Αλ Σαντίκι και ο Γάλλος σταρ με κοντινό τελείωμα μετέτρεψε τη σέντρα του σε γκολ για το 3-0.

Κλείσιμο
Στην επανάληψη, η ομάδα του Γκαγιάρδο αναμενόμενα έριξε στροφές, παραμένοντας πάντως απειλητική. Παράλληλα, η Όκλαντ αδυνατούσε να επιδείξει την παραμικρή αντίσταση και αν οι παίκτες των Σαουδαράβων ήταν πιο εύστοχοι ή ψύχραιμοι το κοντέρ δεν θα είχε σταματήσει στα τρία γκολ. Ο Κορονάντο έφτασε με ωραίο πλασέ στο 69' κοντά στο γκολ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Τρέισι είπε «όχι» στον Μπενζεμά. Όπως και να έχει πάντως, η Αλ Ιτιχάντ πήρε άνετα την πρόκριση και συνεχίζει να κοιτάει ψηλά στη διοργάνωση.

gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτη υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ιταλία μετά από δικαστική απόφαση

Χάος στη Βουλή της Πολωνίας: Ακροδεξιός βουλευτής έσβησε με πυροσβεστήρα τα κεριά για την εβραϊκή Χάνουκα – Δείτε βίντεο

Είναι η τρίτη φορά που γίνεται και το σχολείο δεν κάνει κάτι, λέει η μητέρα του 7χρονου θύματος άγριου bullying στον Βόλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης